Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 12

Krepšinio ekspertai apie „Žalgirį“ – E.Ulanovo klausimas ir Šaro pasiųstas ženklas

Kauno „Žalgiris“ patyrė ketvirtą pralaimėjimą iš eilės, tačiau krepšinio ekspertai panikos signalą atideda. Jie pabrėžia, kad varžovai buvo solidūs, tačiau nerimą kelia vilčių nepateisinantys legionieriai.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Taip, Kauno „Žalgiris“ 61:78 suklupo prieš Stambulo „Fenerbahče“, bet po rungtynių teigiamų dalykų atrado ne tik Šarūnas Jasikevičius, bet ir krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas.

„Rungtynes „Žalgiris“ sužaidė geriau negu buvo galima tikėtis. Per trumpą laiką sužaisti trejas sunkias rungtynes, iš jų dvejas išvykoje, yra išbandymas. Klubo medikams, fizinio parengimo treneriams pavyko pastatyti kelis žaidėjus ant kojų, o treneriai paruošė neblogą planą. Tiesa, matėsi, kad kartais pritrūkdavo jėgų ir tada sulėtėdavo puolimas. Nebūdavo taip greitai skirstomas kamuolys ir žaidėjai nepriimdavo greitų sprendimų. Tuo ir pasinaudojo varžovas. Bet nebuvo tokios prastos rungtynės, kuriose „Žalgiris“ neturėtų šansų kovoje su Eurolygos lyderiu. Jis turėjo šansą“, – pabrėžė Š.Sakalauskas, anksčiau dirbęs „Žalgirio“ sporto direktoriumi.

Pirmąjį rungtynių kėlinį „Žalgiris“ pralaimėjo 11:19 ir po to nesugebėjo atsigriebti prieš Željko Obradovičiaus diriguojamą komandą.

„Prieš tokį varžovą „Žalgirio“ startinis penketas turi sužaisti 100 proc. „Fenerbahče“ penketas gali ir silpniau, nes jų rotacijos žaidėjai yra ne ką prastesni. Tada „Žalgiriui“ ir tampa sunkiau atsigriebti. Antrajame kėlinyje ir matėme, kad treneriai bandė rotuoti visaip ir ieškojo penketuko, kuris galėtų įvykdyti žaidimo planą. Bet „Fenerbahče“ stipresnio suolo dėka pabėgo į priekį ir išlaikė tą skirtumą“, – paaiškino Š.Sakalauskas.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas

Kauno „Žalgiris“ pratęsė nemalonią keturių pralaimėjimų seriją, bet ir ją suprasti galima. Maskvos CSKA nusileista tik po atkaklios kovos 79:84, Klaipėdos „Neptūnas“ po dviejų pratęsimų triumfavo 98:93.

Š.Sakalauskas priminė ir paskutinių dviejų varžovų statusą Eurolygoje: „Tiesiog „Žalgiriui“ teko stiprūs varžovai. Klaipėdos „Neptūnas“ yra LKL antroje vietoje ir gali įveikti tiek „Rytą“, tiek „Žalgirį“.

„Fenerbahče“ yra Eurolygos lyderė, „Anadolu Efes“ – ketvirtoje vietoje. Nemanau, kad reikia pamesti galvą ir ieškoti, kas kaltas. Reikia eiti savo keliu ir ieškoti, kodėl kai kurie žaidėjai neparodo to, ko iš jų buvo tikimasi. Aišku, nekalbu apie traumuotus žaidėjus, bet – apie kelis legionierius“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Derickas Waltonas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Derickas Waltonas

Alytaus „Dzūkijos“ trenerių štabe besidarbuojantis Valdemaras Chomičius mato kelis pavojaus ženklus: „Labai gaila, kad „Žalgiris“ neatranda savo žaidimo ir jiems trūksta žmonių. Tie, kurie žaidžia, nežaidžia taip, kaip iš jų yra reikalaujama. Jeigu visi žaidėjai, kurie yra, demonstruotų geriausią savo formą, viskas atrodytų kitaip.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius

Signalas legionieriams

Po rungtynių su „Fenerbahče“ Š.Jasikevičius užsiminė apie Thomasą Walkupą ir Derricką Waltoną. Kritika įžaidėjui buvo ne tokia aštri, bet iškalbinga – Šaras pabrėžė, kad Leo Westermanno trūkumas labai jaučiamas, jis laukia geresnės Nate'o Wolterso formos.

Trenerio taip pat netenkino Th.Walkupo gynyba: „Su juo kalbėjome, kad jis turi išsikovoti savo minutes gynyba. Ir kažkiek reikia daugiau. Reikia daugiau. Stengiasi, dirba, bet aikštėje viską lemia rezultatai ir konkretūs pasirodymai.“

Thomasas Walkupas
Thomasas Walkupas

V.Chomičius mano, kad „Žalgiriui“ labiausiai trūksta tvirtos įžaidėjo rankos: „Manau, kad reikia įžaidėjo, kuris lemiamu momentu galėtų patempti visą komandą. Gal net kitos pozicijos žaidėjo, kuris galėtų imtis ant savęs visą atsakomybę.“

Š.Sakalauskui iškalbingas buvo faktas, kad prieš Eurolygos lyderę ilgiau už Derricką Waltoną žaidė 18-metis Rokas Jokubaitis, kuris sulaukė Šaro pagyrų po rungtynių.

„Viskas labai paprasta. Legionierius turi būti geresnis už vietinį krepšininką, nes tam jis ir yra kviečiamas, nes tinkamo vietinio nėra. Būtent šiose rungtynėse treneris nusprendė daugiau remtis Roku Jokubaičiu. Tai tik vienerios rungtynės, bet ženklas buvo aiškus abiem įžaidėjams. Jeigu toks keitimas kartosis ir toliau, matysime, į kurią pusę linksta trenerio mintys“, – apie Šaro ėjimą kalbėjo krepšinio specialistas.

Getty Images/Euroleague nuotr./ Rokas Jokubaitis
Getty Images/Euroleague nuotr./ Rokas Jokubaitis

Edgaro Ulanovo klausimas

Brangiausias Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Edgaras Ulanovas šį sezoną per 18 rungtynių Eurolygoje renka po 6,3 taško ir sulaukia ne pačių geriausių atsiliepimų iš sirgalių.

„Mane gąsdina Edgaro Ulanovo forma“, – teigė V.Chomičius.

Daug šalčiau žalgiriečio žaidimą stebi Š.Sakalauskas, kuris įsitikinęs, kad jam keliami nepamatuoti lūkesčiai tiek spaudoje, tiek tarp sirgalių.

„Atrodo, kad jis turi vesti komandą. Bet jis tas žaidėjas, kuris gali gerai sužaisti šalia pajėgių partnerių. Tai nėra ta pozicija, kurioje dažniausiai kamuolys būna. Jį daugiausia valdo įžaidėjas arba penktas numeris. Trečios pozicijos žaidėjas ir neturi visada būti su kamuoliu. Manau, kad jam keliami per dideli lūkesčiai. Po praėjusio sezono buvo tikimasi, kad jis dar geriau žais. Manau, kad jis žaidžia taip pat kaip pernai – buvo ir gerų, ir blogesnių rungtynių. Jis ir šiandien yra patikimas „Žalgirio“ žaidėjas“, – įsitikinęs specialistas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Šarūnas Jasikevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius