Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 23

Jordi Bertomeu: Eurolyga jau kitą sezoną gali keistis, FIBA turnyras – atgyvena

Jau kitą sezoną Eurolygoje galintis įsitvirtinti naujas turnyro formatas tik su 16 dalyvių ir konflikto su FIBA ateitis. Tokios buvo įdomiausios temos, aptartos pastarojo Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu vizito Tel Avive metu.
Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu
Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu / RIA Novosti nuotr.

Formatas

J.Bertomeu vėl prabilo apie naują Eurolygos formatą. Anot lygos vadovo, dar nuo 2011-ųjų planuojama dalyvių skaičių mažinti nuo 24 iki 16-os.

J.Bertomeu tikslas – kad visos komandos galėtų žaisti viena prieš kitą. Esą tai dabar neįmanoma dėl vietinių čempionatų tvarkaraščio.

Anot J.Bertomeu, pirmasis žingsnis naujosios sistemos link buvo „Top 16” formato pakeitimas, kai 16 komandų buvo suskirstytos nebe į keturias, bet tik į dvi grupes po aštuonias ekipas.

Naujas Eurolygos modelis gali startuoti jau kitą sezoną.

Dabar nėra reikalo grįžti prie sistemos, kuri vyravo Europoje prieš 15-20 metų

„Pokyčiai turėtų ateiti anksčiau ar vėliau, – tikino J.Bertomeu. – Galbūt jis jau bus kitam sezonui. Bet dar anksti kalbėti. Sumažinti dalyvių skaičių nuo 24 iki 16 ne taip jau paprasta“.

Eurolyga permainų imsis bendru sutarimu. Būtent klubai priims sprendimą dėl tolimesnės turnyro strategijos.

J.Bertomeu apgailestavo, kad su 24 komandų formatu tokios strategijos įgyvendinti nepavyktų: „Neįmanoma surengti 24 komandų turnyro taip, kad visos ekipos sužaistų viena prieš kitą. Tada kentėtų vietinių čempionatų tvarkaraštis, o mes to nenorime daryti. Diskutuojame, kaip galime įgyvendinti naująjį modelį“.

Konfliktas su FIBA

Teodoro Biliūno/15min.lt nuotr./Treniruotės akimirka
Teodoro Biliūno/15min.lt nuotr./Treniruotės akimirka

Pastaraisiais mėnesiai FIBA aktyviai bando perkalbėti daugumą Eurolygos komandų kitąmet persikelti į jų organizuojamą turnyrą.

Eurolygos A licencijos savininkai kol kas nelinkę žaisti FIBA turnyre, kuriam dar trūksta struktūrinio aiškumo ir finansinio skaidrumo. Bet FIBA nerimsta ir tęsia Eurolygos ekipų viliones.

Tačiau J.Bertomeu FIBA turnyro viziją vadina atgyvena.

„Neneigsime, kad FIBA pastaraisiais mėnesiais labai aktyviai bendrauja su klubais ir nori iš mūsų perimti turnyrą. Manau, visi supranta, kad viskas dėl to, jog būtų paprasčiau priderinti naująjį rinktinių tvarkaraštį prie klubinio sezono, – įsitikinęs J.Bertomeu. – Turbūt jie tiki, kad perėmę kontrolę galės lengvai viską suderinti. Bet galiu pasakyti tik vieną, kad dar liepą Eurolygos senbuviai pranešė, kad pastaruosius 15 metų buvo dirbama labai sunkiai tam, jog sukurtume patrauklią Eurolygą. Dabar nėra reikalo grįžti prie sistemos, kuri vyravo Europoje prieš 15-20 metų“.

J.Bertomeu neatmetė galimybės derėtis su FIBA. Viskas turėtų paaiškėti per artimiausius mėnesius.

„Aš nusiteikęs pozityviai, kad dar yra galimybių surasti kompromisą dėl rinktinių tvarkaraščio. Per kelis artimiausius mėnesius pamatysime, ar tas kompromisas įmanomas“, – pridūrė J.Bertomeu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius