Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 05

E.Messina apie fatališkus įvykius paskutinę mačo minutę: „Tai iš baimės laimėti“

Milano „Olimpia“ po 29-erių metų pertraukos pateko tarp keturių stipriausių Europos komandų, tačiau šventė Italijoje paskutinę akimirką galėjo virsti gedulu. „Dizaineriai“ per plauką buvo nuo vieno skaudžiausių pralaimėjimų turnyro istorijoje, bet juos išgelbėjo gynybinę sieną po krepšiu suraitęs veteranas Kyle'as Hinesas.

Likus minutei iki penktojo ir lemiamo Eurolygos ketvirtfinalio mačo pabaigos Milano „Olimpia“ savo rankose laikė 12 taškų pranašumą, tačiau žaidimo kontrolė staigiai ėmė slysti iš rankų.

Vladimiras Lučičius pataikė pirmąjį savo to vakaro tritaškį, Kyle'as Hinesas suklydo, o dvitaškį pridėjo vidurio puolėjas Jalenas Reynoldsas.

Negana to, „Bayern“ centras kitoje atakoje pataikė tritaškį, V.Lučičius perėmė kamuolį, taip suteikdamas šansą Wade'ui Baldwinui pelnyti dvitaškį.

Šeimininkai ėmė blaškytis aikštelėje ir nesugebėjo išsimesti kamuolio per 5 sekundes. Lemiamam išpuoliui Bavarijos krepšininkai turėjo 7 sekundes, bet W.Baldwino ataka baigėsi „lipimu į medį“ ir gražiu K.Hineso bloku, padėjusiu tašką šiose rungtynėse.

„Žaidėme puikias rungtynes, išskyrus paskutinę minutę. Tai buvo iš baimės laimėti. Tai tinkamiausias apibrėžimas, nes nutiko būtent taip. Iki tol mes žaidėme labai gerai, turėjome 15 taškų persvarą prieš puikią komandą, kurią noriu pasveikinti su nuostabiu sezonu ir ketvirtfinalio serija. Manau, kad Daniele Baiesi („Bayern“ klubo sporto direktorius) subūrė puikią sudėtį, kurioje yra kovingumo, dydžio ir pataikymo komponentų. Tai puikiai treniruoti žaidėjai, turintys didelę širdį“, – po dvikovos kalbėjo E.Messina.

VIDEO: Nuo išgąsčio iki euforijos: Milano ekipa vos išvengė neįtikėtino košmaro

Ryškiausiai „dizainerių“ gretose sužibo danas Shavonas Shieldsas, sužaidęs karjeros mačą. 26-erių krepšininkas surinko 34 taškus (4/6 dvit., 5/6 trit., 11/12 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir užfiksavo net 41 efektyvumo balą.

E.Messina pergalę dedikavo ilgamečiam „Olimpia“ savininkui, „mados karaliui“ Giorgio Armani, kuris mūšį stebėjo arenoje.

„Žaidėjai buvo nuostabūs, – kalbą spaudos konferencijoje pradėjo E.Messina. – Nepaisant neįtikėtino spaudimo po pralaimėtų dvejų rungtynių išvykoje prieš puikią „Bayern“ komandą, kuri šį sezoną ir šioje serijoje žaidė nuostabiai, mes rungtyniavome solidžiai. Viskas vos aukštyn kojomis neapsivertė paskutinę minutę. Mes klydome visais įmanomais būdais, bet tuomet mus išgelbėjo puikią gynybą parodęs Kyle'as Hinesas. Mes esame labai laimingi, ypač dėl pono Giorgio Armani ir jo šeimos, nes jie „Olimpia“ palaiko jau daugybę metų. Jie išgelbėjo „Olimpia“ klubą. Daugybė žmonių yra dirbusių šiame klube, tad jie ir sirgaliai, kurie negalėjo būti arenoje, bus labai laimingi, kad komanda pateko tarp stipriausių Europoje. Džiaugiuosi dėl visų, tai puikus rezultatas.“

Euroleague.net/Ettore Messina ir Giorgio Armani
Euroleague.net/Ettore Messina ir Giorgio Armani

Milano „Olimpia“ tarp keturių stipriausių Europos ekipų pateko pirmą kartą nuo 1992-ųjų metų. Tuo metu klubas dar žaidė po „Philips“ pavadinimu, o stipriausias Europos turnyras vadinosi FIBA Europos lyga.

„Finalo ketvertas yra puikus pasiekimas, bet, kaip buvau minėjęs prieš ketvirtfinalį, svarbiausia, kad vėl grįžtume į atkrintamąsias ar dėl jų kovotume. Negalime žaisti atkrintamosiose tik kas 20 metų. Mes turime augti, gerinti žaidimą. Visi turime augti – klubas, treneriai, žaidėjai, visa grupė, nes turime suteikti sirgaliams ir savininkams galimybę kitąmet vėl būti atkrintamosiose“, – sakė E.Messina.

Pusfinalyje E.Messinos laukia akistata su Šarūnu Jasikevičiumi ir jo vadovaujama „Barcelona“, kitoje poroje susikibs Maskvos CSKA ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipos.

Eurolygos finalo ketvertas Kelno mieste Vokietijoje vyks gegužės 28–30 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius