Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 08

Į mūšį su „Žalgiriu“ be trijų svarbių žaidėjų stosiąs P.Laso išskyrė Šaro lyderius

Madrido „Real“ klubas į ketvirtadienio dvikovą su Kauno „Žalgiriu“ stoja be trijų svarbių krepšininkų. Pablo Laso po trečiadienio treniruotės patvirtino, kad kautis su žalgiriečiais nepasirengę ne tik Anthony Randolphas bei Gabrielis Deckas, tačiau ir Sergio Llullas. „Real“ viršininkas susikaupęs vardijo ir didžiausias grėsmes „Žalgirio“ stovykloje.

Sergio Llullas ir Gabrielis Deckas saulėtą trečiadienio rytą prabangiais „Audi“ automobiliais anksčiau laiko skirstėsi iš milžiniško „Real“ sporto komplekso.

Jie negali sportuoti pilna jėga ir nėra pasiruošę stoti į 18-ojo Eurolygos turo dvikovą su Kauno „Žalgiriu“.

Geriausiai iš trijulės jaučiasi G.Deckas, tačiau kaip patikino P.Laso, šioje sezono stadijoje nėra reikalo rizikuoti krepšininkų sveikata.

„Real“ tai svari netektis. A.Randolphas, S.Llullas ir G.Deckas Eurolygoje kartu generuoja vid. 30,3 taško ir 31,2 naudingumo balo per rungtynes.

Vietoj svarbių „Real“ žaidėjų, ilgiausiai karališkojo klubo treniruotėje plušėjo jaunieji Borisas Tisma ir Matteo Spagnolo, pakviesti į pratybas su pagrindine komanda.

Be to, su komanda pilna jėga jau dirba veteranas Felipe Reyesas, kuris galbūt bus įtrauktas į dvyliktuką ir bandys apginti savo karūną – Paulius Jankūnas grasina jį aplenkti ir tapti daugiausiai kamuolių Eurolygos istorijoje atkovojusiu krepšininku.

P.Laso trečiadienį kiek susirūpinęs dėl turimos sudėties stojo prieš žurnalistų kameras. Jų buvo mažiau nei šiuo metu Madrido „Real“ pergalių iš eilės – 12.

„Ši pergalių serija kalba apie komandos solidumą. Nepralaimėjome Eurolygoje beveik du mėnesius ir aš patenkintas žaidėjų kovingumu“, – sakė P.Laso.

Tačiau jis supranta, kad ketvirtadienį Madride ją gali nutraukti nelabai parankus varžovas. Būtent „Žalgiris“ praėjusio Eurolygos reguliariojo sezono finiše nuskynė lemtingą pergalę prieš įšokant į atkrintamąsias varžybas – nuo to laiko Madride dar nelaimėjo nė viena Eurolygos komanda.

„Žalgiris“ smogė „Real“ ir šį sezoną Kaune, kai šventė pergalę 86:73.

„Žalgiriečiai įsigijo svarbų žaidėją KC Riversas. Jis pridėjo komandai daug dalykų. Išskirčiau Lekavičiaus agresiją puolant, Walkupo gynybą ir Ulanovo dydį trečioje pozicijoje“, – „Žalgirio“ stiprybes išskyrė P.Laso.

Euroleague.net nuotr./Pablo Laso
Euroleague.net nuotr./Pablo Laso

52-ejų specialistas puikiai atsimena tą pralaimėjimą Kaune, kai „Real“ žvaigždes skriaudė „Žalgirio“ aukštaūgiai.

Walterį Tavaresą mumija pavertęs Nigelas Hayesas sužaidė geriausią sezono mačą ir pelnė 15 taškų. Sezono rekordus pamušė Zachas LeDay, su 26 taškais ir 35 naudingumo balais sudraskęs Jordano Mickey gynybą į skutelius.

„Pavojingi visi varžovų aukštaūgiai, o labiausiai turime saugotis Milaknio tritaškių. Jo figūra aikštėje sukuria Žalgiriui daug situacijų, – pabrėžė P.Laso. – Tai gerai surinkta komanda, kuriai pralaimėjome. Kaune jie parodė didžiulį charakterį.“

„Žaidžiame kaip komanda ir gerai pažįstame vienas kitą. Perėjome daug kovų. Tie vyrukai ateis ir kausis kiekvieną vakarą su didžiuliu pasitikėjimu, – prieš rungtynes pasitikėjimu savo komandos draugais spinduliavo puolėjas Trey Thompkinsas. – „Žalgiris“ yra gera komanda. Jie žaidžia kartu, o mūsų užduotis bus kuo įmanoma labiau apsunkinti jų gyvenimą puolime.“

„Žalgirio“ ir „Real“ akistata Madride – ketvirtadienį 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ ir „Real“ akcentai, įspūdinga serija ir liūdna prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius