Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Jovalas pamaskvėje: R.Kurtinaičio rūpesčiai rūbinėje ir kas jį dar laiko Chimkuose?

Jei tai būtų Dakaras, „Chimki“ septyniolikos Eurolygos turų kontrolinį punktą būtų kirtęs su trimis pramuštais ratais, be stabdžių ir sankabos. Rimo Kurtinaičio automobilis tarpinį finišą pasiekė antirekordiniu tempu per naujo formato Eurolygos istoriją. Vieni šių dramatiškų lenktynių žiūrovai juokiasi, o kiti piktinasi, kaip vėl švaistomi į šį automobilį sukišti milijonai. Kodėl „Chimki“ taip užbuksavo ir kaip nuo to automobilio vairo dar nebuvo patrauktas R.Kurtinaitis?

Rimas Kurtinaitis mėgsta pakalbėti, bet dabar ne pats geriausias metas šnekoms.

15min bandė suorganizuoti tradicinį pasikalbinimą prieš Eurolygos rungtynes. Jis visada buvo įprastas ir netgi privalomas pagal turnyro reglamentą. Toks ir išliko, tik su tam tikrais saugumo reikalavimais dėl koronaviruso.

Bet pasitaręs su „Chimki“ gydytoju, R.Kurtinaitis priėmė griežtą sprendimą – jokių pašalinių kontaktų su Chimkų krepšininkais, todėl žurnalistai – net ir pasitikrinę dėl koronaviruso, į žiniasklaidos sesiją prieš treniruotę nebus įleidžiami. Jokių interviu ir klausimų raštu ar telefonu, kad tai netrikdytų komandos prieš dvikovą su „Žalgiriu“. Priminsime – nusižengiant Eurolygos protokolui.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Kurtinaičio bėdos, (ne)matoma P.Jankūno nauda ir balai žalgiriečiams

Negali labai pykti ant Rimo. Atlapaširdis Lietuvos treneris yra vienas paskutinių pašnekovų, kuris engtų žiniasklaidą. Gali apie jį prirašyti ir baisiausių dalykų, bet kitą kartą jis tiesiog atsilieps, argumentuotai pasisakys apie tai, „ką skaitė laikraštyje“, o netrukus jau pasakos apie tai, kaip buvo „jo laikais“. Taip pat valandą pliurps apie krepšinį.

Šią Rimo užtvertą tylos sieną galima paaiškinti labai paprastai. Turbūt yra dalykų, kurių Rimas negali pasakoti viešai, o visais kitais būdais bandydamas pasiteisinti per aplinkui (o Rimas visada suras pasiteisinimų), jis tiesiog jaustųsi kvailai ir veidmainiškai.

Arba, kaip dažnai tokiose situacijose juokauja pats R.Kurtinaitis, „ką čia papasakosi viskas ir taip aišku“.

Apie rūpesčius Chimkuose papasakosime už patį Rimą: ir apie įkaitusį trenerio postą, ir apie bardaką „Chimki“ bazėje.

Kodėl R.Kurtinaitis dar dirba Chimkuose?

Pirmieji pokyčiai pamaskvėje prasidėjo prieš mėnesį, bet jie tik sukėlė šypseną. „Chimki“ atsisveikino su treneriais – dviem Rimo asistentais Robertu Kuncaičiu bei Giedriumi Kurtinaičiu ir fizinio rengimo treneriu Evaldu Kandratavičiumi. Tačiau už komandos pasirodymą krepšinio aikštėje atsakingiausią asmenį paliko prie ekipos vairo. „Svarbiausia kažką dariti“?

Daugelis stebėjosi ir vis dar stebisi, kaip R.Kurtinaitis išsilaikė „Chimki“ vyr. trenerio poste. Bet tam yra kelios svarbios priežastys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius