Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 16

Kaip įkvėpus oro: po pergalės prieš „Žalgirį“ – išraiškingas K.Kemzūros palyginimas

Pabandykite panerti po vandeniu ir išbūti tiek, kiek galite daugiausiai, o tada išlįsti bei įkvėpti. Tada suprasite, ką pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ reiškė Kęstučiui Kemzūrai ir jo Pirėjo „Olympiakos“ vyrams.

„Prikalsite prie sienos?“ – šypsojosi Kęstutis Kemzūra Pirėjo Taikos ir draugystės stadiono koridoriuje, kai Lietuvos žurnalistai prieš interviu paprašė specialisto atsistoti arčiau sienos.

Tokiu jausmu K.Kemzūra Graikijoje gyveno pastarąjį mėnesį, kai netikėtai perėmė „Olympiakos“ vairą iš Davido Blatto.

Bet kai į Pirėjo namų tvirtovę susirinko jau tik 5 tūkstančiai tikinčiųjų komanda, „Olympiakos“ kirto prakeiksmu spėjusiam tapti „Žalgiriui“ 83:74 ir nutraukė keturių iš eilės žaliai baltiems pralaimėtų mačų seriją.

„Didelis palengvėjimas“, – po rungtynių atsiduso K.Kemzūra.

„Mes buvome priremti prie sienos. Mano geras draugas Robertas Kuncaitis turi tokį įdomų klausimą: kiek gali išbūti po vandeniu? Jau trūko to oro. Tai čia toks gurkšnis“, – šyptelėjo specialistas.

K.Kemzūra sugebėjo įkvėpti kovai savo auklėtinius.

Mindaugas Kuzminskas prieš rungtynes pasakojo, kad „Olympiakos“ lupasi treniruotėse, negaili vienas kito ir turi tą kovotojų charakterį, kuris reikalingas laimėti svarbias Eurolygos rungtynes. Dabar tą energiją pavyko sukombinuoti su pergalingu žaidimu.

„Akcentavau kovą visas 40 minučių, – pasakojo K.Kemzūra. – Nes „Žalgiris“ yra ta komanda, kuri žaidžia 40 minučių. Jie žaidžia aštriausiai ir geriausiai paskutinius kėlinius. Tas „kautis“ reiškia kautis už kiekvieną centimetrą ir metrą. Jie disciplinuoti ir priima kamuolius ten, kur jiems reikia. Tada būna sunku prieš juos gintis.

VIDEO: „Karštom pėdom“: pergalę atidavę „Žalgirio“ lyderiai ir K.Kemzūros laimėta partija prieš Šarą

Į šį paketą ėjo ir kova dėl atšokusių kamuolių, ko nedarėme gerai pirmoje rungtynių pusėje. Jie nuėmė 6 kamuolius puolime, kuriuos pavertė taškais. Bet vienu kamuoliu laimėjome kovą po lenta (32-31) ir laimėjome rungtynes.“

VIDEO: K.Kemzūros palengvėjimas po pergalės prieš Žalgirį

Graikijoje suvažiavo saujelė Lietuvos žurnalistų, o artimieji turėjo neįprastai nebesirgti už „Žalgirį“ Eurolygos ringe. Tačiau K.Kemzūra nesureikšmino rungtynių prieš Lietuvos komandą.

Bet treneris įžvelgė, kaip gali nukenksminti gerai pažįstamą „Žalgirį“.

„Olympiakos“ provokavo žalgiriečių metimus iš distancijos, išmušė iš vėžių žalgiriečius susikeitimo dengiamaisiais taktika ir gavo pergalingą rezultatą.

Antrąją susitikimo dalį „Olympiakos“ laimėjo 46:35, o „Žalgiris“ po pertraukos prametė visus 8 tritaškius. Iš viso realizavo tik 4 iš 19.

Thomasas Walkupas dažniausiai atakavo graikų krepšį, per trečią ir ketvirtą kėlinius pataikęs 1 metimą iš 5. Kiti žaidėjai buvo pasyvūs puolime ir daugiau nei 4 kartus į krepšį nemetė.

Jockas Landale'as sužaidė geriausią sezono mačą, o po pertraukos pelnė 10 taškų. Tiesa, 6 iš jų sukrito baudų metimais. Iš viso australas surinko 23 taškus vos per 19 minučių, bet jis ir Lukas Lekavičius su 14 -a buvo palikti vieni mūšio lauke.

„Aišku, kas dar gelbėjo, tai ,kad keitėmės, – susikeitimą gynyboje užakcentavo K.Kemzūra. – Kai kur praradome, kai kur mus nubaudė, bet kažką turi aukoti. Su Milakniu ar Grigoniu neisi per apačią. Bet nuo Walkupo taip – pasirinkome šiek tiek rizikuoti.

Jie gerai skaitė, gerai žaidė ir darėme klaidelių. Bet toks nusiteikimas, manau, sukėlė jiems nepatogumų. Gal Landale'as mus ir skriaudė, bet kiti buvo nelabai efektyvūs.

Mes žinome, kokia disciplinuota komanda yra „Žalgiris“, todėl bandėme kai kuriais atvejais naudotis ta jų disciplina.

Ir atėjo momentas, kai pataikėme svarbius tritaškius. Tada pavedėme ir kontroliavome.“

Kai „Žalgirio“ žaidimas sustojo, „Olympiakos“ į priekį tempė sunkūs metimai. „Olympiakos“ po pertraukos pataikė net 7 tolimus metimus (iš 17, 41,2 proc.). Puikiai antro susitikimo dalį sužaidė Vassilis Spanoulis (16 tšk.), Nikola Milutinovas ir Brandonas Paulas (po 14 tšk.).

„Aišku, mūsų pagrindiniai žaidėjai, veteranai, Spanoulis žaidė nuostabiai, Milutinovas ir kiti. Bet gerai pasijungė ir tie, kurie kilo nuo suolo, nes mes lyg ir neblogai pradėdavome, bet su keitimais krisdavome. O šiandien ir Reedas, ir Rochestie – neskaitant pabaigos, davė gyvenimo ir geras minutes“, – pridūrė K.Kemzūra.

Neseniai į Pirėjų atvykę Willie Reedas ir Tayloras Rochestie pelnė atitinkamai 10 ir 8 taškus.

W.Reedas keitė žalgiriečių metimus savo ilgomis rankomis ir antžmogiškais šuoliais. Jis visiškai kontroliavo antrąjį aukštą. Tuo tarpu T.Rochestie pataikė keletą sunkių gniuždančių metimų, kai žalgiriečiai patys pramesdavo laisvi.

„Manau, mūsų trenerių štabas gerai padirbėjo šiose rungtynėse“, – pasidžiaugė K.Kemzūra, kuriam talkina Donaldas Kairys.

Su 3 pergalėmis per 8 rungtynes „Olympiakos“ pakilo į 13 vietą ir pavijo „Žalgirį“ (3-5).

K.Kemzūrai palengvėjo, bet tik vienam vakarui. Visai kaip po pergalės prieš Maskvos CSKA, kai vėl sekė du negražūs pralaimėjimai. Tad palengvėjo iki kito karto, kai reikės vėl panerti po vandeniu.

„Džiaugiamės, bet niekas nekrykštauja iš laimės. Žinome savo padėtį ir žinome, kiek turime taškų. Šiek tiek pasitaisėme, nes buvo užspausta, – rodė į gerklę K.Kemzūra. – Po vandeniu buvome. Tai dabar gavome įkvėpti.

Pabandykite pabūti po vandeniu tiek, kiek galite, ir tada išlįsti ir įkvėpti. Tada suprasite, kiek tai duoda ir ką tai reiškia (šypsosi.).

Džiaugiuosi dėl vyrų ir mūsų visų, kad jie padarė tokį darbą. Tokiais atvejais supranti tą spaudimą. Bet kurioje komandoje pralaimėjęs dukart iš eilės ne visai geru stiliumi, nepriklausomai nuo varžovo, žaidi trečią mačą ir jauti dar didesnę įtampą.

Jausmas geras laimėjus tas rungtynes (šypsosi.). Kaip įkvėpus oro.“

VIDEO: Sunerimęs Šaras kreipėsi į Žalgirio lyderius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius