Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 08

Į stebuklingą areną sugrįžęs Šaras į antrąjį Eurolygos ratą žvelgia su konkrečiu tikslu

Gausi Kauno „Žalgirio“ delegacija smagiai lipo ant „WiZink“ arenos parketo. Tie stebuklingi vaizdiniai iki šiol šildo „Žalgirio“ aistruolių širdis šią žvarbią komandai žiemą. Į ypatingą areną sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius braukia istorijoje brūkšnį ir su konkrečiu tikslu žvelgia į antrojo Eurolygos rato startą.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Real“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Madridas

279 dienos arba daugiau nei 9 mėnesiai – tiek laiko praėjo nuo pastarojo karto, kai Madrido „Real“ komanda po Eurolygos rungtynių paliko „WiZink“ areną nuleista galva. Per šį laikotarpį joks Eurolygos klubas nenukratė karūnos nuo Ispanijos krepšinio karalių galvų.

Tą balandžio 4-ąją žalgiriečiai pasiutusiomis emocijomis užtvindė „Real“ pasirodymų sceną.

Šarūnas Jasikevičius tramdė ašaras, pasitikdamas tuomet šeštą pergalę iš eilės, kuri į paskutinio Eurolygos ketvirtfinalio keleivio vietą įlaipino būtent „Žalgirio“ vyrus.

„Patys geriausi prisiminimai. Nelabai daug kas tikėjo, kad čia taip gali įvykti ir kad galime save atvesti iš tokios situacijos. Tuo metu labai džiaugėmės. Bet tai praėję metai – reikia tai užmiršti“, – prieš vakarinę treniruotę Madrido „WiZink“ arenoje Eurolyga.lt sakė Šarūnas Jasikevičius.

Madride „Žalgiriui“ reikia rašyti naujas krepšinio pasakas.

Žalgiriečiai ketvirtadienį pradeda antrąjį Eurolygos ratą, kuriame jiems reikės laimėti mažiausiai 11-12 iš 17 rungtynių, norint trečią sezoną iš eilės patekti į atkrintamąsias varžybas.

Po devynių pralaimėjimų iš eilės „Žalgiris“ sugrįžo į pergalių kelią pranokdamas Miuncheno „Bayern“ ir Tel Avivo „Maccabi“. Tris kartus iš eilės Kauno klubas šį sezoną dar nebuvo laimėjęs, o žaliai baltų horizonte dabar – karščiausia Eurolygos komanda.

2 mėnesiai ir 9 dienos – dar vienas laikotarpis, kuris turėtų daryti jums įspūdį. Jau tiek laiko tęsiasi Madrido „Real“ dvylikos iš eilės pergalių serija Eurolygoje.

Bet Madrido „Real“ karaliai gali prigulti trumpai siestai. Pablo Laso krapšto plikę – į kovą su „Žalgiriu“ jis stos be trijų svarbių rotacijos žaidėjų Anthony Randolpho, Sergio Llullo ir Gabrielio Decko, kurie Madridui kas vakarą atneša maždaug 30 taškų ir 30 naudingumo balų siuntą.

Tai viena iš antrojo Eurolygos rato vilčių, kuriomis dar rusena žalgiriečių troškimas patekti į ketvirtfinalio vakarėlį.

– Atslūgus emocijoms ir susidėliojus mintis po pirmojo Eurolygos rato, su kokiomis viltimis pasitinkate antrąjį?

– Mes tikrai negalvojame apie 17 rungtynių seriją. Galvojame apie vienas rungtynes ir kaip aplošti Madrido „Real“ – kitaip ir būti negali. Ta sistema nelabai keičiasi.

Žiūrėsime – reikia gerinti žaidimą ir mums artėti prie to potencialo, kuo mes galime būti.

– Madrido „Real“ nepralaimėjo jau 12 kartų iš eilės. Kaip paaiškintumėte jų pergalių seriją?

– Kaip ir parodė „Barcelona“ bei visos kitos komandos, idealios komandos neegzistuoja. Visi kažkur pažeidžiami, tik reikia žinoti, kaip bausti, ką atiduoti ir ko ne.

Svarbiausi dalykai – jų tritaškiai ir greitas puolimas. Tik sustabdžius tuos greito puolimo taškus ir tritaškius galima tikėtis gero rezultato.

VIDEO: „Ginčas“ ir didieji pirmos Eurolygos sezono pusės nusivylimai ir siurprizai

– Pirmosiose tarpusavio rungtynėse baudėte „Real“ per priekinę liniją – ar tai aukštaūgių tritaškiais, ar Zacho LeDay buldozeriu baudos aikštelėje. Kokios reakcijos tikitės iš Madrido „Real“ gynybos?

– Žiūrėsime. Tai labai protinga komanda su labai patyrusiu treneriu – prisitaikys.

Vilerbane „Real“ pradėjo su kažkiek zonos, su labai dideliu penketu. Reikia žiūrėti – ar dėl problemų su traumomis, ar norėjo kažką išbandyti. Bet per pastaruosius 2-3 metus matydavome kažkiek iš jų zonos. Viskas priklausys nuo to, kaip mes žaisime.

Pablo Laso turi labai aiškią filosofiją – užkimšti baudos aikštelę, neištraukti iš ten Tavareso, ką bando daryti varžovų komandos.

– Ką „Real“ praranda su Anthony Randolpho, Gabrielio Decko bei Sergio Llullo netektimis ir ką tikitės pamatyti užimant jų vietą?

– Thompkinsas žaidžia labai gerą atkarpą. Galbūt deriniai kažkiek keičiasi, bet idėja su juo labai panaši, kaip su Randolphu. Pradėjo Vilerbane su Thompkinsu kaip trečiu, kas irgi buvo siurprizas.

Labai gerą atkarpą žaidžia Rudy Fernandezas, pakeitęs Llullą.

Manau, žaidimas vis tiek priklauso nuo Campazzo. Sumažinti jo minutes Kaune buvo vienas tų pergalės faktorių. Nes jis veda komandą į priekį.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ ir „Real“ akcentai, įspūdinga serija ir liūdna prognozė

– Ar visi žalgiriečiai pasiruošę žaisti?

– Taip.

– Kaip greitai sveiksta Marius Grigonis?

– Marius prieš keletą dienų tik nusiėmė langetę. Dabar viskas priklauso nuo reabilitacijos. Kiek buvau informuotas, tai nėra labai greitas procesas.

– Kada tikitės sulaukti jo aikštėje?

– Manau, kad tikimės (sulaukti iki reguliariojo sezono pabaigos), bet iš mano pusės tai būtų spėliojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius