Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 16

Graikų spauda apie „Žalgirį“: „Nieko bendro su gerai sustyguota Šaro mašina“

Pirėjo „Olympiakos“ renesansas antroje rungtynių pusėje nužudė gana giliai iki pertraukos kvėpavusius Kauno „Žalgirio“ krepšininkus ir Graikijos žiniasklaidoje įskėlė keletą įdomių kibirkščių. Šios šalies žurnalistai giria šiemet atgimusį „Oly“ ir pripažįsta, kad „Žalgirio“ veidas per keletą pastarųjų metų yra stipriai pasikeitęs. Ne į gerą...
Mantas Kalnietis ir Kostas Sloukas
Mantas Kalnietis ir Kostas Sloukas / Euroleague via Getty nuotr.

„Praėjusiais metais besivejančių vaidmenyje atsidūrusi komanda išskysdavo. Šiemetinis „Olympiakos“, net jeigu ir stovi nugara į sieną, moka apversti situaciją sau naudinga linkme. Būtent tai Graikijos krepšininkai padarė mače su „Žalgirio“ krepšininkais“, – džiaugiasi sport24.gr apžvalgininkas Pantelis Diamantopoulas.

Graikai džiūgauja dėl pasikeitusio „Oly“ charakterio ir tai, kad Pirėjo klubas kol kas laimėjo visas tris Eurolygos rungtynes namuose.

Vis dėlto, kalbant apie penktadienio pergalę, yra ir kita medalio pusė.

„Reikia pripažinti, kad ši komanda jau neturi nieko bendro su gerai sureguliuota Jasikevičiaus mašina. „Žalgiris“ jau pakeitė trenerį ir tiesa yra ta, kad tie, kurie nurašė Kauno komandą prieš mačą Pirėjuje, neklydo“, – skelbia sport24.gr.

Euroleague via Getty nuotr./Artūras Milaknis
Euroleague via Getty nuotr./Artūras Milaknis

Anot P.Diamantopoulo, komandos, kurios neturi ką prarasti, atvyksta atsipalaidavusios. Toks penktadienį buvo ir „Žalgiris“.

„Jie patogiau jautėsi pirmajame kėlinyje ir jų pranašumas buvo teisingas. Per pirmąsias 20 minučių buvo daug nervų ir sumaišties, tad gerai, jog Graikijos komanda atsiliko tik 3 taškais ir žodis „tik“ šiame sakinyje yra esminis, – pirmą rungtynių pusę analizuoja sport24gr. – Kitaip tariant lietuviai patys kalti, kad nesugebėjo išlaikyti didžiulės persvaros, o kai to nepadarai Taikos ir Draugystės arenoje, tai tas pats, kas kišti plikas rankas į rusenantį židinį.“

Gazzetta.gr apžvalgininkas Antonis Kalkavouras įsitikinęs, kad įveikti kauniečius dabartiniam „Oly“ yra svarbiau nei laimėti prieš Madrido „Real“ ar „Barcelona“.

„Pirmųjų 13 minučių pamoka ir tiesioginė reakcija yra naudingesnė nei galutinis rezultatas, – įsitikinęs graikas. – Jei kas nors nežiūrėjo rungtynių ir tiesiog sužinojo galutinį rezultatą (83:68), beveik neabejoju, kad jis nieko nenustebino. Net jei jų naujasis treneris Jurijus Zdovcas laikosi daug labiau gynybinės filosofijos nei jo pirmtakas.“

VIDEO: Lyg ant spiruoklių: fizikos dėsnius laužantys žalgiriečio šuoliai

Anot A.Kalkavouro, skaičių ir tradicijų gerbėjai pirmoje rungtynių pusėje prisiminė, kad Lietuvos čempionai yra bene „didžiausias Pirėjo komandos demonas“. Nuo 2016-2017 m. sezono „Žalgiris“ iš 12 tarpusavio rungtynių laimėjo 10, o pastarąjį kartą Graikijos komanda buvo laimėjusi 2019 m. lapkričio 11 d.

„Visgi antroje rungtynių pusėje pergalę nulėmė gynyba – patraukliausias šių metų triskart Europos čempionų žaidimo profilio kompasas. Ypač malonu, kad jis suveikė vakarą, kuris neprasidėjo gerai ir padidino spaudimą tribūnose, bet vis tiek baigėsi pergalingai“, – pažymi graikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius