Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 16

Karantine atsidūręs Ettore Messina: „NBA reagavo kur kas greičiau nei Europa“

Milano „Olimpia“ komandos vyriausiasis treneris Ettore Messina į karantiną pateko vienas pirmųjų Europos krepšinyje – italas dar ketvirtadienį, kartu su visa „dizainerių“ ekipa, užsidarė namuose, kuriuose praleis mažiausiai 14 dienų. Savo įspūdžiais iš gimtosios Italijos jis pasidalijo kalbėdamas JAV laidoje „First Take“.
Ettore Messina
Ettore Messina / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pačiame koronaviruso židinyje Šiaurės Italijoje atsidūrusiame klube susirgimų koronavirusu atvejų kol kas nėra, tačiau infekuotas buvo prieš Milano komandą prieš mažiau nei dvi savaites žaidęs Madrido „Real“ krepšininkas Trey Thompkinsas.

Iš karto po šios žinios „Olimpia“ žaidėjai saviizoliavosi, o E.Messina džiaugėsi, jog jo klube suteikiamos sąlygos žaidėjams yra pakankamai geros.

„Esame laimingi, kad esame tokioje geroje organizacijoje, kurioje žaidėjais rūpinasi tiek daug žmonių. Niekas nėra paliktas vienas. Milano miestas yra labai gerai organizuotas – tu gali apsipirkti maisto internetu. Dauguma žaidėjų čia yra su savo šeimomis ir kol kas nėra perdėtų reakcijų, visi laikosi gerai, nors, žinoma, visi laukia, kas nutiks, ar Eurolygos ir Italijos lygos turnyrai bus pratęsti“, – kalbėjo E.Messina.

„Olimpia“ strategas sudėtingoje padėtyje įžvelgė ir pozityvių dalykų – jį ypač sužavėjo italų bendrumas ir dėkingumas, kurį jie išreiškia gatvėse plodami gydytojams ar dainuodami iš balkonų.

„Tai yra labiausiai džiuginantis dalykas. Mes visada diskutuojame ir kovojame politiniame lygmenyje arba nerandame bendro kelio tam tikrose situacijose. Bet dabar šios kritinės padėties akivaizdoje žmonės vėl laikosi išvien. Yra stiprus bendrumo jausmas, o gydytojams ir kitiems ligoninių darbuotojams jaučiamas didelis dėkingumas ir pasigėrėjimas jų darbu. Jie susiduria su situacija, kurią sunku su kažkuo lyginti. Jie yra lyg kare“, – ESPN laidoje kalbėjo specialistas iš Italijos.

Paklaustas apie NBA reakciją į koronavirusą po to, kai praėjusią savaitę paaiškėjo, jog šia liga užsikrėtė „Utah Jazz“ vidurio puolėjas Rudy Gobert'as, E.Messina gyrė amerikiečius ir priminė tai, ką sakė dar vasario 28-ąją, kuomet lankėsi Kaune – koronavirusas yra ne vien tik Italijos, bet ir visos Europos bei pasaulio problema.

„Jie reagavo labai greitai. Kur kas greičiau ir ryžtingiau nei Europoje, kadangi čia laukėme gana ilgai. Pusantros savaitės žaidėme tuščiose arenose, mano komanda sužaidė dvejas be žiūrovų. Visoje Europoje buvo jausmas, kad tai – tik Italijos problema, nors, kaip parodė laikas, virusas plinta labai greitai ir yra viso pasaulio problema. NBA reagavo greitai ir gerai. Tikėkimės, kad tai leis Jungtinėse Valstijose išvengti pačių blogiausių pasekmių“, – vylėsi strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius