Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 06

E.Atamanas pasveikino draugą Šarą su geru žaidimu: „Žalgiris“ žaidė fantastiškai“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje pataikė 19 tolimų metimų ir taip ne tik užfiksavo geriausią visų laikų klubo rezultatą Eurolygoje, bet ir šio sezono turnyro rekordą. Vis dėlto pergalei prieš turnyro lyderius fenomenalaus pasirodymo nepakako.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Buvusio žalgiriečio Vasilije Micičiaus ir Shane'o Larkino vedama „Anadolu Efes“ ketvirtajame kėlinyje perlaužė rungtynes ir triumfavo 96:91 (19:20, 21:23, 23:22, 33:26).

Tai buvo jau 17-oji Turkijos ekipos pergalė per pastaruosius 18 mačų, tuo pačiu nutraukusi ir trijų „Žalgirio“ pergalių atkarpą.

„Tai buvo vienos sudėtingiausių rungtynių mums per pastaruosius du ar tris mėnesius, – po dvikovos kalbėjo Stambulo ekipos treneris Erginas Atamanas. – Aš to tikėjausi, nes „Žalgiris“ žaidžia labai gerai. Šiandien jie žaidė fantastiškai. Jie pataikė 19 tritaškių iš 31 bandymo. Galbūt tai yra rekordas? Įprastai jie nepataiko daugybės tritaškių.

Laimėjome rungtynes paskutiniame kėlinyje. Atradome kelią, kaip rinkti taškus. Ypatingai gerai žaidėme akistatose vienas prieš vieną. „Žalgiris“ gynėsi gerai, bet Shane‘as Larkinas pajautė ritmą. Tai labai svarbi pergalė. Sveikinimai mano draugui Šarui, nes „Žalgiris“ šiandien žaidė fantastiškai.“

19 pataikytų Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių tritaškių – naujas šio sezono rekordas Eurolygoje, o iki visų laikų geriausio stipriausio Senojo žemyno turnyro rezultato pakartojimo žalgiriečiams pritrūko dviejų tolimų metimų.

Dvikovos MVP apdovanojimo susilaukė Vasilije Micičius, prieš dvejus metus rungtyniavęs Kaune. Serbas per 27 minutes pelnė 22 taškus (5/9 dvit., 3/5 trit., 3/3 baud.), atkovojo ir perėmė po kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir užfiksavo 19 naudingumo balų.

„Kaip sakiau prieš dvikovą, „Žalgiris“ žaidžia labai gerai. Jie gerina žaidimą, pastaruoju metu puikiai atakuoja iš toli ir labai pasitiki savimi. Mes tai žinojome, žinojome, kaip turime į tai atsakyti. Šiandien mūsų puolimas buvo puikus. Stengėmės gynyboje, bet kartais negali visko sustabdyti. Svarbiausia šiandien yra pergalė“, – po mačo kalbėjo Vasia.

Dar vieną fenomenalų pasirodymą surengė naudingiausias ir rezultatyviausias turnyro žaidėjas Shane'as Larkinas.

Po dviejų kėlinių gynėjas savo sąskaitoje turėjo -5 naudingumo balus, tačiau siautėti ėmė po ilgosios pertraukos.

Rungtynes Sh.Larkinas baigė pelnęs 25 taškus (4/9 dvit., 2/6 trit., 11/11 baud.), atkovojęs 2 ir perėmęs 3 kamuolius, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus, suklydęs 2 kartus ir surinkęs 27 naudingumo balus.

„Mes parodėme charakterį, – sakė Sh.Larkinas. – Ši komanda nepasiduoda, ji kaunasi. Akivaizdu, jog „Žalgiris“ šiandien pataikė neįtikėtinai gerai. Kartais taip nutinka, jog komandų metimai krenta. Kauniečiai žaidžia gerai, jie yra pakilime. Mes turėjome kautis, nes rungtynės tęsiasi 40 minučių. Žinojome, jog turėsime galimybę, tad pasinaudojome ja.“

VIDEO: Šaras pratrūko: man nesvarbu, bus bauda ar ne, bet turiu kovoti už savo vyrus
VIDEO: E.Ulanovo apmaudas Stambule: paleidome šansą
VIDEO: Th.Walkupo žvilgsnis į karštą žalgiriečių mūšį Stambule
VIDEO: KC Riverso nepaguodė rekordas Stambule

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius