Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 02

Kas pakeis Šarą? Favoritas aiškus, bet „Žalgiriui“ gali tekti ieškoti kitų variantų

Kauno „Žalgirio“ vadovybė pradeda sunkų kapitalinį remontą, kuris vyks jau su nauju pergalių architektu. Paulius Motiejūnas nedelsdamas suskubo ieškoti naujo trenerio, kuris galėtų užpildyti didžiulius Šarūno Jasikevičiaus paliktus batus. 15min žiniomis, favoritu dabar laikomas Darius Maskoliūnas, tačiau „Žalgirio“ vadovui gali tekti ieškoti kitų variantų.

„Žalgirio“ vadovų noras – treneris lietuvis.

15min šaltinių teigimu, pirmas Pauliaus Motiejūno taikinys yra Š.Jasikevičiaus asistentas D.Maskoliūnas.

„Žalgirio“ klubas darys viską, kad 49-erių kaunietis stotų į vyr. trenerio poziciją. 15min žiniomis, pokalbiai su D.Maskoliūnu prasidėjo iškart po to, kai Šaras patvirtino išvyksiąs į „Barcą“.

Vis dėlto, 15min žiniomis, labai realu, jog Lietuvos rinktinės treneris išvyks į Barseloną paskui Šarūną Jasikevičių kaip jo asistentas. Be to, D.Maskoliūno situaciją kiek komplikuoja Lietuvos krepšinio rinktinės vyr. trenerio postas.

Beje, Šarui Barselonoje bus suteikta veiksmų laisvė, todėl į Kataloniją kraustysis ir daugiau „Žalgirio“ štabo narių. Pavyzdžiui, vienas tokių neabejotinų 44-erių lietuvio pasirinkimų turėtų būti klubo fizinio rengimo treneris Justas Grainys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas

Jeigu D.Maskoliūnas irgi susikraus lagaminus į šiltus kraštus, anot 15min šaltinių, gerus šansus treniruoti „Žalgirį“ turi Dainius Adomaitis.

Buvęs Vilniaus „Ryto“ ir Lietuvos rinktinės treneris imponavo „Žalgirio“ vadovybei dar prieš porą metų, kai Kauno klubo vadovai ruošdamiesi Šaro išvykimui svarstė atsarginius variantus.

Apie D.Adomaitį kaip gerą trenerį ne kartą garsiai pasisakė pats Šarūnas Jasikevičius, praėjusį sezoną užstojęs kolegą nuo kritikos ir jį netgi pavadinęs „vienu geriausių trenerių Europoje“.

Labai realu, kad prieš perduodamas „Žalgirio“ deglą savo įpėdiniui, Šaras pakonsultuotų P.Motiejūną dėl geriausių galimų pasirinkimų trenerių rinkoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Tarp pretendentų į „Žalgirio“ postą turėtų būti ir kitas buvęs nacionalinės komandos specialistas Kęstutis Kemzūra, pernai trumpai laikęs Pirėjo „Olympiakos“ vairą.

Šiuo metu jį kviečia Turkijos klubas „Petkimspor“, iš antros lygos kylantis į pirmąją. 15min šaltinių teigimu, jam siūloma dvejų metų sutartis, bet, kitaip nei skelbia turkai, susitarimas dar nėra pasiektas. Tam dabar yra labai rimtų priežasčių.

Klodian Lato/Kęstutis Kemzūra ir Šarūnas Jasikevičius
Klodian Lato/Kęstutis Kemzūra ir Šarūnas Jasikevičius

Iš kylančių ir šanso aukštame lygyje nusipelniusių Lietuvos trenerių reikėtų išskirti Kazį Maksvytį.

15min žiniomis, ištraukti jį iš Permės „Parma“ ekipos gali būti sudėtinga. Strategas su Rusijos komanda turi dar metus galiojančią sutartį ir ten turi tiek veiksmų laisvę, tiek didžiulį vietos vadovų pasitikėjimą, tad perkalbėti lietuvio darbu patenkintus viršininkus Permėje nebus taip paprasta. Ne veltui ir Lietuvos krepšinio federacijai nepavyko išprašyti rusų išleisti trenerį vadovauti nacionalinei komandai.

Tiesa, K.Maksvytis imponuoja „Žalgirio“ vadovui P.Motiejūnui. Jeigu Lietuvos čempionai iš tiesų jo taip norės, galbūt solidi išpirka įtikintų VTB lygos komandą paleisti strategą.

VTB-League.com nuotr./Kazys Maksvytis
VTB-League.com nuotr./Kazys Maksvytis

Darbas „Žalgiryje“ po Šaro bet kurį lietuvį trenerį pasodins į karštąją kėdę. Šarūno Jasikevičiaus laikais dažniausiai „laimėdavo treneris, o pralaimėdavo žaidėjai“, tad jo įpėdiniai dabar turės pakelti didžiulę palyginimų ir kritikos naštą.

Galbūt tokį spaudimą būtų lengviau atlaikyti užsienio specialistams. Teoriškai, pasirinkimas užsienio trenerių rinkoje gerokai platesnis, tačiau tokie krepšinio protai kaip Xavi Pascualis, Ioannis Sfairopoulas ar Pedro Martinezas, kurie prie šoninės linijos galėtų puikiai dirbti su mažo biudžeto komanda, jau su kontraktais.

Pagal savo krepšinio supratimą gerai vertinamas Andrea Trinchieri siejamas su Miuncheno „Bayern“, nors jo agentas dar neigia susitarimą.

Dauguma „Žalgirio“ sirgalių su nostalgija prisimena Joaną Plazą, bet, 15min šaltinių teigimu, Kauno klubo organizacijoje dėl ispano tvyro ne tokie šilti jausmai.

Tai subjektyvi nuomonė, bet ilgametėje trenerių karuselėje užsisukę specialistai kaip Velimiras Perasovičius, Simone Pianigiani ar kiti žinomi bei daug komandų pakeitę treneriai vargiai Kaune padarytų didelį skirtumą.

„Žalgiris“ turėtų suteikti šansą lietuviui, o jeigu eksperimentas nepasiteisins, galbūt artimiausiomis vasaromis bus stipresnių pasirinkimų užsieniečių rinkoje.

VIDEO: „urBONUSas“: Šaro sprendimas ir karščiausios paskutinės minutės naujienos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius