Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 30

Itin taiklų N.Hayesą per dantį patraukė M.Grigonis: „Atvyko draugė, tai atsipalaidavo“

Nigelas Hayesas įsibėgėjo Eurolygoje, o kartu su juo ir Kauno „Žalgiris“. Po penktosios pergalės iš eilės, iškovotos Berlyne, Lietuvos komanda užsliuogė į šeštąją vietą Eurolygoje.

N.Hayesas sužaidė vieną geriausių mačų per karjerą Eurolygoje antradienio vakarą Berlyne, kur „Žalgiris“ 74:71 palaužė traumų praretintą, bet kovingą ALBA.

Kai reikėjo vytis Vokietijos komandą, „Žalgiris“ atsisuko į savo amerikietį.

N.Hayesas prapliupo metimais iškart po ilgosios pertraukos, o iš viso pelnė 18 taškų ir surinko 24 naudingumo balus.

VIDEO: Beprotiška „Žalgirio“ rungtynių pabaiga: bebaimis Milaknis ir lemtingas antrasis šansas

26 metų puolėjui nedaug trūko iki karjeros rekordų (21 taškas ir 25 naudingumo balai šiemet vasarį per mačą su Milano „Olimpia).

Sezoną banguotai pradėjęs N.Hayesas per penkerių „Žalgirio“ pergalių seriją renka po 11,4 taško, o viso sezono rezultatyvumo vidurkį pakėlė iki 9,7.

Per penkių mačų seriją jis ypač taikliai šaudo tritaškius, pataikęs net 13 iš 19.

„Gerai, mes ir laimime, kai jis gerai sužaidžia. Visada akcentuojame, kad jis mestų tuos metimus, labai reikia, kad jis pataikytų, tada ir kitiems lengviau – visiems geriau.

Kartodavome ir anksčiau, dabar išgirdo. Prieš tai pas jį nebuvo draugės. Dabar yra draugė, tai gali truputį atsipalaidavo“, – kalbėdamas „Žalgirio TV“ nusišypsojo rezultatyviausias Kauno komandos žaidėjas Marius Grigonis.

VIDEO: M.Grigonis po pergalės prieš ALBA: „Metus užbaigėme gerai“

Pro 15min akis irgi nebuvo prasprūdusi šviesiaplaukė, prieš porą savaičių vieną vakarą padėjusi „Žalgirio“ legionieriui ruoštis rungtynėms, paduodant kamuolį, kai N.Hayesas vienas mėtė į krepšį Kauno arenoje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nigel Hayes
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nigel Hayes

Antrą sezoną Kauno klubui atstovaujantis amerikietis pats tvirtino, kad žaidimas pagerėjo ir dėl pakeistos pozicijos aikštėje. Kai traumą patyrė Steve'as Vasturia, į lengvojo puolėjo vietą rungtynių metu iš sunkiojo puolėjo pozicijos vis pasislenka N.Hayesas.

„Man labai patinka žaisti trečiojoje pozicijoje, labai patinka, – „Žalgirio TV“ po mačo Berlyne pripažino N.Hayesas. – Aš galiu gintis ir keistis ginamais žaidėjais su vidurio puolėjais Joffrey ir Martinu, o su Jankiu galime labai gerai susikalbėti dėl gynybos. Du išmintingi vaikinai aikštėje susikalbėdami gali labai daug padaryti, sugriauti varžovų puolimą, užsiimdami tinkamas pozicijas.

Puolime irgi galiu atsiskleisti, nes daugiau būnu su kamuoliu, galiu daugiau kurti. Labai patinka, fantastika.“

VIDEO: Ilgiausia sezono pergalių serija: naujametinio „Žalgirio“ triumfo momentai

Svarbu, kad vis geriau sekasi ir „Žalgiriui“, kuris pirmąjį Eurolygos ratą baigė su 10 pergalių ir 7 pralaimėjimais – viena pergale daugiau nei iškeltas pradinis „Žalgirio“ trenerio Martino Schillerio tikslas, anot M.Grigonio.

N.Hayesas pabrėžė, kad komandos progresas, kai po šešerių pralaimėtų rungtynių Eurolygoje ėmė sekti pergalių serija, yra ir komandos senbuvių – Pauliaus Jankūno ir Artūro Milaknio nuopelnas.

„Jankūnas yra geriausias žaidėjas Eurolygoje, – kalbėjo N.Hayesas. – Mes radome išeitį ir pradėjome žaisti geriau. Ar tai matėte? Intensyviau ir labiau fiziškai ginamės, tai mums labai padeda, o treneriai nuolat ragina mus mesti iš toli, atakuoti iš kraštų. Kad ir šiose rungtynėse – likus 40 sekundžių ir pirmaujant reikėtų stengtis ilgiau laikyti kamuolį, bet Milaknis metė tritaškį. Ir jis pataikė, nes yra geras snaiperis.“

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgirio“ akcijų kaina, Eurolygos melodramos užkulisiai ir kitokie apdovanojimai

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais kitą savaitę, kai į Kauną atvyks Eurolygos rikiuotės pabaigoje tūnantys „Chimki“ krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius