Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 28

Kai minia skandavo „Milai! Milai!“ – „Žalgirio“ Jordano lenderis Miunchene

Miuncheno „Bayern“ personalas nespėjo iškviesti gaisrinės, kai Artūras Milaknis su uždegtomis strėlėmis supleškino šeimininkų krepšį „Audi Dome“ arenoje. „Milai! Milai!“ – iš susižavėjimo Vokietijoje šaukė šimtai „Žalgirio“ aistruolių, jau alsavę lietuvio karjeros rekordu. Iki jo pritrūko vos dviejų taškelių, bet A.Milaknis rūbinėje vėliau šoko pergalingą šokį po galingos pergalės Miunchene 98:73.

„Visada taip – kai laimim, tai jau visi draugai!“ – su šypsena veide skundėsi Artūras Milaknis, kaip senas diedas ankštoje „Bayern“ rūbinėje.

Į ją sulindęs būrys Lietuvos žurnalistų neilgai galvojo, prie kurio žaidėjo pritūpti pirmiausiai.

„Taip taip, Milai, čia toks lietuvių mentalitetas!“ – į pokštų vagoną įšoko rūbinės kaimynas Paulius Jankūnas.

„Žalgirio“ rūbinėje pagaliau vėl aidėjo juokas. Devyni pralaimėjimai iš eilės pamažu jau buvo išjungę garsą žalgiriečių sambūryje.

VIDEO: Šaras po ilgai lauktos pergalės: gal čia nereikia jokių klausimų? Žmonės, mes pataikėme

Lenderis yra maždaug 18 a. viduryje susiformavęs tautinis vokiečių šokis, šokamas poroje arba rate 3/4 ir 3/8 ritmu. A.Milaknis Miunchene šoko su „Žalgiriu“ dar spartesniu – 5/8 tritaškių pataikymo ritmu.

A.Milaknis iš viso pelnė 19 taškų – 14 dar pirmoje mačo pusėje. Rezultatyviau lietuvis per savo karjerą žaidė tik kartą – 2017-ųjų gruodžio 19-ąją, kai surinko 20 taškų.

Daugiausiai Milas šoko prie tritaškio linijos, bet vieną įsimintiną judesiuką atliko ir po „Bayern“ krepšiu, kai „aukštyn ir iš apačios“ veiksmu pakėlė į orą „Žalgirio“ atsarginių suolą.

Erikas Venskus ir Nigelas Hayesas kvatojo, negalėdami patikėti, ką pamatė savo akimis.

„Jis buvo kaip Michaelas Jordanas!“ – matydamas rūbinėje tą fantastišką judesį atkartojusį snaiperį, išsišiepė Thomasas Walkupas.

„Tas judesiukas buvo saldus. Artūras yra neįtikėtinas metikas, bet jis turi tą tokį nedidelį, bet smagų šuoliuką (juokiasi.).

Neįtikėtinas Artūro mačas. Kiek jis įmetė? 5? Aikštėje atrodė, kad 10 tritaškių. Atrodė, kad visi jo metimai virto auksu. Aš labai dėl jo laimingas“, – Eurolyga.lt tikino Thomasas Walkupas.

Jeigu „Žalgirio“ organizacijos viršelis yra Šarūnas Jasikevičius, tai pergalę Miunchene galėjo iliustruoti Artūro Milaknio veidas.

Milas sumetė 5 iš 8, o KC Riversas – 4 iš 6 tritaškių, kai „Žalgiris“ pasiekė savo Eurolygos sezono rekordą. Žaliai balti per 15 rungtynių dar nebuvo įmetę tiek tritaškių – „Bayern“ krepšį suvarpė 13-a tolimų metimų (13/28, 46,4 proc.).

Pastarąjį kartą daugiau tolimų metimų Eurolygoje „Žalgiris“ buvo pataikęs tik 2018-ųjų vasario 1-ąją, kai į „Maccabi“ krepšį skriejo 14 tritaškių.

Įdomus faktas – 14 tritaškių per vieną mačą yra „Žalgirio“ visų laikų Eurolygos rekordas. Taigi, iki naujo Miunchene žalgiriečiams pritrūko vos dviejų taiklių šūvių.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Milaknis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Milaknis

Iki 16-ojo turo žalgiriečiai tik du kartus buvo įmetę per 10 tritaškių. Bendras vidurkis buvo perpus mažesnis nei Miunchene – beveik 7.

Atėjęs į rungtynes su 31 proc. tolimų metimų pataikymu, „Žalgiris“ per pirmąsias 11 rungtynių minučių „Audi Dome“ pataikė net 6 tritaškius iš 9.

Tai jau 11 minutę leido „Žalgiriui“ susikrauti dviženklę persvarą 23:13.

„Kiekviename mače metame tiek pat tritaškių. Tik šiandien įkrito, o prieš tai – ne. Treneris visada pabraižo. O kai įmeti – visiems iškart lengviau. Manau, palaikėme gerą balansą tarp tritaškių ir metimų iš po krepšio“, – kuklinosi pirmą kartą šį sezoną 5 tritaškius įsmeigęs A.Milaknis. Pastarąjį kartą Eurolygoje tiek buvo įmerkęs vasario 7-ąją.

„Kai atsikėliau, paklausiau Thomaso: klausyk, ar tau nėra tokio jausmo, kad šiandien pramušime? Taip ir nutiko“, – kitame rūbinės kampe Eurolyga.lt pasakojo KC Riversas.

„Teisingai!“ – patikslino amerikiečio rūbinės kaimynas.

VIDEO: A.Milaknis: mes jau prieš rungtynes žinojom, kad laimėsim

Riversas pataikė daugiau tritaškių, nei per 5 pirmąsias savo rungtynes „Žalgiryje“ kartu sudėjus. Prieš tai snaiperis buvo pataikęs vos 3 iš 25 (12 proc.).

„Kiekvieną dieną žiūrėjau savo metimų video ir ką galėjau padaryti geriau. Tai galiausiai atsipirko. Būtent taip reikia išlipti iš tokių balų. Man pačiam pakrito pradžioje, o po to susikrovėme persvarą, kurią išlaikėme visą mačą“, – pridūrė KC Riversas, iš viso surinkęs 18 taškų.

Dar prieš porą savaičių Artūras Milaknis kiek suirzęs kalbėjo, kad nepataikyti tritaškiai yra žurnalistų sukurta problema. Bet nuplovęs tą gerklėje užstrigusį 9 pralaimėjimų kaulą, „Žalgirio“ rūbinės generolas pripažino.

„Jausmas buvo labai sunkus. Atrodo, jauti, kad esi arti tų rungtynių, bet tie procentai, nepataikymas... Iš tikrųjų, labai kirsdavo, kai esi arti, bet vis tiek nelaimi, – atviravo A.Milaknis. – Pataikėme. O pataikymas bet kuriose rungtynėse atriša rankas. Iš karto viskas lengviau sprendžiasi.

Su gynyba, manau, niekada nebuvo problemų. Gal tik porą mačų šį sezoną silpniau susigynėme. Visuose kituose pralaimėtuose mačuose gynyboje atstovėdavome, tik puolime buksuodavome.“

„Milai! Milai!“ – skandavo A.Milaknio tritaškių įkaitinti sirgaliai Miunchene.

Ar tai po taiklių lietuvio tritaškių, ar tai jam sėdant ant suolo, ar tai šiaip – atsitiktinę rungtynių akimirką.

A.Milaknio lenderis su visu „Žalgiriu“ pakerėjo Miuncheną.

VIDEO: P.Jankūno interviu pertraukė A.Milaknio juokeliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius