Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 13

Eurolygos blogiukai: nurimusius žalgiriečius pakeitė nauji lyderiai

Šarūnas Jasikevičius su kompanija šį sezoną reaguodami į arbitrų sprendimus Eurolygoje demonstruoja išskirtinę ramybę. Dar prieš du sezonus Kauno „Žalgiris“ techninių pražangų grafoje rikiavosi antroje vietoje, bet šį sezoną tokiu būdu taisykles pažeidė tik kartą bei turnyre pagal šį rodiklį užima paskutinę vietą.
Walteris Tavaresas, Šarūnas Jasikevičius ir Brandonas Paulas
Walteris Tavaresas, Šarūnas Jasikevičius ir Brandonas Paulas / Euroleague.net nuotr.

Šį sezoną „Žalgiris“ susilaukė vos vienos techninės pražangos, o tai yra žemiausias rezultatas tarp visų Eurolygos komandų. Berlyno ALBA, Miuncheno „Bayern“ ir „Valencia“ tokio pobūdžio pražangomis buvo nubaustos po du kartus, o turnyre lyderiauja Vilerbano ASVEL ir Pirėjo „Olympiakos“ klubai, kol kas vieninteliai peržengę dviženklę techninių nuobaudų ribą – 11.

Palyginimui, pernai žaliai balti techninėmis pražangomis buvo nubausti 12 kartų, o tai buvo šeštas pagal dydį rezultatas turnyre. Užpernai „Žalgiris“ susilaukė 15 techninių pražangų, taip į priekį užleisdamas tik Maskvos CSKA – 17.

Karščiausiai į teisėjų sprendimus šį sezoną reaguoja po dešimties metų į turnyrą sugrįžusi Vilerbano ASVEL bei jau atleisto Kęstučio Kemzūros treniruota Pirėjo „Olympiakos“ ekipa.

Komandos, daugiausiai kartų nubaustos techninėmis pražangomis pastaruosius tris sezonus Eurolygoje
Sezonas Pirma vieta Antra vieta Trečia vieta
2019-2020 m. ASVEL, „Olympiakos“ – po 11 „Real“ – 9 „Fenerbahče“ – 8
2018-2019 m. „Real“ – 22 „Olimpia“ – 16 CSKA, „Daruššafaka“ – po 15
2017-2018 m. CSKA – 17 „Panathinaikos“, „Žalgiris“ – po 15 „Unicaja“ – 13

Būtent Graikijos grandų sudėtyje yra didžiausias šio sezono Eurolygos blogiukas. Amerikietis Brandonas Paulas stipriausiame Senojo žemyno turnyre savo sąskaitoje turi jau penkias technines pražangas, o tai leidžia tvirtai žengti pirmoje vietoje.

ASVEL ir Madrido „Real“ centrai Tonye Jekiri bei Walteris Tavaresas užsidirbo po 3 technines pražangas. Žaliojo Kyšulio aukštaūgis šioje kategorijoje žiba antrus metus iš eilės.

Po dvi technines pražangas šį sezoną dar spėjo gauti Kalebas Tarčevskis (Milano „Olimpia“), Mike'as Jamesas (Maskvos CSKA), Nikola Kaliničius (Stambulo „Fenerbahče“), Sergio Llullas („Real“) bei Vassilis Spanoulis („Olympiakos“).

Žaidėjai, susilaukę daugiausiai techninių pražangų pastaruosiuose trijuose sezonuose
Sezonas Pirma vieta Antra vieta Trečia vieta
2019-2020 m. B.Paulas („Olympiakos“) – 5 W.Tavaresas („Real“), T.Jekiri (ASVEL) – po 3 K.Tarčevskis („Olimpia“), M.Jamesas (CSKA), N.Kaliničius („Fenerbahče“), S.Llullas („Real“), V.Spanoulis („Olympiakos“)
2018-2019 m. F.Campazzo („Real“) – 5 W.Tavaresas („Real“), S.Rodriguezas (CSKA) – po 4 I.Diopas („Baskonia“), M.Jamesas („Olimpia“), P.Ribas („Barcelona“), S.Markovičius („Chimki“), T.Blackas („Maccabi“)
2017-2018 m. C.Suarezas („Unicaja“) – 4 J.Thompsonas („Fenerbahče“), K.Gabrielis („Daruššafaka“), N.De Colo (CSKA), N.Nedovičius („Unicaja“), P.Jacksonas („Maccabi“) – po 3 Penkiolika žaidėjų – po 2

Verta pažymėti, jog Eurolygos turnyre už technines pražangas baudos nėra mokamos.

Nors nesportines pražangas pagal dabartines Eurolygos taisykles galima interpretuoti įvairiai, tačiau šioje statistinėje grafoje žalgiriečiai su Vitorijos „Baskonia“ dalijasi penktąja vieta. Šioms ekipoms kol kas buvo skirtos po šešias nesportines pražangas.

Tai įprastas ritmas „Žalgiriui“. Praėjusiame ir užpraėjusiame sezonuose kauniečiai nesportinėmis pražangomis buvo nubausti po 12 kartų.

Komandos, daugiausiai kartų nubaustos nesportinėmis pražangomis
Sezonas Pirma vieta Antra vieta Trečia vieta
2019-2020 m. „Maccabi“ – 12 „Barcelona“, „Fenerbahče“ – po 9 „Bayern“ – 8
2018-2019 m. „Chimki“ – 16 CSKA, „Panathinaikos“ – po 14 „Budučnost“, „Daruššafaka“ – po 13
2017-2018 m. „Crvena zvezda“ – 25 CSKA – 19 „Maccabi“ – 18

Asmeninėje įskaitoje „Žalgirio“ ekipoje išsiskiria vienintelis Thomasas Walkupas, sulaukęs dviejų nuobaudų.

Pernai ryškus lyderis buvo Brandonas Daviesas, pirmavęs ir visoje Eurolygoje. Į simbolinį turnyro penketą patekęs „Žalgirio“ centras pernai nesportinėmis pražangomis buvo nubaustas penkis kartus.

Žaidėjai, daugiausiai kartų nubausti nesportinėmis pražangomis
Sezonas Pirma vieta Antra vieta Trečia vieta
2019-2020 m. A.Ponkrašovas („Zenit“) – 3 15 žaidėjų po 2 46 žaidėjai po 1
2018-2019 m. B.Daviesas („Žalgiris“) – 5 C.Higginsas (CSKA), K.Seraphinas („Barcelona“), J.Vesely („Fenerbahče“) ir G.Papagiannis („Panathinaikos“) – po 4 R.Beaubois („Anadolu Efes“), S.Rodriguezas (CSKA), N.Djedovičius („Bayern“), M.Guduričius („Fenerabhče“), T.Crockeris („Chimki“) – po 3
2017-2018 m. J.Vesely („Fenerbahče“), D.Kane'as („Maccabi“) – po 6 S.Jankvočius („Crvena zvezda“), P.Jacksonas („Maccabi“) – po 5 B.Lažičius („Crvena zvezda“), S.Antonovas (CSKA), S.Rodriguezas (CSKA), J.McLeanas („Olympiakos“) – po 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius