Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Eurolygos intrigos: nesuvestos sąskaitos Atėnuose ir „Anadolu Efes“ prakeiksmas Madride

Penktadienio vakarą – ketverios Eurolygos rungtynės, tarp kurių – ir Kauno „Žalgirio“ dvikova namuose prieš Roko Giedraičio atstovaujamą Berlyno ALBA. Željko Obradovičius pasitinka žūtbūtinį mūšį prieš „Olimpia“, „Panathinaikos“ sieks revanšo prieš ASVEL, o Madride – turnyro galiūnų akistata. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.

Stambulo „Fenerbahče“ (8-12) – Milano „Olimpia“ (10-10)

Željko Obradovičiaus kariauna praėjusią savaitę krito namuose prieš „Barcelona“ ir taip nutrūko užbaigė pergalių seriją. „Fenerbahče“ atsitiesti galės žūtbūtiniame mūšyje su „Olimpia“, kuri išvykose nėra laimėjusi jau septynis kartus iš eilės.

Stambulo krepšininkai pirmajame rate pralaimėjo Milane, tad į atkrintamąsias įšokti norinti „Fenerbahče“ šį vakarą pasitinka maksimalios svarbos išbandymą.

Pagrindinė mikrodvikova: Daugkartinių Eurolygos čempionų akistata. Kostas Sloukas prieš Sergio Rodriguezą. „Fenerbahče“ įžaidėjas per pastarąsias ketverias rungtynes renka po 12 taškų, 9,8 rezultatyvaus perdavimo ir 22 naudingumo balus, o Stambulo ekipa laimėjo triskart. Jam teks pasitelkti savo kūrybiškumą prieš S.Rodriguezą, puikų atakų organizatorių bei buvusį Eurolygos naudingiausią žaidėją. Ispanas demonstruoja puikius kamuolio valdymo įgūdžius ir pasišventimą.

„Žaisime prieš komandą, kuri šiek tiek pakoregavo savo sudėtį. „Olimpia“ dabar žaidžia šiek tiek kitaip, nei per pirmąjį mūšį Milane, kuriame jie mus įveikė lengvai. Tikiu, kad turime žaisti labai geras rungtynes, jei norime pasiekti pergalę“, – prieš dvikovą sakė Željko Obradovičius.

Atėnų „Panathinaikos“ (12-8) – Vilerbano ASVEL (8-12)

Ricko Pitino auklėtiniai prancūzų iššūkį pasitinka po pergalingos dvigubos savaitės prieš Miuncheno „Bayern“ ir Kauno „Žalgirį“. Vilerbano krepšininkai – duobėje, pralaimėję pastarąsias ketverias rungtynes.

„Panathinaikos“ dar negali užmiršti pirmojo tarpusavio mačo antrajame ture, kuomet Zvezdano Mitrovičiaus kariauna svečiams iš Atėnų sudavė antausį 79:78, nors po trijų ketvirčių ASVEL atsilikimas siekė 13 taškų.

Pagrindinė mikrodvikova: Antoine‘ui Diot praėjusią savaitę suėjo 31-eri, o jo patirtis, dydis ir gebėjimas pataikyti iš toli ASVEL komandai bus labai reikalingi šį vakarą OAKA arenoje. Jis tinkamas žaidėjas Nicko Calatheso stabdymui, kuris už prancūzų jaunesnis yra vos keliomis dienomis. Graikas irgi yra aukštas įžaidėjas, dėl savo IQ ir įgūdžių perduoti kamuolį dominuojantis Eurolygoje. N.Calathesas vidutiniškai atlieka po 9,5 rezultatyvaus perdavimo, o tai yra rekordinis ritmas turnyre.

„Kaip ir kiekviename mače, mes darysime viską, ką galime, nors aiškiu mačo favoritu yra „Panathinaikos“, – sakė ASVEL treneris Zvezdanas Mitrovičius. – Mūsų tikslas yra per daug nepasiduoti varžovų siūlomam ritmui. Išspausti iš savęs maksimumą. Jei galėsime pateikti siurprizą... Jie yra geriausiai puolanti Eurolygos komanda, geriausia greitose atakose, tad galime tikėtis labai sunkių rungtynių.“

Madrido „Real“ (15-5) – Stambulo „Anadolu Efes“ (17-3)

Eurolygoje pirmaujančių komandų akistata. Namie dar nepralaimėjusi „Real“ priima visus šį sezoną šluojančią „Anadolu Efes“. Madrido 13 pergalių seriją pakeitė dviejų pralaimėjimų atkarpa, o karališkajam klubui į nugarą turnyrinėje lentelėje ėmė kvėpuoti kiti klubai.

Šiame amžiuje ekipos susitiko 29 kartus, o 22 pergales šventė „Real“. Praėjo 15 metų nuo paskutinės „Anadolu Efes“ pergalės Madride. Pirmajame rate Ergino Atamano auklėtiniai namuose triumfavo 76:60.

Pagrindinė mikrodvikova: Milžinų grumtynės po krepšiu. 220 cm ūgio Walteris Tavaresas prieš 221 cm ūgio Tiborą Pleissą. Tai vidurio puolėjai, darantys didelę įtaką komandų žaidimui, nuo dviejų taškų zonos atakuojantys geresniu nei 65 proc. pataikymu. „Real“ centras pirmauja lygoje pagal blokus (vid. 2), o pagal atkovotus kamuolius žengia šeštoje vietoje (vid. 6,3). „Anadolu Efes“ vidurio puolėjas pelno šiek tiek daugiau taškų (vid. 8), puikiai meta baudas (92 proc.) bei užima devintąją vietą lygoje pagal per minutę fiksuojamą naudingumą – 26,6 efektyvumo balai per 40 minučių.

„Madride laukia intensyvios rungtynės, – sakė naudingiausias Eurolygos žaidėjas Shane‘as Larkinas. – Mes kol kas pirmaujame turnyre, bet „Real“ yra netoli. Kai pastarąjį kartą juos įveikėme, jie į Stambulą atvyko po dviejų pralaimėjimų iš eilės. Jie bus labai motyvuoti laimėti ir nutraukti pralaimėjimų atkarpą. Turime būti susikaupę ir ramūs, kai jie spurtuos, o sirgaliai užsikurs. Laukia sunki atmosfera, bet jei laikysimės žaidybinio plano, tuomet turėsime progą laimėt.“

Penktadienio rungtynių Eurolygos tvarkaraštis:

Stambulo „Fenerbahče“ Milano „Olimpia“ 19:45
Kauno „Žalgiris“ Berlyno ALBA 20:00
Atėnų „Panathinaikos“ Vilerbano ASVEL 21:30
Madrido „Real“ Stambulo „Anadolu Efes“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius