Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 06

Dvejopo jausmo apimtas Šaras pratrūko dėl teisėjų: „Turiu kovoti už savo vyrus“

Dvejos Eurolygos rungtynės per tris dienas yra didžiulis krūvis visiems. Bet Šarūnas Jasikevičius taškėsi palei „Sinan Erdem“ šoninę liniją lyg ką tik sugrįžęs po vasaros atostogų. Ko gero, viskas dėl to, kaip arti skambios pergalės buvo „Žalgiris“. Ir kaip nuo pergalingo plano paskutinę akimirką nukrypo žaliai baltų žaidėjai. „Žalgiris“ po atkaklios kovos krito prieš Eurolygos lyderį Stambulo „Anadolu Efes“ 91:96.

„Žalgiris“ beveik tris kėlinius diktavo sąlygas Eurolygos favoritams, sunkiai, bet vis laikydamasis priekyje.

„Žalgiris“ pataikė net 19 tritaškių ir pasiekė visų laikų klubo rekordą Eurolygoje.

Thomasas Walkupas 21,8 taško vidurkio Eurolygos superžvaigždę Shane'ą Larkiną surakino taip, kad šis pirmuosius savo taškus iš žaidimo įrideno tik trečiojo kėlinio pabaigoje.

Bet net ir šių aplinkybių „Žalgiriui“ nepakako palaužti „Anadolu Efes“.

„Šimtu procentų bauda“, – praeidamas pro interviu Lietuvos žurnalistams davusį Šarūną Jasikevičių, į trenerį kreipėsi Darius Maskoliūnas.

Dvejopų jausmų po pralaimėjimo apimtas Šaras turėjo ką pasakyti ne tik apie puikų susikurtą šansą nugalėti Eurolygos lyderius, bet ir teisėjų darbą.

„Pritrūko detalių. Žaidžiant tokį fantastinį puolimą, gynyboje kažkiek neišpildėme detalių. Labai daug taškų, palyginus. Aišku, žaidžiame tikrai prieš geriausią komandą ir jie už tas detales nubaudė.

Toks dvejopas jausmas, nes pralaimi rungtynes, bet esi patenkintas žaidėjų kovingumu, nusiteikimu. Atrodo, buvo toks tikėjimas, kad atvažiavęs į Stambulą gali aplošti Efesą. Ir tai buvo super.

Bet antras kėlinys, manau, ypač gynyboje, buvo tikrai blogas.

Nesuprantamas dalykas su nepadarytomis baudomis. Tos pačios dainelės... Jeigu Efeso vidurkis yra 88 taškai, mes čia negalime laimėti nenuėmę jų skaičių. Lygiai tą patį kalbėjome Madride, Atėnuose ir lygiai tą patį šnekame šiandien“, – pralaimėjimą komentavo Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šaras pratrūko: man nesvarbu, bus bauda ar ne, bet turiu kovoti už savo vyrus

– Kaip iki pertraukos gynyboje pavyko išjungti Larkiną iki 4 taškų ir kas pasikeitė antroje pusėje, kai jis sumetė 21?

– Gynėmės agresyviai, dvigubindami. Po to jie kažkiek pakeitė savo penketą ir mums teko daugiau keistis dengiamaisiais. LeDay gana neblogai su tuo tvarkėsi ir gynyboje, ir puolime.

Bet šioje situacijoje kažkiek nesulaukėme pagarbos. Lekavičius negavo tų pačių baudų kaip Larkinas. Suprantu, kad vienas yra superžvaigždė, o kitas tik kylantis žaidėjas. Bet neturiu jokių problemų kalbėti, kad pagrindinis mačo momentas buvo bauda Nigelui. Ten buvo šimtaprocentė bauda puolime.

Antras dalykas, jeigu gaunu techninę pražangą, 95 proc., kad jos nusipelniau. O čia nukrito kėdė ir gavau techninę pražangą. Dar vienas taškas.

Kažkiek su tuo momentu mums nepasisekė. Pabrėšiu – nesulaukėme pagarbos.

– Kaip teisėjas bandė aiškinti Hayeso pražangą?

– Kad jis buvo viduje.

– Net ne tai, kad jis vėlavo pastatyti užtvarą?

– Ne tame esmė. Iš švilpuko greičio matėsi, kad jis nepamatė momento. Nežinau, kaip jums atrodys, bet labai aiškiai matosi, kad teisėjas užtikrintas savo švilpuku, o po to „a-a-a“... Viskas aišku – Stambule žaidžiame prieš geriausią komandą. Ir dėl to apie tai reikia kalbėti.

Man jokio skirtumo – bus baudos, nebus, aš turiu kovoti už savo vyrus.

VIDEO: E.Ulanovo apmaudas Stambule: paleidome šansą

– Pirmoje pusėje Larkiną dažniausiai prižiūrėjo Walkupas, o ketvirtajame kėlinyje jau prie jo stovėjo ir kiti žaidėjai. Kokia buvo to idėja?

– Beaubois mus baudė kažkuriose situacijose ir Larkinas vis tiek žaisdavo prieš susikeitimą. Todėl buvo nelabai svarbu, kas jį gins – Lukas ar Walkupas.

– Kas atnešė tą 19 tritaškių rekordą?

– Pirmoje pusėje tikrai susikūrėme ir atakavome visus ten, kur turėjome atakuoti. Puolime tikrai sužaidėme kažkas tokio. 19 tritaškių yra kažkas tokio. Bet esame jauna komanda ir prie 19 tritaškių tu negali pralaimėti.

Kažkaip žiauriai sunku, nes, atrodo, ir daug kuo patenkintas, bet ir pralaimi. Žaidėjai tikėjo, kad atvažiavę pas geriausią komandą nori laimėti.

Bet grįžtame prie to, kad detalės lemia viską ir mes dar labai daug detalių nepadarėme. Ir dėl to prasileidome kokius 30 taškų.

VIDEO: Th.Walkupo žvilgsnis į karštą žalgiriečių mūšį Stambule

– Tris kėlinius kontroliavote žaidimą. Ar buvo momentas, kai jautėte, kad galėjote nulaužti rungtynes?

– Sunku pasakyti, nes žaidėme prieš labai talentingą komandą. Jeigu nori nulaužti rungtynes, mano manymu, turi padaryti tai iš gynybinės pusės. Taip ir susikūrėme tą pranašumą: sustabdėme, nubėgome, įmetėme. Įmetė iš Walkupo pasų KC, Rokas labai gerai atmetinėjo kamuolį.

Bet turi 40 minučių... Didelės komandos iš gynybos sustabdo ir perlaužia rungtynes. Dėl to labai pikta.

VIDEO: KC Riverso nepaguodė rekordas Stambule

– Po pirmojo pralaimėjimo turkams Kaune sakėte, kad tas pralaimėjimas buvo kitoks. Ar tokiu galima pavadinti ir šį?

– Šiandien žaidėme dar geriau nei Kaune. Šiandien labai daug pataikėme ir dar gražiau atrodėme. Smagu dėl vyrų, bet nesmagu dėl pralaimėjimo.

– Jockas Landale'as apšilo su komanda, bet nepasirodė aikštėje. Dėl ligos ar plano?

– Tiek LeDay, tiek Martinas žaidė tikrai gerai. Čia ne kažkokios tarpklasinės, kur kiekvienas vaikas būtinai turi žaisti. Dar bus šansų – sezonas trunka 10 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius