Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 14

CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas: „Nieko nežudysime. Nors šeštadienį toks noras buvo kilęs“

Po nesėkmės Eurolygos finalo ketverto varžybose Maskvos CSKA krepšinio klubo prezidentas Andrejus Vatutinas prasitarė – dėl įvykusio fiasko Londone vykusiame lemiamame Eurolygos etape pasibaigus sezonui bus atleisti kai kurie krepšininkai, tačiau komandos treneris italas Etorre Messina liks savo poste.
Saša Kaunas
Saša Kaunas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turnyro favoritė Maskvos CSKA ekipa praėjusį savaitgalį patyrė eilinę nesėkmę Eurolygos finalo ketverto mačuose. Maskviečiai dar kartą užlipo ant to paties grėblio – šįkart pusfinalyje nusileido čempionui graikų Pirėjo „Olympiakos“, o kovoje tik dėl garbės ir trečiosios vietos įveikė ispanų „Barcelona“.

Rusai į lemiamas kovas Londone vyko kaip varžybų nugalėtojai, tačiau liko it musę kandę. Ir praėjusio sezono finalo ketverto varžybose CSKA nusileido „Olympiakos“, tačiau tai buvo turnyro finalas.

„Nieko nežudysime. Nors šeštadienį toks noras buvo. Pasikeitimų komandoje bus, tačiau tik tuomet, kai baigsis CSKA sezonas. Mūsų dar laukia kovos VTB jungtinės lygos atkrintamosiose varžybose. Joms pasibaigus bus sprendžiami ekipos atleidimų ir komplektacijos reikalai. Gaila, bet ne visi krepšininkai gali žaisti rimtose varžybose. Su šia problema reikės kažką daryti“, – Rusijos žiniasklaidai aiškino CSKA prezidentas A.Vatutinas.

– E.Messina bus atleistas?

– Ne. Prieš sezoną jam buvo keliamas tikslas surinkti komandą ir prasimušti į Eurolygos finalo ketvertą. Užduotis įvykdyta. Žinoma, buvo ir pusfinalio šokas – tenka atsiprašyti sirgalių.

– Surengti Eurolygos finalo ketvertą Londone buvo ne pati geriausia idėja. Juk turnyro metu buvo daug problemų, nesusipratimų. Ar įmanoma pasirinkti geresnį miestą finalams?

– Teko kalbėtis su Eurolygos vadovais, jie teigia, kad daugiau Londone tokio lygio varžybų kol kas nevyks. Per anksti anglams rengti lemiamus krepšinio turnyrus. Aš pasiūliau Eurolygai kitą sezoną turnyrą surengti Sankt Peterburge – ten yra didelė arena, pastatyta ledo ritulio čempionatui. Taip pat girdėjau, kad Belgradas gali būti finalo ketverto sostine – juk ten arena talpina 23 tūkst. sirgalių.

Londone mane labiausiai erzino mašinų spūstys. Buvau paprašęs, kad CSKA klubui būtų leista nuo viešbučio iki arenos plaukti Temzės upe nuosavu laivu, kurio pavadinimas turėjo būti „Aurora“. Per pusvalandį būtume arenoje, tačiau organizatoriai neleido to daryti dėl saugumo sumetimų. Įsivaizduojate, kaip būtų įdomu: Temze plaukia „Aurora“ su CSKA vėliava...

– Buvote pareiškęs, kad pergalės Eurolygoje atveju leisite nuskusti jums plaukus nuo galvos.

– Buvo daug norinčių paversti plikiu CSKA prezidentą – net eilė susidarė, tačiau nepasisekė niekam...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius