Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 02

Eurolyga priminė, kaip įspūdingai savo paskutinį sezoną žaidė Arvydas Sabonis

Arvydas Sabonis baigė karjerą prieš 17 metų, bet jo žaidimo pamiršti neįmanoma. Pirmadienį tai priminė ir Eurolyga savo socialiniame tinkle.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Eurolyga pakvietė nukeliauti laiku į 2003–2004 m. sezoną, kuris buvo paskutinis per įspūdingą net 23 metus trukusią Arvydo Sabonio karjerą.

Savo pažadą baigti karjerą Kauno „Žalgiryje“ vykdęs 221 cm ūgio milžinas tą sezoną minėjo 39 metų sukaktį, bet nepaisant savo amžiaus, buvo pripažintas geriausiu žaidėju Eurolygos reguliariajame ir „Top 16“ turnyre.

Nors A.Sabonis nedalyvavo visose Kauno komandos treniruotėse, per dvylika rungtynių vidutiniškai rinko net po 26 naudingumo balus.

Jis buvo lyderis pagal atkovotus kamuolius (po 10,4) ir blokus (po 2).

„Ko negalėjo Arvydas Sabonis aikštėje? Jis mokėjo viską“, – rašė Eurolyga, dabar pateikusi legendinio Lietuvos krepšininko žaidimo epizodus tviteryje.

„Aš grįžau į Europą ir nusprendžiau čia baigti karjerą. Norėjau žaisti ir padaryti ką nors gero „Žalgiriui“, – yra sakęs A.Sabonis. – Nieko nežinau apie geriausių žaidėjų rinkimus, įvairius reitingus ir asmeninius pasirodymus. Žinoma, likau patenkintas, kai sužinojau, kad tapau naudingiausiu sezono žaidėju.“

Pajėgius legionierius – Edą Cotą, Tanoką Beardą, taip pat Mindaugą Timinską, Dainių Šalengą, Artūrą Javtoką tą sezoną turėjęs Kauno „Žalgiris“ turėjo galimybę patekti į Eurolygos finalo ketvertą, bet Antano Sireikos auklėtiniai apmaudžiai paleido pergalę iš rankų Tel Avivo „Maccabi“ arenoje lemtingame antrojo etapo mače Izraelyje.

Pirmadienį vaizdo įrašais priminusi apie aikštėje karaliavusį A.Sabonį, Eurolyga klipą baigė jo sūnaus Domanto Sabonio žaidimo vaizdais, kai šis debiutavo Malagos „Unicaja“ gretose būdamas 16-os metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius