Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 16

Eurolygos intrigos: įsibėgėjanti „Fenerbahče“ ir į neužkariautą žemę atvykęs A.Gudaitis

20-asis Eurolygos turas ketvirtadienį startuos trejomis rungtynėmis. Duobėje esančios Rimo Kurtinaičio kariaunos laukia karališkas egzaminas, Artūras Gudaitis vyksta į Tel Avivą, o pagreitį pagavusi Stambulo „Fenerbahče“ namuose priima užstrigusią „Barcelona“. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Euroleague.net nuotr.

Maskvos srities „Chimki“ (8-11) – Madrido „Real“ (15-4)

Komandos, dvigubą Eurolygos savaitę pradėjusios pralaimėjimais. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai netikėtai namuose krito prieš „Valencia“, tuo metu CSKA nutraukė 13 „Real“ pergalių seriją.

Tai bus 14-asis šių ekipų mūšis Eurolygos istorijoje, o „Real“ šiuo metu pirmauja 8-5. Pirmajame rate Pablo Laso kariauna triumfavo 104:76. Rezultatyviausiai žaidė 19 taškų pelnęs Anthony Randolphas, bet jo šį vakarą Pamaskvėje sirgaliai neišvys, nes jis gydosi traumą.

Pagrindinė mikrodvikova: Dviejų aikštės generolų dvikova – Stefanas Jovičius prieš Facundo Campazzpo. Serbas 13-oje iš 14 mačų pradėjo starto penkete ir vidutiniškai rinko po 7,6 taško ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo. „Real“ varikliukas šį sezoną renka po 10,5 taško ir 6,8 rezultatyvaus perdavimo. Pirmajame tarpusavio susitikime Madride „Chimki“ įžaidėjas surinko 5 taškus, kai F.Campazzo – 15 taškų ir 5 rezultatyvius perdavimus.

„Real“ turėjo sunkų mačą su CSKA, kuris nebuvo lengvas abejoms ekipoms, – prieš rungtynes sakė Rimas Kurtinaitis. – Komandos klimpo gynyboje, tad rezultatas buvo mažas. „Real“ yra gera komanda, kuri žaidžia greitą ir laisvą krepšinį. Galbūt jie neturi daug kombinacijų, bet yra žaidėjų, kuriančių situacijas. Jie sprendžia rungtynių likimą. Mes turime daugybę problemų. Esame praradę agresiją ir energiją, o pralaimėjimai mums nesuteikia pasitikėjimo. Turime bendromis pastangomis sugrįžti į pergalių ritmą. Norėčiau, kad auklėtiniai žaistų protingiau svarbiausiais rungtynių momentais, priimtų geriausius, o ne patogiausius sprendimus.“

Euroleague.net nuotr./Nando de Colo
Euroleague.net nuotr./Nando de Colo

Stambulo „Fenerbahče“ (8-11) – „Barcelona“ (13-6)

Skirtingomis nuotaikomis pastaruoju metu gyvenančios ekipos. „Fenerbahče“ pirmą kartą fiksuoja trijų pergalių seriją, tuo metu „Barcelona“ papuolė į trijų pralaimėjimų duobę.

Tai bus 28-asis ekipų susitikimas šį sezoną, o iki šio vakaro rungtynių „Barcelona“ yra iškovojusi 17 pergalių, įskaitant triuškinančią pergalę pirmajame rate „Palau Blaugrana“ arenoje 89:63.

Pagrindinė mikrodvikova: Buvusių komandos draugų akistata – Nando De Colo prieš Cory Higginsą. Siautėjantis prancūzas fiksuoja po 19,3 taško ir 3,2 atkovoto kamuolio, tuo metu „Barcelona“ amerikietis – po 12,1 taško ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo. Abu žaidėjai yra labai svarbūs atstovaujamoms ekipoms. Jie puikiai pažįsta vienas kitą, nes ketverius metus atstovavo CSKA ekipai ir iškovojo du Eurolygos titulus.

„Žaisime prieš favoritus ne tik patekti į Eurolygos finalo ketvertą, bet ir laimėti titulą. Puikiai pamename, kaip žaidėme Barselonoje. Tai buvo lengva pergalė jiems. Turime būti pasiruošę varžovų agresyvumui. Reikės išlaikyti koncentraciją visas 40 minučių ir žiūrėti ar turėsime atsakymą varžovams“, – prieš dvikovą kalbėjo Željko Obradovičius.

Tel Avivo „Maccabi“ (13-6) – Milano „Olimpia“ (10-9)

Komandos, siekiančios žūtbūt būti atkrintamosiose. „Maccabi“ šį sezoną dar nėra pralaimėjusi namuose, o paskutine Tel Avivo krepšininkų auka tapo „Barcelona“. Italai į Izraelį atvyksta po 20 taškų pralaimėjimo Turkijoje prieš „Anadolu Efes“.

Komandos Eurolygos istorijoje buvo susitikusios 17 kartų. 11 pergalių iškovojo „Maccabi“, 6 – „Olimpia“. Paskutinis juokėsi Ettore Messina, kurio auklėtiniai pirmajame rate namuose triumfavo 92:88.

Pagrindinė mikrodvikova: Įžaidėjų akistata – Scottie Wilbekinas prieš Sergio Rodriguezą. „Maccabi“ lyderis šį sezoną renka po 16,3 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo, tuo metu „Olimpia“ vedlys – po 13,4 taško ir 5 rezultatyvius perdavimus. Abi komandos siekia būti atkrintamosiose, o šie žaidėjai yra pagrindiniai ekipų žaidėjai.

„Mūsų laukia dar viena fiziška ir agresyvi komanda, tad labai svarbi bus gynyba, dėmesys mažoms detalėms bei pataikymo procentas. Tel Avivas yra istorinė vieta, tad turime būti pasiruošę sunkioms rungtynėms“, – prieš mačą kalbėjo „Olimpia“ treneris Ettore Messina.

Ketvirtadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Maskvos srities „Chimki“ Madrido „Real“ 19:00
Stambulo „Fenerbahče“ „Barcelona“ 19:45
Tel Avivo „Maccabi“ Milano „Olimpia“ 21:05

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius