Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 19

Eurolygoje – lygių beveik neturintis Šarūno Jasikevičiaus koziris

„Dee! Tu atsidenk. Brandonai! Perduok kamuolį Dee. Tada – pikenrolas. O tada atrasi Milą. Po pikenrolo. Gerai?“ – derinių lentoje markeriu braižydamas derinį, nurodymus žalgiriečiams davė Šarūnas Jasikevičius. „Žalgirio“ krepšininkai pakilo nuo atsarginių suolo, sudėjo rankas ir sušuko: „Mes už... Žalgirį!“ Varžovai A.Milaknį sustabdė pražanga, o po to paliko tiek erdvės D.Bostui, kad šis nusprendė pats užbaigti ataką. Derinys buvo sulaužytas, tačiau svarbiausia, kad metimas pasiekė tikslą. Būtent tokia dažniausiai būna „Žalgirio“ derinių pabaiga po minutės pertraukėlių – rezultatyvi.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sykį buvo ir toks epizodas, kai per minutės pertraukėlę Šarūnas Jasikevičius paliko savo žaidėjus vienus.

Pernai Eurolygoje „Žalgirio“ arenoje šeimininkus daužė Belgrado „Crvena zvezda“. O Šaras siuntė žaidėjams žinutę, kad taktikos nepadės, jei į aikštes jie neatsineš širdies.

Bet įprastai Šaras per rungtynių pauzę sėdi ant kėdutės prieš savo auklėtinius. O kai žalgiriečiai pakyla nuo suolo, vėliau žaidžia beveik rezultatyviausiai visoje Eurolygoje.

Paskaičiuota, kad po Š.Jasikevičiaus minutės pertraukėlių „Žalgiris“ renka vid. 1,143 taško per pirmąją ataką. Didesnį skaičių taškų surenka vienintelis Maskvos CSKA – 1,232 taško.

„Įdomi statistika“, – šyptelėjo Vasilije Micičius, kuris yra vienas atsakingiausių „Žalgirio“ krepšininkų aikštėje – yra įžaidėjas, todėl sustato puolimą.

Kodėl statistika įdomi, paaiškino snaiperis Artūras Milaknis, kuriam dažnai braižomi deriniai, stengiantis išvesti lietuvį laisvą prie tritaškio linijos.

„Iš tikrųjų, statistika galėtų būti dar ir dar geresnė, nes kai kuriose situacijose, kas keisčiausia, neišpildome to, ką nubraižo“, – 24sek pasakojo A.Milaknis.

Kombinacijos, kai A.Milaknis tyko pasaloje po krepšiu prie komandos draugo užtvaros, kad varžovas joje įstrigtų, o pats krepšininkas ištrūktų neprižiūrimas prie tritaškio linijos, ko gero, yra pačios žaviausios.

A.Milaknis pagąsdinęs, kad bėgs į vieną pusę, staiga keičia kryptį ir lyg stirna iššuoliavęs iš už užtvaros šveičia tritaškį.

Dauguma tų minutės pertraukėlių yra gerai paruoštos trenerio. Treneris čia tikrai stiprus.

„Dauguma tų minutės pertraukėlių yra gerai paruoštos trenerio. Treneris čia tikrai stiprus, – neslėpė ilgametis žalgirietis. – Mums belieka tik viską išpildyti.“

Lietuvis pridūrė, kad deriniai minutės pertraukėlių metu dažniausiai būna vienetiniai – skirti tik tam tikrai konkrečiai situacijai.

Bet jeigu atrandami labai veiksmingi variantai, „Žalgirio“ trenerių štabas – Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas, Darius Songaila ir Evaldas Beržininkaitis – vėliau juos analizuoja ir įtraukia į dažnai naudojamų derinių sąrašą.

„Bet treneris labai mėgsta pagauti ant netikėtumo faktoriaus“, – pridūrė Milas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

V.Micičiaus teigimu, Š.Jasikevičius savo galvoje turi daugybę įvairių variantų ir „Žalgiris“ prieš kiekvieną mačą paruošia kažką naujo.

„Treneris nubraižo gerus derinius, sustato mus į geras vietas, kad išsimestume gerus metimus, – 24sek sakė kitas įžaidėjas Kevinas Pangosas. – Dažniausiai jis braižo derinį tiems, kurie tą vakarą žaidžia sėkmingai, arba išnaudoja pranašumus prieš varžovų silpnybes.“

Edgaras Ulanovas Malagoje šveitė pergalingą dvitaškį – pirmą savo karjeroje taip pat po „Žalgirio“ minutės pertraukėlės.

Tada Šaras juokėsi: norėjo žurnalistams pasakyti, jog tai buvo jo sumanymas, bet prisipažino, jog braižė derinį į visai kitą pusę.

Suplanuoti pergalingus metimus labai sudėtinga. Tačiau įprastai, kai ateina minutės pertraukėlė, Š.Jasikevičius žino, kaip savo kareiviams nubraižyti rezultatyvią ataką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius