Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 01

Eurolygos bosas J.Bertomeu – apie naują sezoną, iššūkius, lygos plėtrą bei ateitį

Dvidešimtasis Eurolygos sezonas – ant nosies. Ta proga šios organizacijos vadovas Jordi Bertomeu davė interviu oficialiai Eurolygos svetainei bei pasidalijo mintimis apie svarbiausią žemyno turnyrą ir laukiančius iššūkius. Pateikiame šio interviu esminius akcentus.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Sunku patikėti, kad praėjo jau dvidešimt metų, tačiau malonu jausti pasitenkinimą matant, kur nuėjome. Po tokio laiko niekam nekyla klausimų, jog tai – solidus projektas, kurį galima pozicionuoti tarp aukščiausio lygio sporto renginių. Pagal „SportBusiness“ mes esame antras greičiausiai augantis sporto produktas rinkoje ir turintis didžiulį potencialą“, – pasitikdamas naują sezoną, džiaugėsi J.Bertomeu.

Eurolygos boso teigimu, esminis lūžis organizacijoje įvyko prieš trejus metus, kai „sukurta tikroji lyga ir komandos pradėjo žaisti rato sistema“. Maža to, į visai kitą lygį turnyrą pakėlė komercinė partnerystė su IMG.

„Dabar belieka stengtis, kad produktas taptų dar geresnis ir patrauklesnis mūsų ištikimiems gerbėjams bei naujoms ir jaunesnėms auditorijoms. Žinoma, nepraleisime progos užpūsti 20-ajam gimtadieniui skirtų torto žvakučių ir atsigręžti į savo istoriją. Šį sezoną išvysite keletą dalykų, susijusių su tuo“, – intrigavo ir žadėjo katalonas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu

Šį sezoną Eurolygos turnyras išplėstas iki 18 klubų. J.Bertomeu neslepia, kad šis sprendimas padarytas norint sustiprinti pozicijas svarbiose Prancūzijos ir Vokietijos rinkose.

„ASVEL ir Miuncheno „Bayern“ įrodė, kad jų projektai atitinka Eurolygos filosofiją tiek aikštėje, tiek už jos. Šios dviejų metų licencijos bus tarsi testas ir tikėtina, kad po to bendradarbiavimas išvirs į ilgalaikes sutartis. ASVEL turi ambicingą savininką Tony Parkerį, o „Bayern“, nors ir jaunas, bet turi ambicijų tapti vienu stipriausių klubų Europoje“, – kalbėjo J.Bertomeu.

Maža to, nuo kito sezoną kelialapį į Eurolygą gaus ne tik Europos taurės nugalėtojas, bet ir finalininkas. Eurolygos vadovo teigimu, šios komandos ateityje turės galimybes išsilaikyti svarbiausiame turnyre ilgiau nei vieną sezoną, atsižvelgiant į jų pasiektus rezultatus.

„Galiausiai vietinėms lygoms skirtų vietų pakeitimas į „laukines kortas“(wild card) padės mums užtikrinti, kad visi turnyro dalyviai atitiktų būtinus standartus“, – mano J.Bertomeu.

Eurolygos vadovas pažadėjo, kad bent jau artimiausiu metu turnyro sistema nebus pakeista, nes ji yra visiškai pasiteisinusi. Jis taip pat užtikrino, kad lygos plėtra nevyks vien atsižvelgiant į geografinius aspektus.

„Visi klubai sutinka, kad norint turnyrą pakelti į kitą lygį, pirmiausia reikia stiprinti pačius klubus, auginti komandas, gaunamas pajamas ir prekės ženklų vertę. Ne kartą esu sakęs, kad norėčiau, jog lyga turėtų 16 ilgalaikes licencijas turinčių komandų ir dvi vietas skirtas ambicingiems ir stipriausiems Europos taurės projektams“, – kalbėjo J.Bertomeu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jordi Bertomeu
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jordi Bertomeu

Jis taip pat pakartojo tai, ką sakė prieš keletą savaičių – Didžioji Britanija yra Eurolygos radare ir komanda Londone gali papildyti turnyro žemėlapį per keletą artimiausių metų.

Kalbėdamas apie būsimą sezoną, J.Bertomeu neslėpė, jog tikisi, kad tai bus geriausi metai organizacijos istorijoje – nuo pat pradžių iki pabaigos.

„Komandos per vasarą pridėjo daugybę talento, o tai garantuoja dar nuostabesnį spektaklį ant parketo. Maža to, klubai nuolat dirba tiek kolektyviai, tiek individualiai, kad žiūrovams pasiūlytų aukščiausio lygio renginius. Mes priimame tai kaip iššūkį ir tikimės, kad kas kartą galime padaryti vis geriau ir geriau“, – pasakojo funkcionierius.

Šį sezoną Eurolyga pristatė kelias kolektyvines iniciatyvas, kurios turėtų pagerinti reginio kokybę. Viena tokių – elgesio kodeksas, kurio turės laikytis kiekvienas sirgalius, stebintis Eurolygos rungtynes. Taip pat artimiausiu metu turėtų būti pristatytas klubams skirtas arenų stardartizavimo rinkinys.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jordi Bertomeu
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jordi Bertomeu

Kalbėdamas apie antrą pagal pajėgumą žemyno turnyrą, J.Bertomeu teigė, kad Europos taurė šiemet bus gerokai stipresnė vien dėl to, kad į ULEB šeimą sugrįžo Graikijos ir Izraelio komandos.

Taip pat katalonas dar kartą atkreipė dėmesį į klubų finansinių galimybių suvienodinimą. Jau anksčiau skelbta, kad klubų savininkai galės įnešti iki 40 proc. komandos biudžeto, vietoj anksčiau nustatytų 65 proc.

„Šis sprendimas priimtas atlikus tyrimą, kuriame analizavome verslo galimybes skirtingose teritorijose. Mokesčių sistemos skirtingose šalyse skiriasi. Tose šalyse, kur mokesčiai didesni, galimybės sukurti sėkmingą produktą – geresnės. Dėl to savininkų indėlis vis dar yra nepaprastai svarbus ir mes nusprendėme tai apriboti“, – kalbėjo J.Bertomeu.

Jis taip pat sveikintinomis laiko pastaraisiais metais susikūrusias žaidėjų, trenerių bei teisėjų asociacijas ir mano, kad tai tik stiprina Eurolygą.

Būsimo sezono finalo ketvertas vyks Kelne. J.Bertomeu teigimu, šis strateginis sprendimas priimtas atsižvelgiant į augančią Vokietijos rinką.

„Tikiu, kad šis finalo ketvertas šalies krepšiniui bus postūmis į priekį. Jau esame du kartus šią šventę organizavę Berlyne, o dabar nusprendėme perkelti į kitą miestą. Ši šalis yra labai patraukli mūsų verslo partneriams, o Kelne esanti arena gali pasiūlyti daug galimybių“, – argumentus žėrė Eurolygos bosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius