Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

Prastą „Žalgirio“ pataikymą aiškinęs „Crvena zvezda“ strategas: „Jie jautė spaudimą“

Nei patys žaidžia, nei kitiems duoda. Taip būtų galima įvardinti „Crvena zvezda“ propaguojamą krepšinį. Ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje abi komandos kartu sudėjus surinko 120 taškų, o vargo vakarienę sotesni paliko svečiai iš Serbijos.

Kauno „Žalgiris“ klampioje dvikovoje namuose krito 59:61 (21:16, 10:17, 15:14, 13:14), o tai buvo jau ketvirtoji kauniečių nesėkmė iš eilės.

Ketverius metus Rimo Kurtinaičio asistentu Chimkuose dirbęs Andrija Gavrilovičius įsirašė pirmąją šio sezono Eurolygos pergalę svečiuose.

„Žinau, kad „Žalgiris“ turėjo kelis sudėtingus mačus Eurolygoje, – spaudos konferenciją pradėjo „Crvena zvezda“ treneris. – Mes irgi turėjome labai sunkią savaitę, kai pralaimėjome trejas rungtynes per penkias dienas. Dėl to galime suprasti, kodėl tai buvo mažo rezultatyvumo mačas su prastu pataikymu iš toli. Abi komandos jautė spaudimą. Abi komandos siekė pergalės kovodamos bei ieškodamos lengvų taškų. Pabaigoje mes buvome geresni dviem taškais. Tokiose rungtynėse bet kas gali nuspręsti pergalę mačo pabaigoje. Noriu pasveikinti auklėtinius, nes po sunkios savaitės jie sugebėjo pasiekti pergalę svečiuose.“

Žalgiriečiai ketvirtajame kėlinyje susikūrė geras progas atakuoti iš toli, tačiau metimai skriejo pro šalį. Kitoje aikštelės pusėje vaizdas buvo priešingas – A.Gavrilovičiaus auklėtinių metimai buvo neparuošti ir paskutinėmis atakų sekundėmis, bet gera kova dėl kamuolių bei žiupsnelis sėkmės leido svečiams būti rungtynėse.

VIDEO: Andrijo Gavrilovičiaus interviu po eurolygos rungtynių Kauno „Žalgiris“ - Belgrado „Crvena Zvezda“

Tai buvo antros nerezultatyviausios „Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje. Mažiau įmetė tik atidarymo mače su Vitorijos „Baskonia“, kuomet nesėkme paženklintame susitikime surinko 59 taškus.

„Mačiau rungtynes su „Panathinaikos“. Auklėtiniams rodžiau video paskutinių penkių minučių atkarpą, kaip pavyzdį „Žalgirio“ kovingumo. Pasakiau, kad norėdami laimėti turime sustabdyti juos. Keitėmės ginamaisiais rungtynių pabaigoje prieš Jocką Landale‘ą, kad neduotume laisvo metimo. Manau, kad spaudimas, kurį jautė „Žalgirio“ žaidėjai, pakenkė jų pataikymo procentui“, – mintimis dalijosi A.Gavrilovičius.

Belgrado krepšininkai iki dvikovos prieš „Žalgirį“ buvo laimėję kartą per pastarąsias septynerias rungtynes. Vienintelė A.Gavrilovičiaus pergalė vadovaujant „Crvena zvezda“ ekipai buvo Belgrade būtent prieš R.Kurtinaičio vadovaujamą Maskvos srities „Chimki“.

„Aš tikrai laimingas, nes „Crvena zvezda“ ir „Partizan“ Serbijoje yra kaip „Žalgiris“ ar „Lietuvos rytas“ Lietuvoje, – sakė Belgrado ekipos strategas. – Nėra lengvų pralaimėjimų. Jei pralaimi, visada atsiras spaudimas. Džiaugiuosi, kad po trijų pralaimėjimų mes pasiekėme šią pergalę. Tai mums duoda pasitikėjimo bei galimybę dirbti ir tobulėti. Džiaugiuosi dėl žaidėjų, kad po sunkios savaitės jie patikėjo sistema. Mes pralaimėjome ASVEL, „Partizan“ ir ALBA komandoms, o dabar laimėjome. Auklėtiniai nusipelnė sveikinimų.“

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus interviu po rungtynių su Belgrado „Crvena Zvezda“
VIDEO: M.Grigonis: gėda pralaimėti prieš savus sirgalius
VIDEO: Išsamus E.Ulanovo paaiškinimas apie Žalgirio pralaimėjimą
VIDEO: Nusivylęs A.Milaknis apie stringantį Žalgirį: Nežinau...
VIDEO: Nepatenkintas P.Jankūnas: blogai
VIDEO: J.Landale’as pyko ant savęs: žaidžiau šūdinai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius