Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 24

Į „Barcelona“ lėktuvą neįleistas žaidėjas sulaukė pagalbos rankos

Thomasas Heurtelis galiausiai parskrido į Barseloną. Jis pasiekė namus reguliariuoju skrydžiu po to, kai komanda neįsileido krepšininko į savo lėktuvą. Ispanijos dienraštis „Marca“ atskleidė daugiau neįprastos istorijos detalių.

Th.Heurtelis buvo Stambulo oro uoste ir vylėsi išskristi su komanda atgal į Barseloną, kai nebuvo įleistas į privatų lėktuvą.

Jis susisiekė su Stambulo „Anadolu Efes“ rungtyniaujančiu tėvynainiu Rodrigue Beaubois. Šis atvažiavo į oro uostą ir pasiėmė savo komandos draugą Prancūzijos rinktinėje.

R.Beaubois nuvežė Th.Heurtelį į viešbutį, kuriame jis nakvojo prieš tai su „Barcelona“ komanda.

Trečiadienį TH.Heurtelis per Lioną sugrįžo į „Barceloną“ po 8 valandų skrydžių.

Ispanijos krepšininkų asociacijos prezidentas Alfonso Reyesas pasmerkė klubą dėl tokios nekasdieniškos situacijos.

„Mes kalbėjomės su žaidėju – padėtis yra nepateisinama bet kokiu požiūriu. Tai, kas nutiko, buvo toli nuo bet kokio jautrumo. Žaidėjas buvo paliktas šalyje, kuriame reikalingi sanitariniai protokolai. Jis buvo visiškai vienas.

Gerai, kad buvęs komandos draugas galėjo jį paimti. Iš pradžių jis negalėjo net patekti į paviljoną komandos autobusu. Jis turėjo važiuoti taksi. Tokios siurealistinės situacijos nesu matęs krepšinyje“, – sakė A.Reyesas, buvęs Madrido „Real“ ir Ispanijos rinktinės žaidėjas.

Jis pabrėžė, kad aiškinasi tolimesnę padėtį, bet Th.Heurtelio sutartis su „Barcelona' yra galiojanti, ji nėra laikina ar sustabdyta.

A.Reyeso nuomone, keistai turėjo jaustis ir „Barcelona“ krepšininkai.

„Jie nepatenkinti dėl situacijos, – kalbėjo A.Reyesas. – Jis yra jų komandos draugas ir jų santykiai buvo puikiausi. Nerašytos žaidėjų rūbinės taisyklės sako, kad tokių dalykų negali būti. Ir tai mane stebina labiausiai, kad kartais buvę žaidėjai pamiršta, kaip būdavo žaidėjų rūbinėje.“

15min primena, kad konfliktas tarp Th.Heurtelio ir „Barcelona“ įvyko po sugriuvusių mainų.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos komandos schemose nepritampantis prancūzas turėjo persikelti į Stambulo „Fenerbahče“, o iš ten į Barseloną atvykti kitas Prancūzijos įžaidėjas Leo Westermannas.

Bet prieš pat sandorį „Barcelona“ sužinojo, kad Th.Heurtelis rengiasi persikelti ne į „Fenerbahče“, o pas amžiną varžovą Madrido „Real“.

Barselonos klubo vadovai supyko: mainų sandoris buvo anuliuotas, o į Eurolygos rungtynes Stambule paimtas Th.Heurtelis – neįleistas į lėktuvą.

„Barcelona“ viešame pasiaiškiname tvirtino, kad buvo nupirkusi žaidėjui bilietą skrydžiui kitą dieną ir užsakiusi nakvynę, bet nutylėjo kaip elgėsi Stambulo oro uoste, kai nuo 2017 metų klubui atstovavęs krepšininkas tikėjosi sugrįžti į Barseloną kartu su komanda.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Heurtelis
„Scanpix“ nuotr./Thomas Heurtelis

31 metų 189 cm ūgio gynėjo istorijos tęsinys nėra aiškus.

Ketvirtadienį Barselonos krepšininkai renkasi į treniruotę, bet vargu, ar prancūzas buvo prileistas prie pagrindinės sudėties.

Laikyti be veiksmo per 1 mln. eurų per sezoną uždirbantį krepšininką būtų per didelė prabanga net ir Barselonos klubui, bet paleisti į Madrido „Real“ taip pat atrodo sunkiai įsivaizduojama išeitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius