Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 11

Eurolygos ekspertai tarė žodį: „Žalgiriui“ piešia gan niūrų scenarijų

Eurolygos ketvirtfinalio etapas startuos kitą savaitę, o savo nuomonę apie atkrintamųjų baigtį išreiškė ekspertai, kurie Kauno „Žalgiriui“ dar vieno stebuklo nebuvo linkę prognozuoti.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Oficialios Eurolygos svetainės apklausoje dalyvavo legendinis treneris Dušanas Ivkovičius, komentatorius iš Izraelio Arale Weisbergas, Eurolygos žurnalistas Vladimiras Stankovičius, Lefteris Moutis iš „Eurohoops.net“ ir Javieras Gancedo iš „Euroleague.net“.

D.Ivkovičius: „Fenerbahče“; 3-1. „Žalgiris“ pagerino savo formą ir antrus metus pateko į atkrintamąsias. Tai paverčia kauniečius neparankiu varžovu, tačiau „Fenerbahče“ stiprybė yra ne tik namų aikštės pranašumas, bet ir atsarginių suolas. Željko Obradovičius su didžiule patirtimi daro puikų darbą.

„Scanpix“ nuotr./Dušanas Ivkovičius
„Scanpix“ nuotr./Dušanas Ivkovičius

A.Weisbergas: Viena komanda pirmoje lentelės vietoje laikėsi 21 savaitę, kita aštuntą vietą pasiekė tik paskutiniu momentu. Vienas treneris yra visų laikų geriausias, laimėjęs 19 iš 20 savo serijų atkrintamosiose, kitas yra buvęs to trenerio auklėtinis, kuris atkrintamąsias pasiekė antrą kartą.

Nematau jokio kito scenarijaus, tik „Fenerbahče“ pergalę, tačiau tai nebus lengva padaryti. „Žalgirio“ dvasia, charakteris pridarys daug problemų reguliariojo sezono čempionams, net jei žalgiriečiai ir nelaimės. Sakyčiau, kad serija baisis 3-1 „Fenerbahče“ naudai.

Nematau jokio kito scenarijaus, tik „Fenerbahče“ pergalę

V.Stankovičius: „Fenerbahče“; 3-1. Turkijos komanda reguliariajame sezone pasirodė geriausiai naujojo formato istorijoje. „Fenerbahče“ turi skirtingų žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynes, tačiau daug priklauso ir nuo Jano Vesely taškų bei atkovotų kamuolių. Jo fizinė būklė gali būti kertinis faktorius.

„Žalgiris“ ieškos galimybių kabintis per pirmas dvejas rungtynes, nes išvykoje žaidžia taip pat gerai, kaip namie. Paskutinės dvi pergalės prieš „Olympiakos“ ir „Real“ tai patvirtina. Pridėčiau, kad „Fenerbahče“ laimėjo abejas tarpusavio rungtynes reguliariajame sezone.

Getty Images/Euroleague nuotr./Mūšis Stambule: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“
Getty Images/Euroleague nuotr./Mūšis Stambule: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“

L.Moutis: Iš visų komandų, kurios pateko į ketvirtfinalį, „Fenerbahče“ turi daugiausiai šansų patekti į finalo ketvertą. Tai yra vienintelė ekipa, kuri per pastaruosius metus sugebėjo nepralaimėti namuose visą sezoną ir tai neabejotinai bus pranašumas ketvirtfinalyje, kurį būtų galima užbaigti Kaune.

„Žalgiris“ yra pajėgi komanda, žino, kaip skaityti žaidimą, prisitaikyti prie varžovo, tačiau tokia pati yra ir „Fenerbahče“. Skirtumas tas, kad Turkijos čempionai turi daug daugiau talento ir asmenybių, galinčių dėti svarbius žingsnius į priekį lemiamu momentu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

J.Gancedo: „Fenerbahče“ laimės 3-0. „Žalgiris“ į Stambulą vyks po šešių iš eilės pergalių serijos ir nieko lengvo turkams neina tikėtis, bet „Fenerbahče“ jau įrodė, kad net ir be geriausių savo žaidėjų gali būti labai pavojinga komanda. „Fenerbahče“ ekipa šį sezoną namuose dar nepralaimėjo ir tikiu, kad ši statistika nepasikeis.

Taip pat manau, kad Kaune vyks tikras krepšinio vakarėlis, tačiau pirmaudama 2:0 „Fenerbahče“ norės kuo greičiau pagriebti bilietą į finalo ketvertą. Nikola Kaliničius, žaidžiantis geriausią karjeros krepšinį, bus dar vienas papildomas ginklas Željko Obradovičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius