Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 16

Demonus pagaliau nuvijęs E.Ulanovas: „Buvau pamiršęs pergalės jausmą“

Edgaras Ulanovas pagaliau pramušė. Itin sudėtingą sezono startą išgyvenęs „Žalgirio“ puolėjas sužaidė geriausią mačą per pastaruosius du sezonus ir buvo vienas pagrindinių pirmosios Lietuvos čempionų pergalės Eurolygoje kalvių.

19 – tiek naudingumo balų per devynerias ligšiolines rungtynes E.Ulanovas buvo surinkęs Eurolygoje.

Nors sulaukė ir nemažai kritikos, žalgirietis komandos sirgalių paramos neprarado.

Per komandos pristatymą būtent E.Ulanovui skambėjo bene garsiausi plojimai, o už juos kaunietis atsidėkojo puikiu žaidimu.

Mače su PAO vėl išvydome tą Edgarą, prie kurio buvome pratę prieš kelerius metus, prieš jam išvykstant į Stambulo „Fenerbahče“.

11 taškų, 6 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 23 naudingumo balai – tokiais skaičiais savo statistinę eilutę išmargino E.Ulanovas, pagaliau grąžinęs šventinę atmosferą į Kauną.

„Pagaliau laimėjome. Keista šnekėti po tiek pralaimėtų rungtynių, nes nuotaikos visada būdavo liūdnos, – po pergalės atskleidė E.Ulanovas. – Atrodo, buvau pamiršęs tą laimėjimo jausmą. Ir keista, ir smagu. Šiandiena buvo mūsų visų, kas žaidė, ir trenerių štabo, kurie įdėjo didelį darbą šią savaitę. Visus noriu pasveikinti.

Ir kas man į akis krito, labai didelis nuopelnas Artūro Milaknio, kuris labai pasiaukojo dėl komandos. Jis parodė, kiek yra atsidavęs komandai. Didžiausios fanfaros atitenka Artūrui Milakniui.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Artūras Milaknis

„Žalgirio“ puolėjo teigimu, pasitikėjimo komandai davė rungtynės Madride, kai tris kėlinius koja kojon su „Real“ žengę Lietuvos čempionai pademonstravo galį būti konkurencingi šio sezono Eurolygoje.

„Praėjusios rungtynės Madride, be galybės svarbių žmonių komandoje, davė pasitikėjimo, kad galime žaisti. Pritrūko šalto proto ten, nėra lengva apžaisti Madridą, bet kažkuriais momentais atrodė, kad viskas čia gerėja ir galime su Madridu laikytis šalia ilgą rungtynių dalį. Vakar tikrai treniruotė buvo gera ir šiandien buvo susikalbėjimas gynyboje, rotacijos, pagalbos vieni kitiems. Nepamenu rungtynių, kai taip gerai būtume surotavę. Kažkaip kartais net nepagalvoji ir ateina pats tas dalykas – negalvojome, darėme, ką reikia, ir pagaliau pergalė“, – sakė E.Ulanovas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Kalbėdamas apie asmeninį savo pasirodymą, žalgirietis jo nesureikšmino.

„Pirmiausia, sezonas dar nesibaigė ir visko gali būti. Tam turime būti pasiruošę ir stengiamės. Natūralu, būna ir geriau, ir blogiau. Smagu, kai laimi, turi didelį užnugarį, gerą pasitikėjimą, visiems smagu ir kažkaip visą laiką galvoji, kad nereikia užriesti nosies ir atsipalaiduoti. Sunkiau būna, kai pasitaiko atvirkštinis variantas, atrodo, kad ir mažiau draugų, ir mažiau palaikymo. Bet skųstis nėra kada, mūsų komanda yra viena labiausiai patyrusių. Kartu stengiamės išgyventi ir tai, kas gerai, ir tai, kas blogai. Manau, čia ir turėtų būti mūsų stiprybė. Šiai dienai rezultato tai dar neduoda, bet tikėkimės, viskas bus gerai.“

Ar jo paties sudėtinga sezono pradžia, kai demonstravo prasčiausią pataikymą tarp visų Eurolygos žaidėjų ir nė iš tolo nepriminė ankstesnės savo versijos, neišmušė iš vėžių ir ką reiškia pagaliau nutraukti slogią atkarpą?

„Kaip sakiau, smagu, ir nuotaikos geresnės, ir pačiam lengviau, pasitikėjimo, dar kažko atsirado. Bet vėlgi, vienos rungtynės nepadarys manęs geresniu ar blogesniu. Šiai dienai esu toks, koks esu. Toliau savo kelią pats tiesiu ir rodysiu tokį žaidimą, kokį galėsiu. Už save džiaugtis nėra kuo, nes tai tik vienos rungtynės“, – lūkesčių nesukėlė puolėjas.

Jis patikino, kad jau nebejaučia klubo traumos, kuri užkirto jam kelią žaisti rinktinėje vasarą, padarinių.

„Šiemet praleidau tik vienas rungtynes, ir tai ne dėl tos priežasties, tai netrukdo“, – apie praeityje paliktą traumą sakė E.Ulanovas.

Pastaruoju metu jam tenka vėl žaisti ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, ką žaidėjas dažnai darydavo Šarūno Jasikevičiaus sistemose. E.Ulanovo teigimu, toks Jure Zdovco manevras traumas patyrus keliems aukštaūgiams jam išeina į naudą.

„Jaučiuosi patogiai, pradėjau truputį žaisti ketvirtoje pozicijoje. Visai smagiai jaučiuosi. Dabar toks trečias-ketvirtas, smagiai jaučiasi. Mane kiti treneriai anksčiau irgi taip parotuodavo. Treneris pasitiki tais, kurie tą dieną duoda gerą rezultatą, gerą toną. Šiandien matė, kad aš turėjau neblogas rungtynes, pabaigoje kelis kartus sužaidžiau nugara į krepšį, pavyko išprovokuoti pražangų ir vieną kartą apžaisti. Ne kiekvieną dieną taip išeis. Artūras, Marekas... Marekas ir perdavimų atliko, kokių nesame matę. Tikiuosi, duos šios rungtynės gerą toną visiems ir lipsime į viršų“, – sakė kaunietis.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“

Jam neprasprūdo pro akis tai, jog „Žalgirio“ arenoje mirgėjo daug tuščių vietų – tribūnose buvo tik 6383 sirgaliai, bet E.Ulanovas supranta kritusį lankomumą ir dėkoja komandą palaikantiems žmonėms.

„Skaičiais paėmus nebuvo daug sirgalių Eurolygos mastu, matėsi tuščių vietų, bet viskas suprantama. Komanda nežaidžia gerai, antradienis. Nepaisant visko, didelė šitos komandos stuburo dalis yra sirgaliai, kurie po praėjusių rungtynių su „Rytu“ parodė didelę pagarbą komandai, parodė, kokie yra svarbūs šitai komandai. Jie yra mūsų variklis ir visada taip buvo.

Visiems, kurie šiandien atėjo, skiriame šitą pergalę. Tiems, kurie palaiko, bet negali ateiti – lygiai taip pat. O tie, kurie kažką pakritikuoja, tai irgi stumia mus į priekį. Viskas yra normalu ir suprantama“, – kalbėjo Ulė.

VIDEO: Dešimtas kartas nemeluoja: pergalingos „Žalgirio“ žaidėjų ir sirgalių emocijos

Jau penktadienį ypatingas iššūkis laukia paties E.Ulanovo asmeniškai, kai teks stoti į kovą su buvusia jo komanda Stambulo „Fenerbahče“. Vis dėlto puolėjas būsimos akistatos su Turkijos klubu nesureikšmina.

„Nesureikšminu per daug. Smagu bus pamatyti buvusius komandos draugus, pora žodžių persimesti. Nebe tas stilius žaidimo, viskas truputį kitaip. Stengsiuosi nesureikšminti ir laimėti dvigubą savaitę.“

„Fenerbahče“ bus visai kitokio lygio komanda, ten bus daugiau organizuoto žaidimo, nes treneris yra mėgėjas aktyvios ir agresyvios gynybos. Turi aukštus žmones, bus daug fiziškų dvikovų. Bet kuo skiriasi „Panathinaikos“ ir „Fenerbahče“, tai ten daugiau patirties ir puolime talento. Manyčiau, kad bus žymiai sunkesnės rungtynės. Visada dvigubos savaitės sunkios tuo, kad kai laimi pirmas rungtynes, antros būna žymiai sudėtingesnės. Reikia išlaikyti tą patį lygį, neužmigti. Reikės įdėti daug darbo, jeigu norėsime pasidžiaugti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius