Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 22

D.Adomaitis: apie dominuojantį „Tofaš“ vedlį, „Ryto“ psichologiją bei ateities žaidėją

Vilniaus „Rytas“ išvyko į pirmosios Europos taurės pergalės svečiuose medžioklę. Du pralaimėjimus paeiliui Limožo CSP ir Belgrado „Partizan“ ekipoms nustūmė vilniečius į paskutinę vietą B grupėje, o dabar Dainiaus Adomaičio auklėtinių laukia Bursos „Tofaš“ krepšininkų testas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Patyręs varžovas, sudėtyje turintis žaidėjų, kurie pernai rungtyniavo Eurolygoje, – varžovą įvertino „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis. – Jie neatleidžia menkiausios klaidos, baudžia ir verčia taškais. Jie išnaudoja tavo klaidas.“

Vilniečiai į Turkiją išvyko po pralaimėjimo „Žalgiriui“, o pastarosios dvejos rungtynės Europos taurėje baigėsi nesėkmėmis prieš Limožo bei Belgrado ekipas.

„Jokios duobės, – Vilniaus oro uoste prieš išvykdamas sakė D.Adomaitis. – Turime žaisti geras rungtynes kaip komanda. Tą esame padarę, esame taip žaidę. Dabar būna taip, kad ne kiekvienas sužaidžia taip, kaip galėtų.

Tai faktas, kad pirmiausia čia yra mūsų trenerių darbas, kad žaidėjus nuvestume iki rungtynių maksimaliai fiziškai ir psichologiškai pasiruošusius. Kitas dalykas – patys žaidėjai. Pralaimėjimai pasitikėjimo neprideda, bet žinome, kokia yra situacija. „Tofaš“ turi 1 pergalę, kaip ir mes.

Jokio spaudimo mes sau nedarome. Norime žaisti geras rungtynes, kaip ir galime. Faktas, kad sezone nebus tik pergalės, bus ir pralaimėjimų. Tuomet pasimatys mūsų veidas, kaip mes reaguojame po pralaimėjimų. “

„Tofaš“ krepšininkai antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre startavo pergale namuose 84:71 prieš Limožą, tačiau tuomet sekė pralaimėjimai 80:93 „Partizan“ bei 65:76 Venecijos „Umana Reyer“ krepšininkams.

Bursos ekipoje yra garsių pavardžių – 34-erių belgas Mattas Lojeski, praeityje atstovavęs abiems Graikijos grandams, ar 36-erių Sammy Mejia, prieš aštuonerius metus vilkėjęs Maskvos CSKA marškinėlius.

„Kiekvienas turi savo vaidmenį, labai aiškų, – apie „Tofaš“ ekipą kalbėjo „Ryto“ strategas. – Po krepšiu skirtumą daro Devinas Williamsas su DJ White'u. Mattas Lojeski yra pagrindinis žaidėjas, aplink kurį sukasi daug situacijų. Tarikas Phillipas yra labai pavojingas greitame žaidime, greitame puolime. Kiekvieno vaidmuo yra labai aiškus, kiekvienas žaidžia daug minučių, turi pasitikėjimo.“

Po padidinamuoju stiklu „Tofaš“ ekipoje yra aukštaūgis D.Williamsas, kuriam dedamas didžiausias dvikovos akcentas. Amerikietis yra trečias rezultatyviausias (vid. 19,7 tšk.) žaidėjas Europos taurėje.

Praėjusį sezoną Podgoricos „Budučnost“ ekipoje užbaigęs D.Williamsas tapo dominuojančia jėga antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre. 206 cm ūgio puolėjas varžovus baudžia tiek ankstyvajame puolime, tiek pozicinėse atakose.

„Tai 20 taškų žaidėjas, – sakė D.Adomaitis. – Jis yra dominuojantis tiek iš distancijos, tiek po krepšiu. Ne tik Bursos komandoje, bet ir visoje Europos taurėje. Renkasi kamuolius puolime. Tai nebus tik mūsų didelių darbas, o visos komandinės gynybos. Turėsime atlikti su juo gerą darbą.“

Varžovų lyderio stabdymas gali būti patikėtas jaunajam Marekui Blaževičiui, kuris užsitarnauja vis didesnį trenerio pasitikėjimą. Pastarosiose dvejose rungtynėse su „Partizan“ ir „Žalgiriu“ 18-metis vidurio puolėjas rungtyniavo daugiau nei Martynas Echodas. Dvikovoje su „Žalgiriu“ M.Blaževičius žaidė 22 minutes, pelnė 10 taškų bei atkovojo 5 kamuolius.

„Matėte dvikovą su „Žalgiriu“, Marekas yra geriausias gynyboje po krepšiu. Tą jis ir įrodė. Mums tai svarbu, mums tai didelė paskata. Džiaugiamės dėl jo, juk tai klubo ateities žaidėjas. Klubas deklaravo jaunų žaidėjų įtraukimą į žaidimą, tą ir stengiamės daryti. Marekas pateisina viltis. Džiaugiamės dėl jo, bet norime, kad visi įdėtų dar didesnį indėlį“, – sakė D.Adomaitis.

Ko jaunajam vidurio puolėjui trūksta, kad jis taptų konkurencingesnis aukštame lygyje?

„Patirties, – nedvejodamas sakė D.Adomaitis. – Matyti paprasti dalykai, tai patirtis. Kartais trūksta pusės sekundės ar vieno momento, kad jis išlauktų. Gudrumo tokio. Jis gudrus, bet jis nori maksimaliai viską daryti, o kartais reikia padaryti ne maksimaliai greitai, bet maksimaliai teisingai. Kartais to pritrūksta, bet tai yra normalu.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Žalgirio“ ir „Ryto“ fanų, provokacijų ir apsaugos paieškos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius