-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

CSKA treneris – apie tikrąjį „Žalgirio“ veidą bei didžiulį R.Jokubaičio potencialą

Nors prieš antradienio rungtynes „Žalgirio“ arenos šeimininkams skambėjo pavojaus varpai – sunkūs pastarieji keli mačai, slogi ir nuspėjama gynyba, nuovargis bei savaitę trukęs CSKA pasiruošimas, tačiau Martino Schillerio auklėtiniai svečiams iš Maskvos padus kuteno iki paskutinės rungtynių akimirkos. CSKA galiausiai išgelbėjo supermeno kostiumą išsitraukęs lyderis Mike'as Jamesas.

Maskvos CSKA ekipa tokios sunkios kovos Lietuvoje veikiausiai nesitikėjo. Braškanti Kauno „Žalgirio“ gynyba pastaruoju metu visiems varžovams – Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“ ar Prienų „CBet“ – leido rinkti šūsnį taškų, tačiau Dimitrio Itoudžio kariaunai siekiant pergalės Nemuno saloje teko kaip reikiant paprakaituoti.

Tai buvo keistos rungtynės. Jokios apsaugos, nes mačas vyko be žiūrovų, jokio Lietuvos respublikos himno prieš rungtynių pradžią, nes būtent sirgaliai šią tautišką giesmę ir inicijuodavo.

Nors dvikovos starte atrodė, kad „Žalgirio“ arenoje bus sudainuota ta pati pastarųjų savaičių dainelė – Martino Schillerio kariauna iki dvikovos su CSKA buvo daugiausiai taškų per pirmąjį ketvirtį praleidžianti Eurolygos komanda (vid. 21,8), o Rusijos gigantė nuo šio kurso nenutolo – per pirmąsias dešimt minučių žaliai baltiems atskaičiavo 26.

Nuspėjamumu iki tol pasižymėjęs M.Schilleris šioje dvikovoje įnešė naujovių. Pirmą kartą šį sezoną starto penkete pradėjo veteranas Paulius Jankūnas, o trečioje pozicijoje atkarpomis pirmą kartą šį sezoną matėme Nigelą Hayesą.

VIDEO: „urBONUSas“: aliarmas M.Schilleriui, „Ryto“ įdomybės ir nemokami pasiūlymai TOP3 klubams

Jei rezultatyviausią CSKA žaidėją (vid. 17,3 tšk.) Willą Clyburną pažaboti pavyko, jis surinko 10 taškų, tai pagrindinė Maskvos komandos žvaigždė Mike'as Jamesas buvo nesustabdoma. Kai CSKA stabtelėdavo, ją paskui save tempdavo būtent šis amerikietis.

Įžaidėjas per 26 minutes pelnė 27 taškus (3/5 dvit., 5/6 trit., 6/6 baud.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus. Daugiausiai šį sezoną.

VIDEO: Nesustabdomas? Mirtini M.Jameso dūriai į „Žalgirio“ krepšį

Puikiai antradienio vakarą atrodė Rokas Jokubaitis, po trijų savaičių pertraukos dėl COVID-19 infekcijos žengęs ant Eurolygos parketo ir liepsnojęs įspūdinga energija.

Jaunasis įžaidėjas ardė CSKA gynybines barikadas, ypač trečiajame kėlinyje kartu su Augustine'o Rubito ginklu iš vidutinio nuotolio. Užsikūrę žalgiriečiai sugebėjo nubraukti 15 taškų antrajame kėlinyje turėtą deficitą.

„Žalgirį“ stabdė greitos pražangos – A.Rubitas ir Martinas Gebenas po keturis kartus taisykles pažeidė jau per 7 minutes, o Marius Grigonis tokį pražangų kiekį susirinko per 16 minučių.

Rokas Jokubaitis pelnė firminį metimą iš vidutinio nuotolio, Willas Clyburnas atsakė sunkiu tritaškiu per A.Rubito rankas, bet R.Jokubaitis atsakė dviem taikliais baudų metimais. Likus 2 minutėms iki mačo pabaigos „Žalgiris“ atsiliko per vieną metimą.

Įspūdingą patirties kuprinę su savimi nešiojantis kapitonas P.Jankūnas kovoje po CSKA krepšiu išprovokavo pražangą, realizavo baudų metimus, taip priremdamas armiečius prie sienos.

VIDEO: Pražanga ar ne? P.Jankūnas prajuokino Eurolygos komentatorių

Bet tuomet supermeno kostiumą išsitraukė M.Jamesas, kovoje vienas prieš vieną sumaitojęs jam parankų A.Rubitą bei smeigęs dar vieną tolimą bombą. „Žalgiris“ neužpuolė, o CSKA žvaigždė įtvirtino pergalę.

Nesėkme pažymėtame mače „Žalgiris“ demonstravo puikų pataikymą – tikslą pasiekė 50 proc. dvitaškių, 52,6 proc. tritaškių bei 90 proc. baudų.

„Noriu pasveikinti savo komandą, – spaudos konferenciją pradėjo CSKA treneris Dimitris Itoudis. – Žaidėme labai gerai, rodėme stiprų charakterį gynyboje, laikėmės plano. Turėjome keisti gynybos strategijas, nes „Žalgiris“ keitė ir penketukus, ir žaidimą. Mes išprovokavome daug klaidų ir toliau lipdome savo gynybinį identitetą, kuris mums yra labai reikalingas ir svarbus. Patys suklydome 9 kartus, o perėmėme 7 kamuolius. Tai irgi geras rezultatas. Ir „Žalgiris“, ir mes šiandien pataikėme sunkius metimus. Šiandien pralaimėjome kovą dėl kamuolių, bet Willas ir Mike‘as pataikė svarbius metimus. Tai svarbu ir malonu. Žinojome, kad bus sunku, nes „Žalgiris“ stipriai pralaimėjo Tel Avive. Jie norėjo parodyti, kad tai nėra jų tikrasis veidas. Jie tai ir parodė. Šią savaitę turime trejas rungtynes išvykose, o savaitę pradėjome pergale.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Kuris „Žalgirio“ penketukas buvo pavojingiausias?

– Negalėčiau išskirti vieno penketuko, nes buvo skirtingų sunkumų. Buvo momentų, kai Lekavičius gerai valdė komandą, Walkupas pataikė tolimus metimus, mūsų dviguba pagalba leido kitiems pataikyti, kaip Nigelui Hayesui. Mes turėjome keisti gynybinę strategiją pagal „Žalgirio“ penketukus. Jie žaidė intensyviai ir kovingai. Sveikinimai jiems. Dvikovos pabaigoje jie irgi nusipelnė pergalės.

– Kokius taktinius pokyčius matėte „Žalgirio“ žaidime?

– „Žalgiris“ tikrai turi strategiją. Trenerių štabas atlieka puikų darbą, tai akivaizdu. Jie dalijasi kamuoliu, ties tuo mums reikėjo dirbti labai daug. Mums reikėjo prisitaikyti prie „Žalgirio“ puolimo, jie dažnai perduoda kamuolį iš rankų į rankas ar atlieka trumpus įkirtimus. Tai buvo įdomios rungtynės iš taktinės pusės. Kartais taip nutinka, kad komanda tave gali pervažiuoti. Tel Avive „Maccabi“ žaidė puikiai, viską pataikė. Bet tai Eurolyga. Jie turi gerą strategiją. Ją galime matyti ir pergalėse, ir pralaimėjimuose. Kartais tai veikia, kartais ne.

– Mike'as Jamesas pelnė 22 iš 42 CSKA taškų po ilgosios pertraukos. Kai jis žaidžia šitaip, ar jį galima sustabdyti?

– Tikiuosi, kad ne! Jis nuo pradžių žaidė puikiai. Kai Mike'as ir Danielis Hackettas ginasi šitaip, jie rodo pavyzdį kitiems, kad komandos draugai juos sektų. Mike‘as turi išskirtines galimybes – jis gali kurti, užbaigti atakas ir gintis. Mes buvome labai kovingi, visi buvome kovingi. Žaisti kietai, treniruotis stipriai ir būti konkurencingam yra skirtinga istorija. Eurolygoje privalai žaisti kietai. Jei nežaidi kietai, negali čia žaisti. Šiandien mes buvome konkurencingi.

– Rokas Jokubaitis šiandien žaidė puikiai. Kokį įspūdį jis palieka?

– Nėra lengva grįžti po COVID-19. Jo potencialas yra didžiulis, tai akivaizdu. Dar vienas įspūdingas Lietuvos krepšinio virtuvės talentas. Sveikinimai jam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius