Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 14

Eurolyga keičia taisyklę dėl COVID-19 atvejų: vietoj 0:20 siūlys perkelti rungtynes

Eurolygos ir Europos taurės varžybų rengėjai trečiadienį išplatino pareiškimą apie pasiūlymą pakeisti taisyklių punktą, patvirtintą praėjusį mėnesį. Tame punkte kalbama apie komandų likimą, kai jos dėl COVID-19 neturi savo gretose bent aštuonių žaidėjų.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Sankt Perterburgo „Zenit“ klubui grėsė du techniniai pralaimėjimų rezultatu 0:20 Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“ klubams, nes dėl koronavirusu užsikrėtusių žaidėjų skaičiaus Rusijos klubas negalėjo sužaisti mačų šią savaitę.

Eurolygos taisyklė skelbė: Jei vienas ar daugiau žaidėjų/trenerių/personalo susirgo COVID-19, rungtynės turi vykti kaip suplanuota, nebent nacionalinė ar vietos valdžia pareikalautų didelės grupės žaidėjų užsidaryti karantinui. Jei bent aštuoni žaidėjai yra pasirengę žaisti, rungtynės turi vykti pagal numatytą datą ir vietą. Klubas, kuris negali žaisti, prisiims atsakomybę, o disciplinarinė komisija skirs tai komandai pralaimėjimą 0:20.

Dabar Eurolyga pasiūlys pakeisti šį punktą Eurolygos ir Europos taurės varžyboms.

„Komandos, kurios negalės remtis bent aštuoniais žaidėjais dėl COVID-19, jų rungtynės bus suspenduotos ir nukeltos į kitą datą. Galiojanti taisyklė (maksimaliai trejos perkeltos rungtynės) priklausys nuo kelionių situacijos.

Jei tai bus patvirtinta, bus surengtos ir dabar neįvykusios rungtynės“, – teigiama Eurolygos pareiškime.

„Kalbant apie rugsėjį, mes tikėjomės daugybės kelionių sutrikimų. Iki šiol tarp lygų, klubų ir skirtingų valstybių vyriausybių galėjome naviguoti sėkmingai.

Nors COVID-19 užsikrėtimai gali ar galėtų būti laikinas rūpestis, bet kuriuo atveju žinojome, kad reikės peržiūrėti kryptį sezono metu ir atsižvelgti į kiekvieną potencialią situaciją. Turime likti lankstūs ir ieškoti sprendimų, taip sutarė klubai, kai tvirtino taisykles dėl COVID-19, – sakė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu. – Mes visi žinome, kad 2020-2021 m. sezonas bus išskirtinis ir keistas dėl daugybės priežasčių, tad turime prisitaikyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius