Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 15

16 tūkst. serbų minios nepabūgęs „Žalgiris“ dvigubą savaitę pradėjo pergalingai

15 874 priešiškai nusiteikusių sirgalių minia Kauno „Žalgirio“ (6-13) krepšininkų neišgąsdino. Lietuvos čempionai Serbijos sostinėje 76:70 (22:20, 16:18, 19:15, 19:17) paguldė Belgrado „Crvena zvezda“ (9-10) ir svečiuose prieš šią ekipą laimėjo jau trečią kartą iš eilės.

Rungtynių aptarimą prieš mačą, per jo pertrauką ir pasibaigus susitikimui kviečiame stebėti 15min portalo laidoje „Karštomis pėdomis“.

Trečią kartą per pastarąsias ketverias rungtynes laimėjęs „Žalgiris“ bando krapštytis iš Eurolygos dugno – iš viso šešias pergales jau surinkęs Kauno klubas pakilo į 16-ąją vietą, o nuo pirmojo aštuoneto, kurį užbaigia būtent „Crvena zvezda“, atsilieka jau tik trimis laimėjimais.

Kauniečius link pergalės pastūmėjo vis kitas iššovęs lyderis. Pirmąjį kėlinį trimis tolimais šūviais atidarė Artūras Milaknis, antrajame ketvirtyje estafetę iš jo su 8 taškais perėmė KC Riversas, trečiajame ketvirtyje sunkiausiu momentu komandą truktelėjo Edgaras Ulanovas, o visų rungtynių metu vėl žibėjo rezultatyviausiai žaidęs Lukas Lekavičius.

Bene svarbiausią spurtą žalgiriečiai atliko trečiajame kėlinyje. Jį svečiai iš Kauno pradėjo beveik keturias minutes kęsdami taškų sausrą, tačiau po emocingos Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlės spurtavo 11:0 ir persvėrė rezultatą – 49:45.

„Crvena zvezda“ ketvirčio pabaigoje dar buvo išlyginusi rezultatą, bet paskutinėmis sekundėmis persvarą susigrąžinęs „Žalgiris“ atgal jau nesidairė.

Lietuvos čempionai dusino varžovus gynyboje, o puolimo vadžias savo rankose tvirtai laikė L.Lekavičius ir „Žalgiris“, išlaikęs stabilų 5-9 taškų pranašumą kone viso kėlinio metu, iškovojo svarbią pergalę vaikantis jau tolokai nuvažiavusį Eurolygos atkrintamųjų traukinį.

Į pergalę „Žalgirį“ vėl vedė L.Lekavičius. Jo sąskaitoje šįkart – 17 taškų (4/6 dvit., 1/2 trit., 6/6 baud.). Jis atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Įžaidėjas surinko 22 naudingumo balus.

Per paskutines trejas rungtynes blankokai sezoną pradėjęs gynėjas renka net po 20,3 taško.

Šios rungtynės įsimins ir Pauliui Jankūnui – veteranas atkovojo 3 kamuolius ir iš viso per 17 sezonų trunkančią karjerą sugriebė jau 1783 kamuolius, taip tapdamas visų laikų turnyro rekordininku. Žalgirietis vos vienu kamuoliu aplenkė Madrido „Real“ simbolį Felipe Reyesą.

Žalgiriečiai daug laiko švęsti pergalei neturės – jau penktadienį jų laukia ir antrasis dvigubos savaitės išbandymas, kai Atėnuose kauniečiai grumsis su Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

„Crvena zvezda“: Lorenzo Brownas 14 (4/11 dvit., 2/6 trit., 6 rez. perd.), Jamesas Gistas, Billy Baronas ir Vladimiras Štimacas (7 atk. kam.) po 9.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17 (5/8 metimai, 22 naud. bal.), Zachas LeDay 10, Artūras Milaknis (3/5 trit.) ir Jockas Landale'as (9 atk. kam., 4 rez. perd.) po 9, Thomasas Walkupas ir KC Riversas po 8, Edgaras Ulanovas 7, Nigelas Hayesas 5, Martinas Gebenas 3. Paulius Jankūnas taškų nepelnė.

VIDEO: Šaras patenkintas pergale, bet nori daugiau
VIDEO: Rūbinėje aplaistytas P.Jankūnas apie savo rekordą
VIDEO: Emocingas A.Milaknio sveikinimas P.Jankūnui
VIDEO: J.Landale’as pokštais įvertino P.Jankūno rekordą
VIDEO: Pastabų dėl grandinėlės gavęs Z.LeDay džiaugėsi charakteriu

Svarbiausius rungtynių įvykius fiksavo portalas 15min.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. „Crvena zvezda“ taiko pražangų taktiką, bet ji nepadėjo. Žalgiriečiai beveik neklysta ir iškovojo pergalę.

39 min. „Žalgiris“ išlaiko pranašumą, bet spąstus Zachui LeDay paspendę ir kamuolį atėmę šeimininkai dar bando kabintis į pergalę. 66:73 ir lieka vos daugiau nei minutė.

38 min. Jamesas Gistas dar bando gaivinti „Crvena zvezda“ viltis įspūdingu dėjimu, bet laikas sparčiai tirpsta – 63:68.

37 min. „Žalgiris“ niekaip nesugeba susikrauti dviženklės persvaros, bet užstrigo ir varžovai – skirtumas lieka kauniečių pusėje. 58:66.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Belgrade
Darius Maskoliūnas nespėjo. Jis jau traukė Šarą nuo teisėjo, bet arbitras buvo negailestingas. Emocijos „Štark“ arenoje kaista. Man šiek tiek neramu dėl teisėjų saugumo. Tas kelias link rūbinės gali būti labai ilgas.

33 min. L.Lekavičius tęsia savo sėkmingiausią atkarpą per karjerą Eurolygoje – po 23 ir 21 taško pasirodymų, įžaidėjas šįvakar jau turi 13 taškų ir tempia „Žalgirį“ link pergalės – 55:64.

32 min. Nigelo Hayeso sprogimas puolime – amerikietis pelno 5 taškus iš eilės, o „Žalgirio“ persvara tampa rekordine – 53:62.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Belgrade
Šaras prieš time-outą pasiėmęs Landale'ą kūnu rodo, kaip reikia atsitverti žmogų. Australui patiko. Tikėkimės, „Žalgirio“ trenerio pamokos padės išvengti antrųjų „Zvezda“ šansų ketvirtajame kėlinyje. Trečiajame ketvirtyje vaizdas baudos aikštelėje jau buvo tvarkingesnis – iškart teigiamas rezultatas.

Trečiasis kėlinys

30 min. E.Ulanovo tritaškis ir L.Lekavičiaus baudų metimai suteikia „Žalgiriui“ nedidelį pranašumą prieš lemiamą ketvirtį – 53:57.

27 min. „Žalgirio“ spurtas užsitęsė iki 11:0, o „Crvena zvezda“ taškų sausrą nutraukė tik O.Kuzmičiaus baudų metimai – 47:49.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Belgrade
25-ą minutę – pirmas „Žalgirio“ puolime atkovotas kamuolys. Šaras triumfuoja keldamas rankas į viršų ir ploja Zachui LeDay. Pirmieji taškai antruoju šansu.

25 min. Minutės pertraukėlė padėjo – „Žalgiris“ vos per minutę pelno 7 taškus ir vėl lygina rezultatą, 45:45.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Belgrade
Šaras žegnojasi prie šoninės linijos. Time-outas atsistojus. Jis bando pabudinti komandą, kuri nepadarė išvadų po pirmosios pusės. Psichologinis išbandymas „Žalgiriui“ – du skaudūs tritaškiai ir užsikūrusi „Štark“ arena.

24 min. Negeri ženklai trečiojo kėlinio pradžioje. „Žalgiris“ niekaip nesugeba užpulti varžovų krepšio, o „Crvena zvezda“ kraunasi pranašumą – 45:38.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Belgrade
„Žalgiris“ neblogai laikosi ir turi daug potencialo ištrūkti į priekį. Tik reikia kažkaip pasistatyti kopėčias po krepšiu ir susirinkti tuos kamuolius. „Zvezda“ per pirmą pusę atkovojo 7 kamuolius puolime, kurie virto 12 taškų. „Žalgirio“ rezultatas – nė vieno atkovoto kamuolio puolime. Eliminavus vieną kitą praleistą stipriąją ranką, padarius vieną kitą papildomą pražangą, „Žalgiris“ gali išskristi iš „Štark“ arenos su pergale registruotame bagaže.

Antrasis kėlinys

20 min. Rungtynės Belgrade kol kas klostosi lygiai, o tą iliustruoja ir rezultatas po dviejų kėlinių – 38:38.

18 min. Jei Eurolygos gražiausių epizodų dešimtuko sudarytojams prireiks gražių blokų, jie neabejodami galės atsigręžti į rungtynes Belgrade. „Crvena zvezda“ krepšininkai blokavo jau 4 žalgiriečių metimus, o kiekvienas jų „stogas“ yra įspūdingesnis vienas už kitą.

Tiesa, kauniečių tai kol kas negniuždo ir jie pirmauja – 34:36.

17 min. KC Riversas, atrodo, pasiruošęs perimti šeimininkų žudiko vaidmenį iš A.Milaknio – amerikietis, praeityje pats žaidęs „Crvena zvezda“ ekipoje, pataiko jau antrą tolimą metimą. 34:34.

15 min. Pagaliau pataiko ne tik A.Milaknis – pirmąjį savo tritaškį smeigia ir KC Riversas. Vis tik netrukus tuo pačiu atsako K.Punteris – 29:29.

14 min. Po 16,5 taško po persikėlimo iš Pirėjo į Belgradą rinkęs Kevinas Punteris pirmuosius savo taškus pelno tik antrojo kėlinio viduryje – 26:26.

Pirmasis kėlinys

10 min. „Žalgirio“ puolimo lyderio estafetę trečią savaitę iš eilės bando perimti Lukas Lekavičius – jis per pirmąjį kėlinį surinko 6 taškus, o kauniečiai priekyje – 20:22.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Belgrade
Šaras griebiasi už galvos. Martinas Gebenas „Žalgiriui“ kainavo jau krūvą taškų. Piktas pokalbis prie šoninės linijos nepadėjo – centras grįžęs ant parketo toliau klysta, daugiausiai gynyboje. Neatrodo, kad trenerį tenkintų ir LeDay žaidimas, kadangi amerikietis taip pat sulaukė daug stratego pastabų. Didžiausias pirmo kėlinio pozityvas tas, kad su daugybe įtrūkimų gynyboje „Žalgiris“ balansuoja ant lygaus rezultato.

8 min. „Crvena zvezda“ siaučia – du dėjimai iš eilės ir serbai vėl priekyje – 14:13.

7 min. Vieną kamuolį po kito puolime renka O.Kuzmičius, o „Crvena zvezda“ krepšininkai galiausiai nubaudžia „Žalgirį“ – tritaškį pataikė Lorenzo Brownas. 10:11.

5 min. Milas prisiminė savo sukeltą gaisrą Miunchene ir degina Belgrado arenos tinklelius – snaiperio sąskaitoje jau trys tolimi metimai. 4:11.

4 min. A.Milaknio blokuoja varžovo metimą (!), o netrukus smeigia ir antrą savo tritaškį – 4:8.

2 min. Po kelių nesėkmingų atakų „Žalgirio“ taškų sąskaitą tritaškiu atidaro 200-ąsias rungtynes Eurolygoje žaidžiantis A.Milaknis – 4:3.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelnė kamuolį puolime atkovojęs Ognjenas Kuzmičius – 2:0.

„Žalgirio“ startinis penketas: Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Jockas Landale'as, Martinas Gebenas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Belgrade
„Crvena zvezda“ fanai nušvilpė „Žalgirio“ komandą, bet atidavė pagarbą Šarui. Pirmą kartą ant parketo pasirodžiusiam žalgiriečių treneriui aidėjo plojimai. „Ačiū!“ – daužėsi per krūtinę ir susirinkusiems dėkojo lietuvis.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Belgrade
Linkėjimai iš Belgrado! Iš turbūt šiuo metu labiausiai užterštos vietos planetoje. Jau mėnesį Serbijos sostinę užgulęs smogas, manoma, susidaręs nuo fabrikų, malkomis šildomų namų ir automobilių išmetamųjų dujų. Atrodo neįprastai, egzotiškai, bet nieko smagaus kolegoms, kurie rungtynių dieną turėjo leistis ne Belgrado oro uoste, o Budapešte. Keblumų čia turi ir keli „Green White Boys“ nariai, kurių saugumo sumetimais vietos apsauga nesodina į jų nusipirktas vietas. Bet pavojaus gyvybei nėra – saujelė išsibarsčiusių „Žalgirio“ aistruolių su žaliais marškinėliais ramiai laukia mačo pradžios. Bet smogas čia toks didelis, kad matomumas siekia daugiausiai 20-30 metrų. Tikėkimės, žalgiriečiai šiame rūke ras kelią į pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius