Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 20

„Chimki“ vadovas įtūžęs: reikalauja anuliuoti rungtynių rezultatus, tarp jų – ir prieš „Žalgirį“

Maskvos srities „Chimki“ generalinis direktorius Pavelas Astachovas pasipiktinęs naująja Eurolygos nustatyta tvarka, numatančia galimybe nukelti rungtynes. Net ir tas, už kurias jau yra įrašyti techniniai pralaimėjimai.
„Chimki“
„Chimki“ / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Pirmadienio popietę Eurolyga pranešė, kad klubas gali prašyti nukelti rungtynes tris kartus, jei nesurenka 8 žaidėjų arba yra karantine.

„Chimki“ buvo susidūrusi su rimtomis problemomis dėl žaidėjų traumų ir užsikrėtimų COVID-19, tačiau kvietėsi jaunus žaidėjus ir rungtyniavo.

Vienerios iš tų rungtynių buvo prieš Kauno „Žalgirį“ Pamaskvėje – jas žaliai balti laimėjo 84:70, o Rimas Kurtinaitis panaudojo tik septynis žaidėjus.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Rimas Kurtinaitis
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Mes gerbiame Eurolygą, mes gerbiame savo sirgalius, mes mylime krepšinį. Mes pasiėmėme jaunėlius, keliavome į Ispaniją ir žaidėme taip, kaip galėjome.

Tačiau paaiškėjo, kad mes galėjome likti namuose, ignoruoti visus, pasiimti pralaimėjimus 0:20 ir dabar tos rungtynės būtų perkeltos, kaip tai nutiko kitoms komandoms. Atrodo, kad šie atvejai pažeidžia sporto principus.

Kiekviena komanda turnyre turėtų būti lygi su kitomis, tačiau buvo parodyta, kad kai kurios Eurolygos komandos yra lygesnės už kitas“, – „R-Sport“ kalbėjo P.Astachovas.

Galėjome likti namuose, ignoruoti visus, pasiimti pralaimėjimus 0:20 ir dabar tos rungtynės būtų perkeltos

„Chimki“ vadovas turi pasiūlymą Eurolygos vadovams.

„Šiame kontekste, atrodo, būtų logiška, jei Eurolyga atšauktų pastarųjų trejų „Chimki“ rungtynių rezultatus, kuomet mes žaidėme ne visa sudėtimi dėl COVID-19. Šios rungtynės turėtų būti perkeltos. Tai būtų teisingiausia. Kitu atveju, tai – dvigubi standartai. Tokie sprendimai neprideda prestižo organizacijai“, – pyko P.Astachovas.

Eurolygos taisyklės yra krepšinio įstatymas, o įstatymai negalioja atgaline data

Taip pat Pamaskvės klubo vadovui nepatiko naujos tvarkos taikymas atgaline data. Šiuo metu per keturis Eurolygos turus jau neįvyko ketverios rungtynės.

„Reaguoti ir taisyti COVID-19 taisykles yra gerai, tačiau įdiegti svarbiausi taškai yra keliantys abejones, švelniai tariant. Ypač tai, kad nauja tvarka galios ir rungtynėms, kurios turėjo vykti anksčiau. Eurolygos taisyklės yra krepšinio įstatymas, o įstatymai negalioja atgaline data. Jei gali atšaukti rezultatus anksčiau neįvykusių rungtynių, tuomet gali bet ką“, – aiškino P.Astachovas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Chimki“
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Chimki“

Jis prisiminė ir rungtynes su Lietuvos čempionais prieš keletą savaičių.

„Kai penki žaidėjai pasijuto prastai, mes prašėme Eurolygos atšaukti mačą Ispanijoje. Kaip ir prieš „Žalgirį“, kai turėjome vos penkis pagrindinės komandos žaidėjus, todėl buvome priversti imti krepšininkus iš jaunimo komandos. Vis dėlto Eurolyga atsisakė atšaukti tas rungtynes. Prieš sutikimą su naujomis taisyklėmis Eurolyga prašė klubų nuomonės. Mes pasakėme viską, ką ir čia, laiške jiems“, – teigė P.Astachovas.

„Chimki“ kol kas pralaimėjo visas ketverias Eurolygos rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius