Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

CSKA bosas – apie konfliktus su M.Jamesu, rinktinių gėdą ir idėją keisti finalo ketvertą

Maskvos CSKA klubui vadovaujantis Andrejus Vatutinas turi nemažai minčių, kaip galėtų keistis ir Eurolygos, ir rinktinių krepšinio modelis. Bet ne visoms jo idėjoms lemta išsipildyti. Todėl A.Vatutintas susitelkęs į savo misiją CSKA komandoje, kuri šį sezoną laikosi viršuje, bet sprendžia didžiulius galvosūkius. Pateikiame A.Vatutino interviu ištraukas Izraelio žurnalistui Yakovui Meirui iš „Israel Hayom“.
Andrejus Vatutinas ir Nikola Milutinovas
Andrejus Vatutinas ir Nikola Milutinovas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

– Kaip bandėte spręsti Mike'o Jameso likimą komandoje?

– Konfliktai sporto komandų kasdienybėje kartais yra neišvengiamas dalykas. Labai svarbu juos išspręsti švelniai ir apsaugoti atmosferą komandoje. Todėl mes ir neskalbiame purvinų drabužių viešumoje, ir nekomentuojame detalių.

Apie Mike'ą buvo paskelbta per daug melagingos informacijos. Tiesiog pasakysiu, ką ir taip žinote. Buvo du atvejai mūsų rūbinėje, kai mums pasirodė, kad Mike'o elgesys neatitiko klubo standartų. Todėl jis du kartus buvo suspenduotas. Tačiau visi turime suprasti, kad Jameso šeimoje nutiko dvi didelės tragedijos, kurios nuliūdintų bet kurį žmogų. Tad visi įdėjome pastangų, kad išspręstume problemas komandos naudai.

Euroleague via Getty nuotr./Mike'as Jamesas
Euroleague via Getty nuotr./Mike'as Jamesas

– Ar Eurolygos ir FIBA konflikte artimiausiu metu galime tikėtis teigiamų sprendimų?

– Tai reikalauja dviejų pusių noro ir sprendimų, kuris tiktų visiems. Aš nesu tikras, ar toks sprendimas egzistuoja. Gal vienas FIBA langas per klubinį sezoną būtų toks sprendimas. Tačiau tas derybas turi vesti Eurolyga ir FIBA.

Paskutinis Europos čempionato atrankos langas gali būti vadinamas gėdingu. Komandos žaidė ir be geriausių žaidėjų, ir dar paveiktos pandemijos. Visiems aišku, kad rinktinių prestižas gali būti aukštas tik vasarą, kai nevyksta NBA ir Europos sezonas. Jeigu langai būtini, tai jie turėtų vykti tik kartą per sezoną, kad į jį susirinktų bent Eurolygos žaidėjai. Galvoju, toks kompromisas galėtų būti pasiektas.

– Europoje buvo daug krepšinio gigantų, bet tik CSKA per tuos 20 metų sugebėjo išlaikyti tokį stabilumą kaunantis dėl aukščiausių vietų kiekvieną sezoną. Kokia klubo paslaptis?

– Profesionalus darbas kiekvienoje klubo srityje ir nugalėtojų mentalitetas. Patikėkite, ir visoje Europoje, ir Rusijoje ne kartą buvo dar turtingesnių komandų nei mes. Bet mažai jų gali prilygti mums mūsų stabilumu kaunantis dėl titulų. Ne kiekvienas žaidėjas gali žaisti aukščiausiame lygyje slegiamas didžiausio spaudimo ir atnešti rezultatą, kurį turime.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dimitris Itoudis ir Andrejus Vatutinas
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dimitris Itoudis ir Andrejus Vatutinas

– Kaip taip nutiko, kad Rusijoje taip gerbiamas treneris Davidas Blattas niekada netreniravo Maskvos CSKA?

– Turbūt tai būtų galima vadinti atsitiktinumu. Mes labai mylime ir gerbiame Davidą. Jo kandidatūra buvo svarstoma bent keletą kartų. Bet sutikite – daugybę metų prie CSKA vairo stovėjo aukščiausio lygio specialistai.

– Ar kada bandėte Eurolygos susirinkime inicijuoti diskusiją apie finalo serijos principą vietoj finalo ketverto?

– Niekada nebuvo tokio balsavimo ir tam nėra reikalo, nes jo rezultatas būtų aiškus iš anksto.

Tokie svarbūs sprendimai yra priimami tik atsižvelgiant į visų klubų nuomonę. O mums būtų sudėtinga tikėtis daugumos palaikymo. Likusieji nori turėti šansų laimėti Eurolygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius