Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 05

Ispanijos žiniasklaida: apie klaidų karuselę ir klubo „stūmokliu“ tapusį snaiperį

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje patyrė šeštą nesėkmę iš eilės. Martino Schillerio auklėtiniams nepavyko įkąsti Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamai „Barcelonai“ – po atkaklios kovos pralaimėta rezultatu 62:73. 15min kviečia pasižvalgyti, ką apie rungtynes skelbė garsiausi Ispanijos sporto portalai.

„Barcelona“ surimtėjo Kaune“, – tokią antraštę po dviejų nesėkmių paeiliui parinko ispanų portalas „Marca“, netrukus nužvelgęs ir pačias rungtynes.

Apžvalgininkas Joanas Solsona išskyrė šios pergalės svarbą ir negailėjo pagiriamųjų žodžių katalonų klubo snaiperiui Kyle'ui Kuricui, kuris buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių, pelnęs 15 taškų.

„Pergalė katalonams leis pamiršti subjurusius vaizdus iš Vilerbano ir Valensijos. Šarūno Jasikevičiaus sugrįžimo į namus rungtynėse jo dabartiniai auklėtiniai tinkamai sureagavo į esamą situaciją, o labiausiai klubą pakylėjo Kyle'as Kuricas. 10 taškų atkarpą sužaidęs snaiperis inicijavo spurtą antrajame kėlinyje. Pastarasis tapo ir tuo krepšininku, pataikiusiu labai svarbų tritaškį ketvirtajame ketvirtyje ir kiek atvėsinusiu įkaitusią atmosferą“, – rašoma tekste.

Kiekvieną „Barcelonos“ žaidėjo individualų pasirodymą įvertinęs „Mundo Deportivo“ apžvalgininkas Jose Ignacio Huguetas K.Kuricą netgi praminė „stūmokliu“, kurios sėkmingas pasirodymas rungtynėse vis pastumdavo katalonus į priekį ir tuo pačiu išlaikydavo saugų atstumą nuo varžovų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Žurnalistas tarp ryškiausių „Barcos“ asmenybių pergalingame mače išskyrė ir Brandoną Daviesą, kurį įvardijo kaip „labai motyvuotą“ prieš savo buvusį klubą. Aukštaūgis buvo rezultatyviausias (16) ir naudingiausias (22) rungtynių žaidėjas.

Atskiro paminėjimo susilaukė ir Nickas Calathesas, kuriam parašytas aukštas balas už rungtynių pabaigą. Pirmoje žaidimo dalyje strigęs graikas mačo pabaigoje katalonus „nukreipė tinkama linkme“, rašo J.I.Huguetas.

Labai klampiose rungtynėse abu klubai ypatingai dažnai klydo. „Žalgiris“ kamuolį pametė 19 kartų, kuomet „Barcelona“ – net 24 sykius, tačiau vis tiek iškovojo pergalę dviženkliu skirtumu.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius grįžo į Žalgirio areną
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius grįžo į Žalgirio areną

„Šioje klaidų karuselėje svečiai išlipo sausi, mat visų rungtynių metu pirmavo. „Žalgiriui“ koją kiša prastos rungtynių pradžios – šeimininkams prireikė penkių minučių pirmajame kėlinyje pasižymėti, beveik tas pats nutiko ir po pertraukos. Jų varžovai juos nubaudė ir pasiklojo pamatus devintai pergalei Eurolygoje“, – rungtynes apdainavo „Marca“.

Panašu, kad dienraščiui užteko vienerių rungtynių susidaryti įspūdį apie „Žalgirio“ veidą, nors viso sezono statistika sako ką kita.

Nepaisant prasto pasirodymo puolime penktadienį, kauniečiai išlieka penkta geriausią puolimą Eurolygoje demonstruojančia ekipa, o tokią pačią poziciją išlaiko ir tritaškių taiklume.

„Marca“ turi savo nuomonę: „Lietuvos komanda nebėra ta ekipa, turinti platų arsenalą puolime, o jiems taip pat stinga ir mirtinų snaiperių iš tolimojo nuotolio.“

13-ajame Eurolygos ture „Barcelona“ namie priims Milano „Olimpia“, o žalgiriečių laukia viešnagė Atėnuose, kur žais su vietos „Panathinaikos“.

PAO (4-7) ir „Žalgiris“ (5-7) turnyrinėje lentelėje atitinkamai užima 11 ir 13 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius