Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 14

J.Zdovcas atviras: „Tai sudėtingiausias mano karjeros etapas, bet žinojau, kur einu“

Mažiau nei prieš savaitę prie Kauno „Žalgirio“ vairo stojęs Jure Zdovcas kol kas su komanda dažniau keliauja, nei treniruojasi.
Jure Zdovcas ir Janis Strelniekas
Jure Zdovcas ir Janis Strelniekas / Euroleague via Getty nuotr.

Trečiadienį pralaimėję Belgrade, ketvirtadienį Lietuvos čempionai jau mėtė į krepšį Pirėjuje – ruošėsi kovai su puikų žaidimą sezono pradžioje demonstruojančiu „Olympiacos“ klubu.

„Jeigu nuoširdžiai, mano galvoje vis dar sukasi praėjusios rungtynės. Esu naujas žmogus komandoje ir didesnį dėmesį skiriu mūsų žaidimui, kaip jį pagerinti ir kaip išvengti klaidų.

„Olympiacos“ šiais metais yra labai stipri komanda. Jie pridėjo naujų žaidėjų, turi tikrai gerą sudėtį. Žaisime išvykoje, nesitikiu daug sirgalių, bet graikų komandos visada žaidžia protingą, organizuotą krepšinį.

Jie stengiasi bausti ir išnaudoti silpniausias varžovo vietas. Tai bus geras testas mums. Pamatysime krepšininkų charakterį, kaip jie reaguos po pralaimėjimų. Turime būti pasirengę kovai“, – kalbėjo naujasis „Žalgirio“ treneris, pakeitęs atleistą Martiną Schillerį.

VIDEO: Coach Zdovc discusses EuroLeague double week and upcoming game against Olympiacos

– Kokios naujienos dėl Pauliaus Jankūno ir Janio Strelnieko sveikatos?

– Tikimybė, kad jie žais – 50 prieš 50. Aš vis dar nežinau. Jie tikrai nebus pasiruošę kovai 100 proc., bet pakauksime rytojaus.

– „Olympiacos“ gynyba – antra geriausia Eurolygoje. Kaip ją įveikti?

– Tai susiję su puolimu. Jie žaidžia lėtai, organizuotai, lėtina rungtynių tempą. Tai – pagrindinė priežastis. Jie turi puikią sudėtį ir puikų gynėją iš Kauno „Žalgirio“ – Thomasą Walkupą. Kiekvienoje pozicijoje jie turi 2-3 lygiaverčius žaidėjus, todėl gali žaisti labai intensyviai.

– Atvykote į Kauną mažiau nei prieš savaitę. Laiko pasiruošimui – itin mažai. Ar sunku pasiruošti kovai?

– Stengiuosi žaidėjų neperkrauti. Darau paprastus pakeitimus. Papildomas perdavimas, mažiau kamuolio bumsėjimo, daugiau judėjimo, geresnis išsidėstymas aikštėje.

– Ar tai sunkiausias momentas jūsų karjeroje?

– Tokie dalykai padeda sutvirtėti. Aš taip žiūriu į šią situaciją. Visos komandos turi problemų. Po rungtynių su „Crvena zvezda“ jaučiausi daug geriau, labiau pasitikintis savimi, nes jau jaučiuosi komandos dalimi. Man jau teko dirbti rungtynėse ir vedžiau vieną treniruotę.

Vis dar nežinau daug detalių, nesu susipažinęs su komandos sistema. Taip, galima sakyti, kad tai – man sudėtingiausias etapas mano karjeroje, čia juk Eurolyga, bet aš žinojau, kur einu ir kas manęs laukia.

– Kaip sekasi ieškoti pastiprinimo priekinėje linijoje?

– Ne. Kol kas naujienų nėra. Jei ir būtų, vargu, ar derėtų to klausti manęs, tai – jautri informacija. Ar galėtume išsiversti su tuo, ką turime? Priklauso nuo to, ką mes galime pasikviesti. Nėra gerai kažką pasikviesti vien tam, kad pasikviestume.

– „Žalgiris“ Eurolygoje ir toliau tritaškius meta itin retai, bet taikliai. Gal bandysite raginti žaidėjus iš toli mesti dažniau?

– Gero puolimo esmė, ypač, Europoje, kur aikštelė mažesnė ir viskas suspausta – yra surasti laisvą žmogų. Greitai dalintis kamuolį ir rasti laisvą žmogų. O kai esi laisvas, turi mesti. Manau, kad priimame per daug sudėtingų sprendimų puolime, turime žaisti paprasčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius