-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 10

„Chimki“ žvaigždė po NBA finalo negavo pasiūlymų – tada per vestuves atleido agentą

Jonas Jerebko yra tarp Rimo Kurtinaičio auklėtinių „Chimki“ klube. Su Pamaskvės klubu jis Švedijos krepšinio žvaigždė sudarė sutartį pernai vasarą, kai buvo atsidūręs neįprastoje padėtyje. J.Jerebko teko pakeisti agentą, kad gautų solidų pasiūlymą iš „Chimki“, kur tęsia krepšininko karjerą iki šiol.
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Praėjusią vasarą 208 cm ūgio švedas tapo laisvu žaidėju po dešimt sezonų NBA.

Jis buvo tik baigęs NBA finalo seriją, kurioje švedo atstovaujama „Golden State Warriors“ komanda nusileido „Toronto Raptors“. Tą sezoną jis pelnė po 5,5 taško vienam stipriausių NBA klubų, į kurį buvo persikėlęs iš „Utah Jazz“.

Po 2018-2019 m. sezono J.Jerebko su žmona surengė vestuvių vakarėlį Švedijoje, pagaliau radęs laiko atšvęsti savo tėvynėje. Tarp svečių buvo ir krepšininko agentas.

„Praleidome kelias smagias dienas, per kurias aš niekada nemačiau jo prie telefono – tai buvo truputį keista. Mes prisėdome prie pietų stalo ir aš paklausiau: tai kokių pasiūlymų mes turime? O jis atsakė: „Neturiu nieko“. Aš ką tik žaidžiau NBA finale ir nieko neturiu Europoje ar NBA?“, – savo nustebimą per tinklalaidę „Bankvarmarna“ pasakojo 33 metų puolėjas.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Jerebko ir Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Jonas Jerebko ir Stephenas Curry

Tuo metu J.Jerebko nurimo, bet jo aplinkos žmonės pradėjo klausinėti, kas vyksta, kodėl jis neturi kontrakto? Net buvęs J.Jerebko agentas Billas Duffy nustebo, kodėl švedas vis dar be klubo.

„Duok man porą valandų, ir aš pasižiūrėsiu“, – pasiūlė B.Duffy. Jis perskambino ir pranešė, kad yra Eurolygos komanda su geru pasiūlymu. Aš paklausiau savo agento, ar jis kalbėjosi su jais. „Ne, jie ieško įžaidėjo“, – atsakė agentas. Tada telefonu jam pasakiau: „Tu atleistas“, – pasakojo J.Jerebko. – Aš padėjau telefoną, pasirašiau sutartį su senuoju agentu Billu Duffy ir sudariau kontraktą.“

Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

Nuo tada J.Jerebko nesikalbėjo su savo atleistu agentu. Jis sudarė dvejų metų sutartį su „Chimki“. Per pirmąjį sezoną rinko po 11,2 taško ir atkovojo po 4,7 kamuolio Eurolygoje, o dabar rengiasi antrajam sezonui Rusijos klube.

„Nėra taip, kad žaisčiau dėl pinigų, bet man pasiūlė tiek daug, kad aš negalėjau pasakyti „ne“ tokiems pinigams“, – sakė J.Jerebko.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius