Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 04

J.Landale'as atvirai: apie žalgiriečių gyvenimo ypatumus ir „geriausią trenerį“ Šarą

Jockas Landale'as jau yra išvykęs į gimtąją Australiją, tačiau prieš tai Kauno „Žalgirio“ puolėjas atvėrė tiek Lietuvos čempionų tvirtovės, tiek ir savo namų duris „EuroLeague Rooks“ filmavimo grupei bei papasakojo įdomių dalykų tiek apie save, tiek apie „Žalgirį“.
Jockas Landale'as
Jockas Landale'as / nuotr. stopkadras

Australas iš pradžių atidavė duoklę Šarūnui Jasikevičiui.

„Šaras yra puikus treneris. Jis supranta, kaip žaidėjas galvoja, jis tai supranta geriau nei bet kas kitas. Jis buvo koledže, buvo NBA, šalių čempionų komandose, Eurolygos čempionų komandose, buvo visur. Jis nugalėtojas, žmogau. Tai nori matyti treneryje, tai ir jis nori matyti. Jo mąstymas niekad nesikeičia, jis žino, ką reikia daryti, kad laimėtu.

Kaip žaidėjas, tu nori būti ten, kur galėtum būti mokomas vyruko, žinančio, kaip laimėti. Galiausiai, juk tai yra svarbiausia. Turėti galimybę dirbti su juo... Jis skiria man daug dėmesio, padeda, tai yra nuostabu. Mūsų santykiai yra puikūs, jis man sako, ties kuo turiu padirbėti.

Tai neįtikėtina. Jo dėmesys detalėms yra puikus. Jis, tikriausiai, yra geriausias mano turėtas treneris“, – kalbėdamas apie Šarą „Euroleague Rooks“ pasakojo J.Landale'as.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jock Landale
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jock Landale

Vėliau puolėjas pasakojo apie savo treniruotes. Štai su svoriais jis sako dirbantis keturis kartus per savaitę, kad išvengtų traumų ir išlaikytų fizinę būklę.

„Į salę gali eiti ir trečią valandą nakties, jei tik nori, – apie „Žalgiryje“ turimas sąlygas „EuroLeague Rooks“ sakė australas. – Manau, tai viena priežasčių, kodėl dauguma vaikinų komandoje yra tokie geri. Mes turime 24 valandų priėjimą prie sporto salės.“

Po svorių kilnojimo J.Landale'as prisėdo sūkurinėje vonioje.

„Manau, kad vienas geriausių dalykų „Žalgirio“ bazėje yra atsigavimo sąlygos. Galime čia ateiti kasdien, bet kuriuo metu, bet kurią valandą. Čia rūpinamės savo kūnais, nes, žinote, dienos pabaigoje, tavo kūnas yra tavo atlyginimas, tavo darbo įrankis“, – „EuroLeague Rooks“ samprotavo australas, aprodęs ir karštą vonią, ir ledo vonią, taip pat pirtį.

Čia rūpinamės savo kūnais, nes, žinote, dienos pabaigoje, tavo kūnas yra tavo atlyginimas, tavo darbo įrankis

J.Landale'as atskleidė užsiimantis ir jogos pratimais rytais. Tai jam padeda po nakties atlikti tempimo pratimus raumenims. Vieno užsiėmimo trukmė – apie 30 minučių.

„Tai geras būdas ir prasivalyti galvą nuo streso ir įtampos, kuri tave supa“, – pasakojo puolėjas.

Veiksmas laidoje persikėlė į laisvadienį. Kaip sakė J.Landale'as, tai nėra dažnas reiškinys jam Kaune.

„Esu priklausomas nuo krepšinio, tad kartais reikia kiek atsitraukti nuo visko. Šiemet mes su vaikinais kartais nuvykstame į Vilnių, ten pasivaikščiojame. Ten galima neblogai apsipirkti, taip pat skaniai pavalgyti“, – su laisvos dienos ypatumais „EuroLeague Rooks“ supažindino australas.

Tomas Walkupas, anot J.Landale'o, dažniausiai rodo kelią išvykose į Vilnių ir tuomet kompanija greitai pasiekia savo tikslą, bet pats australas tikina, kad labiau mėgsta tiesiog vaikštinėti mieste.

Užsukęs į vinilinių plokštelių parduotuvę J.Landale'as papasakojo apie savo pomėgį muzikai, kuri jį lydi visur.

Australo spintoje kabo treji krepšinio marškinėliai: Australijos rinktinės, parsivežti iš pasaulio čempionato, taip pat kamufliažiniai „Žalgirio“, su kuriais rungtyniavo kariuomenės dienos proga ir senoviniai Kauno komandos marškinėliai, kuriuos vilkėdamas J.Landale'as sužaidė pirmąsias savo rungtynes Eurolygoje.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Jock Landale
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Jock Landale

Po savo namus pavedžiojęs J.Landale'as aprodė keletą sąsiuvinių, į kuriuos konspektuoja idėjas ir verslo paskaitas.

Visą australo pasakojimą galite pamatyti vaizdo įraše:

VIDEO: J.Landale'as aprodė, kaip gyvena žalgiriečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius