Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 20

Dar vieną PAO lyderio pamoką gavęs L.Lekavičius: „Jaučiausi lyg treniruotėje“

Luko Lekavičiaus dvejus metus Atėnuose galima apibūdinti kaip populiarų Migelio de Servanteso romaną „Don Kichotas“. „Panathinaikos“ žvaigždė Nickas Calathesas nuolat kovojo su vėjo malūnais ir siuntė nutrūktgalviškus perdavimus į baudos aikštelę, o Lukas tenkinosi Sančos Pansos vaidmeniu – ištikimo ginklanešio, kuriam šlovės spindulių teko nedaug. Don Kichotas išsivežė pergalę iš Kauno rezultatu 86:85.

Krepšinyje viskas paprasta – reikia įmesti į krepšį daugiau taškų nei varžovas. Tiesa, nepatartina veltis į taškų lenktynes su tokio talento komanda kaip Atėnų „Panathinaikos“.

„Per daug“, – tokią išvadą apie praleistus 86 taškus po rungtynių pasakė Šarūnas Jasikevičius.

Daug kam akis bado Nicko Calatheso statistikos protokolo tritaškių grafa – 5 iš 7. Lyg ir peršasi išvada, jog „Žalgirį“ pražudė netikėti prasto snaiperio tritaškiai.

Visgi ir „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje baudė ten, kur varžovai tikėjosi mažiausiai. Jockas Landale'as gali įskraidinti vieną kitą tritaškį, bet ne 4 iš 6. Tai jis padarė antradienį vakare „Žalgirio“ arenoje.

Tenka pripažinti, jog kauniečiai vėl nebuvo geresnė komanda aikštėje. „Per mažai kovos“ ir „stipriosios varžovų rankos“ jau tampa keiksmažodžiu „Žalgirio“ rūbinėje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes

„Sunkios rungtynės. Pradėjome rungtynes labai prastai – trūko energijos, agresijos, išsigandę buvome... Tai ir nulėmė pralaimėjimą. Bandėme sugrįžti, bet nepasisekė“, – po pralaimėjimo sunkiai žodžius rinko „Žalgirio“ mažylis Lukas Lekavičius.

Žalgiriečiai pirmoje rungtynių pusėje buvo išmušti iš ritmo, o labiausiai vėl akis badė statiškas puolimas.

Abu atakų organizatoriai, Thomas Walkupas ir L.Lekavičius, padarė po 3 klaidas, o iš viso „Žalgiris“ suklydo 13 kartų. Itin daug pastabų dėl kamuolio įžaidimo gavo jau minėtas L.Lekavičius.

Š.Jasikevičius ėjo iš proto ant šoninės linijos, kartą net pasodino ant suolo žalgirietį, bet teigiamų rezultatų tai davė tik antroje pusėje, kai Luko ir J.Landale'o duetas grąžino „Žalgirį“ į rungtynes.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Lukas Lekavičius

„Trūko agresijos. Reikėjo daugiau įsiveržti, buvome labai statiški puolime, nebuvo jokio greičio.

Mūsų sistemos klaidos mus žudo. Praleidžiame dešiniarankius į dešinę pusę, tad tokius smulkius dalykus reikia taisyti“, – dar kartą kauniečių ligas įvardino L.Lekavičius.

Puolime žalgirietis atrodė solidžiai – 14 taškų (4/7 dvit., 1/2 trit.) bei 13 naudingumo balų. Didesnės problemos tykojo gynyboje.

VIDEO: L.Lekavičius apie žaidimą prieš N.Calathesą: „Jaučiausi, kaip treniruotėje“

Patyręs vilkas Nickas Calathesas baudė „Žalgirį“ už menkiausią klaidelę. Didžiąją rungtynių dalį pavyko laikytis plano ir neįleisti PAO įžaidėjo į baudos aikštelę, bet penki tritaškiai pasmaugė kauniečius.

Palyginimui, N.Calathesas per praėjusius 5 Eurolygos turus išmetė tiek pat, kiek antradienį – septynis, tačiau pataikė vos vieną.

Dvejus metus N.Calatheso šešėlyje buvęs L.Lekavičius gavo dar vieną pamoką.

Graikas per 27 minutes pasižymėjo dvigubu dubliu – 19 taškų ir 12 rezultatyvių perdavimų bei aikštę paliko su 32 naudingumo balais.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes pasisveikinimas su Žalgirio treneriais
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes pasisveikinimas su Žalgirio treneriais

„Įdomus jausmas. Jaučiausi kaip treniruotėje (juokiasi). Nieko. Stengiausi nuvyti visas emocijas ir žaisti savo žaidimą“, – susitikimą su buvusia komanda įvertino L.Lekavičius.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ turi puikų šansą išlieti susikaupusį pyktį. Į Kauną atvyksta Belgrado „Crvena zvezda“ klubas, kuris yra toli nuo savo geriausio žaidimo.

Serbai pralaimėjo Berlyno ALBA ir sukaupė jau trijų pralaimėjimų iš eilės kraitį. Taisytinų dalykų yra daug, bet „Žalgirio“ įžaidėjas žino, ką daryti tokioje situacijoje.

„Reikia taisyti klaidas, smulkias detales. Turime išeiti į aikštę su visiškai kitokia energija nei išėjome antradienį.

Nėra gerai, jog tik rungtynių pabaigoje sugrįžtame. Sužaidžiame pradžią prastai ir bandome atsitiesti. Reikia suprasti, jog nėra lengva prieš tokias komandas panaikinti deficitą. Turime išeiti su geresne energija“, – dėstė 14 taškų atseikėjęs įžaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius