Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 11

Prieš A.Gudaičio sugrįžimą – intriguojantys signalai Milane

Artūras Gudaitis ketverius metus praleido Kauno „Žalgiryje“ ir Vilniaus „Ryte“, bet Lietuvoje nesulaukė tiek daug komplimentų, kiek jų išgirdo per dvejus metus Milane. 26-erių lietuvio pavardė figūruoja ir didžiajame Milano „Olimpia“ projekte. Jo architektas Ettore Messina iš savo planų išbraukė nemažai garsių žvaigždžių, tačiau brėžiniuose pasiliko reikšmingą vietą 208 cm ūgio galiūnui.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Olimpia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

A.Gudaitis oficialiose rungtynėse dar nesužaidė nė sekundės nuo vasario 1-osios, kai Las Palmase patyrė nelemtą kryžminio kelio raiščių traumą. Bet E.Messina jau dievina lietuvį.

Eurolyga.lt šaltiniai Milane pasakoja, kad vidurio puolėjas taip trykšta energija aikštėje, jog net keista, kad šis tankas nevažinėjo 9 mėnesius.

Patys Milano komandos darbuotojai neslepia, kad centras atrodo žvėriškos formos.

Visas permirkęs nuo prakaito A.Gudaitis bendravo ir su Lietuvos žurnalistais „Žalgirio“ bei „Olimpia“ rungtynių išvakarėse. E.Messina šypsosi – Gudo energiją treniruotėse kartais net reikia tramdyti.

VIDEO: A.Gudaitis: apie sugrįžimą, vienodus Žalgirio bei Milano rūpesčius ir E.Messinos efektą

Eurolyga.lt šaltinių teigimu, E.Messina susižavėjęs tuo, ką A.Gudaičio žaidime mato treniruotėse.

Lietuvio treniruotes stebi ir naujasis „Olimpia“ sporto direktorius Christas Stavropoulas, kuris irgi rodo didžiules simpatijas aukštaūgio žaidimui.

„Artūras mums yra labai svarbus. Visi man ir kalba, kad iki traumos Milano komanda su juo aikštėje buvo labai efektyvi“, – interviu 15min pasakojo E.Messina.

Italas nekantriai laukia, kada galės panaudoti A.Gudaitį oficialiose rungtynėse.

„Jūs geriau nei aš žinote, kokią jis svarbą turi šiai komandai“, – Italijos žiniasklaidai prasitarė „Olimpia“ treneris.

„Kai nežaidi 9 mėnesius, reikia laiko tiek pajausti detales trenerio schemose, tiek savo kūną – ta koja nebe tokia pat, kaip anksčiau. Dar reikia susidėlioti mintis galvoje, kad vienoje vietoje sužaisčiau truputį protingiau ir panašiai. Yra tokių mažų dalykų, kurie tuo pačiu yra dideli. Daug laiko nebereikia, bet reikia pajusti žaidimą ir visokius tokius dalykus. Esu pasiruošęs žaisti“, – neabejoja A.Gudaitis, kuris dvikovoje su „Žalgiriu“ nepakils nuo Milano atsarginių suolo galo.

Olimpia nuotr./Ettore Messina ir Artūras Gudaitis
Olimpia nuotr./Ettore Messina ir Artūras Gudaitis

Planuojama, kad A.Gudaitis starto penkete rungtyniaus kartu su 39-erių veteranu Luisu Scola.

E.Messinai imponuoja baudos aikštelėje galintys žaisti aukštaūgiai. Po „Olimpia“ krepšiu susidaręs tikras kamštis – be A.Gudaičio ir L.Scolos, ten dar yra Kalebas Tarczewskis, Paulas Biligha, Jeffas Brooksas, Aaronas White'as ir Christianas Burnsas. Tačiau lietuvis visoje šioje mėsmalėje išsiskiria savo krepšinio suvokimu ir žaidimo skaitymu. Tai ypač imponuoja E.Messinai.

Beje, italai pasakoja, kad pastaraisiais metais Milane A.Gudaitis itin daug dirbo su žaidimu nugara į krepšį ir metimais iš vidutinio nuotolio. Tikimasi, kad tai padės praplėsti centrui savo puolimo arsenalą ir jis bus dar didesnė grėsmė po Milano krepšiais.

„Messina mėgsta didelius žmones ir aikštėje laikyti aukštą penketą. Jo požiūriu, visi žaidėjai turi būti įjungti į žaidimo schemas. Tai labai gerai, nes visi gerai jaučiasi, – apie savo vaidmenį Milano treniruotėse pasakojo A.Gudaitis. – Tai griežtas treneris. Aikštėje mes žinome, koks jis yra ir kiek jis iš mūsų išreikalauja. Messina yra maksimalistas ir to prašo iš kitų.“

Italai šiek tiek jaudinasi, kaip A.Gudaitis atrodys sugrįžęs po tokios traumos. Bet sprendžiant iš to, kaip E.Messina ir kiti Milano žmonės atsiliepė apie A.Gudaitį jau po pirmos jo kontaktinės treniruotės su komanda, nekyla daug abejonių, kad mūsiškį vėl matysime naudingiausių Eurolygos krepšininkų sąrašuose.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

Koks A.Gudaitis buvo reikšmingas Milanui iki traumos, net nereikia plėstis.

Legendinis Italijos treneris Sandro Gamba savo rašinyje „La Repubblica“ pareiškė: „Milano komanda neturėjo tokią didelę įtaką darančio aukštaūgio nuo devintojo dešimtmečio, kai čia žaidė Dino Meneghinas ir Bobas McAdoo.“

Dar ne su „Žalgiriu“, bet A.Gudaitis jau greitai vėl drebins Eurolygos krepšius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius