Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 21

Krepšinio pasaka tęsiasi! „Žalgiris“ nubloškė ir „Valencia“

Sparnus užsiauginęs Kauno „Žalgiris“ (9-5) ketvirtadienį Ispanijoje medžiojo sužeistą žvėrį. Su devyniais pralaimėjimais paeiliui į rungtynes žengę „Valencia“ (3-11) klubo krepšininkai kovojo pagirtinai, tačiau Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių barjeras buvo kiek per aukštas. Lietuvos čempionai nugalėjo 71:63 (19:16, 15:20, 20:10, 17:17) ir savo sąskaitoje turi jau keturias pergales iš eilės.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynės prasidėjo sunkiai. Nors varžovai ilgai nerado kelių link kauniečių krepšio, kurį, beje, prieš rungtynes teko taisyti dėl neveikiančio laikrodžio, vėliau Txuso Vidorretos auklėtiniai įsižaidė.

„Žalgiris“ nebuvo toks, kokį jį esame įpratę matyti, bet Š.Jasikevičiaus kariauna laikėsi rungtynėse.

Vaizdas ryškėti pradėjo trečiajame kėlinyje. „Žalgiriečiai“ rengė rezultatyvias atakas, o varžovai buksavo.

Susikrautą pranašumą „Žalgiris“ sunkiai, bet išlaikė ir ketvirtajame kėlinyje bei šventė ketvirtą pergalę Eurolygoje iš eilės.

Tiksint paskutinėms sekundėms galėjo užplūsti deja vu jausmas, mat A.Milaknis vėl paleido tritaškį, kaip ir Stambule prieš „Fenerbahče“, nors logiškiau buvo tiesiog laikyti kamuolį. „Nugalėtojai neteisiami“, – tąkart sakė snaiperis. Pataikė jis ir šįkart, o metimą Šaras palydėjo šypsena.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vasilije Micičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vasilije Micičius

„Valencia“ itin prastai pataikė. Vos 22 proc. (6/27) tritaškių ir 48 proc. (13/27) dvitaškių buvo per mažai, norint nugalėti įsibėgėjusį „Žalgirį“.

Kauniečiai nepiktnaudžiavo tolimais metimais. Š.Jasikevičiaus auklėtiniai iš dviejų taškų zonos metė 52 proc. taiklumu (23/44), o iš tolimų distancijų atakavo 39 proc. (7/19).

Įdomu tai, kad Lietuvos čempionai šiose rungtynėse metė tik 5 baudų metimus, o varžovai – net 24.

„Valencia“: E.Greenas 14, B.Dubljevičius 11 (10 atk. kam.), A.Doornekampas 9, R.Martinezas 7.

„Žalgiris“: V.Micičius 16 (5 rez. perd.), A.White'as (5 atk. kam.), A.MIlaknis (3/6 trit.) ir P.Jankūnas (11 atk. kam.) po 11, B.Daviesas 10 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 7, K.Pangosas 3, A.Kavaliauskas 2 (5 pr.).

TAIP PAT SKAITYKITE:

Linksmas Šaras: apie „naglą“ Milaknį, kalėdines dovanas ir trenerio svajonę

Šarūną Jasikevičių prajuokinęs Artūras Milaknis: „Gera buvo medžioklė!“

VIDEO: Šaras apie A.Milaknį: jis naglas, matei?!
VIDEO: Santrauka: „Žalgiris“ – „Valencia“

Rungtynių eiga. „Valencia“ – Kauno „Žalgiris“ 63:71 (16:19, 20:15, 10:20, 17:17)

Ketvirtas kėlinys. „Valencia“ – Kauno „Žalgiris“

40 min. Varžovai bandė kabintis į pergalę, tačiau laikas tirpo „Žalgirio“ naudai. Rungtynes nulėmė V.Micičiaus tritaškis – 61:68.

37 min. „Valencia“ bando spausti, tačiau tai vaisių neduoda. „Žalgiris“ ir toliau išlaikė persvarą, tačiau ją apkarpė E.Greeno tritaškis – 59:65.

35 min. A.Kavaliausko rungtynės – baigtos. Pražanga puolime siunčia vidurio puolėją ant suolo iki rungtynių pabaigos – 52:61.

33 min. Jau trečias A.White'o dėjimas šiandien! Pirmą perdavimą atliko K.Pangosas, antrą – V.Micičius, o šįkart amerikietį surado A.Kavaliauskas. Deja, varžovai taip pat puolė sėkmingai – 51:59.

31 min. Opapa! A.Milaknis pačioje ketvirčio pradžioje smeigė tritaškį – 46:57.

Trečias kėlinys. „Valencia“ – Kauno „Žalgiris“ 46:54 (16:19, 20:15, 10:20)

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Valensijoje

Nervinga kėlinio pabaiga. Rankų nenulaikantys „Valencia“ žaidėjai „čiupinėja“ žalgiriečių legionierius ir veda juos iš kantrybės. Iš pradžių mažesnį priešininką nusprendė paauklėti Brandonas Daviesas, vėliau – ir Aaronas White'as. Tačiau emocijas reikia padėti į šalį, nes jos neleidžia susikoncentruoti krepšiniui.

30 min. Nors B.Dubljevičius įkrovė iš viršaus, A.White'as atsakė tritaškiu ir skirtumas tapo dviženklis. Galėjo jis būti ir didesnis, bet K.Pangosas nepataikė iš po krepšio – 44:54.

28 min. Sunki buvo E.Ulanovo viešnagė Valensijoje, tačiau puolėjas persilaužė ir pelnė du taškus su pražanga. Kol kas trečias kėlinys nuteikė pozityviai – 42:51.

27 min. A.Kavaliauskas užsidirbo jau ketvirtąją asmeninę pražangą, o „Valencia“ kiek priartėjo.

Kol A.Abalde gulėjo ant parketo, K.Pangosas pataikė iš toli. Ispanų sirgaliai nepatenkinti, kad teisėjai nesustabdė rungtynių – 42:48.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Valensijoje

Šaras lyg slėpdamasis nuo teisėjo pats susirado savo vietą ir trumpam pritūpė. Tačiau „Žalgirio“ treneriui sunku tvardytis ir laikytis vietoje, kai švieslentėje prie „Žalgirio“ šiame kėlinyje dega 5 pražangos, o „Valencia“ – nė vienos. Trys žalgiriečiai jau turi 9 pražangas – tiek, kiek visa Valensijos komanda. Baudų skirtumas – 9:17. Baudų metimų – 2:16.

25 min. „Žalgiris“ po dar vienos greitos atakos, kurios smaigalyje atsidūrė V.Micičius, įgijo jau šešių taškų persvarą, o T.Vidorreta priverstas prašyti minutės pertraukėlės – 39:45.

23 min. A.Toupane'as puikiai gynėsi prieš varžovų lyderį E.Greeną. Šis priverstas sužingsniuoti – 38:41.

21 min. Kėlinio pradžia – tobula. V.Micičius pataikė iš toli, dėjimą pridėjo B.Daviesas ir „Žalgiris“ išsiveržė į priekį – 36:39.

Statistika po dviejų kėlinių. „Valencia“ – Kauno „Žalgiris“

Dvit.: 8/11 (73%) – 15/26 (58%)

Trit.: 4/17 (24%) – 1/7 (14%)

Atk. kam.: 17 – 15

Rez. perd.: 7 – 4

Kl.: 8 – 4

„Valencia“: A.Doornekampas 9, E.Greenas 8, B.Dubljevičius ir W.Thomasas po 5.

„Žalgiris“: B.Daviesas ir V.Micičius po 8, P.Jankūnas 7 (4 atk. kam.), A.Milaknis 5.

Antras kėlinys. „Valencia“ – Kauno „Žalgiris“ 36:34 (16:19, 20:15)

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Valensijoje

Vau – Valinskas gavo tiek rėkti nuo Šaro, kad buvo net nejauku stebėti. Teko girdėti, kad Š.Jasikevičius tampa ypač reiklus tiems žaidėjams, kurie pasirašo naujas sutartis. „Žalgirio“ treneris taip neleidžia „paaukštinimą“ gavusiems krepšininkams užmigti ant laurų.

19 min. Pagaliau! A.Milaknis pabėgo nuo E.Greeno ir įsūdė pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį – 34:32.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Valensijoje

Pagaliau! „Žalgiris“ pirmojo tritaškio laukė 18 minučių. Pro šalį iki tol skriejo visi penki bandymai. Net Milas, praėjusiame mače driokstelėjęs šešių tritaškių rekordu, sviedė kamuolį kažkur tarp lanko ir lentos. Kita vertus, kas kitas, jei ne jis pagaliau atidarė „Žalgirio“ tritaškių sąskaitą. Atsarginių suolas ilgai laukė akimirkos, kai galės pašokti iš vietų tokia proga.

18 min. Koks V.Micičiaus perdavimas A.White'ui! Amerikietis ore pagavo serbo siųstą kamuolį ir dėjo iš viršaus – 32:29.

16 min. Taip rungtynių nelaimėsi. Kauniečiai darė klaidas gynyboje, nesusikūrė gerų progų puolime ir aikštės šeimininkai tolo – 32:27.

15 min. Dar vienas puikus V.Micičiaus epizodas. Jis perėmė kamuolį ir pelnė du taškus.

Jau kitoje atakoje pamatėme tą gerai pažįstamą K.Pangoso ir A.White'o tandemą: kanadietis perdavė kamuolį įkertančiam amerikiečiui, o šis įkrovė iš viršaus – 26:27.

Augalotasis B.Dubljevičius atsitrenkė į K.Pangosą ir krito kaip pašautas. Teisėjai sušvilpė pražangą. Blogiausia tai, kad ši nuobauda – jau trečioji K.Pangosui.

13 min. V.Micičius pagavo užmigusius varžovus ir puikiu greitu prasiveržimu nubaudė „Valencia“ dvitaškiu – 24:23.

11 min. Pirmąjį šių rungtynių tritaškį įsmeigė W.Thomasas. Jau kitoje atakoje dar vieną tolimą bombą pridėjo E.Greenas ir „Valencia“ išsiveržė į priekį – 22:19.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Valensijoje

„Žalgirio“ spaudimas rungtynių pradžioje davė fantastiškų vaisių. Aktyvi gynyba privertė ispanus per pirmąjį kėlinį suklysti net 5 kartus. Dar labiau stebina, kaip žalgiriečiai brangina kamuolį – suklydo tik sykį.

Pirmas kėlinys. „Valencia“ – Kauno „Žalgiris“ 16:19

10 min. Aikštės šeimininkai suklydo jau penkis kartus. Į aikštę grįžęs B.Daviesas efektingai nupūtė varžovo metimą, tačiau teisėjai taškus vis dėlto įskaitė. Supykęs vidurio puolėjas atsakė rezultatyvia ataka, bet „Valencia“ lyderis E.Greenas kėlinį užbaigė prasiveržimu – 16:19.

7 min. Įsijungė ir „Valencia“ ekipos puolimas. Tiesa, P.Jankūno pastangos puolime leidžia svečiams laikytis priekyje – 10:15.

6 min. B.Daviesas pelnė jau šeštąjį tašką ir atkovojo trečiąjį kamuolį. Kol kas „Žalgirio“ vidurio puolėjas yra labai energingas.

Kai B.Daviesas atsisėdo ant suolo, jam prie žando buvo pridėtas ledas – 4:10.

4 min. „Žalgiris“ šiek tiek stringa varžovų gynyboje ir atakas užbaiginėja paskutinėmis sekundėmis – 2:6.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Valensijoje

Atrodo, kad normaliai apšilti negalėjo ne „Žalgiris“, o „Valencia“. Pirmųjų šeimininkų taškų sirgaliams reikėjo laukti 3 minutes. Kažkuris iš aistruolių, panašu, turi įdomią tradiciją. Po pirmojo taiklaus metimo „Valencia“ gerbėjas į orą paleido šūsnį baltų lapelių. Kad tai yra įprastas dalykas, bylojo kitų žiūrovų reakcija – daugelis iškart užsidengė galvas šalikais ar viskuo, ką turėjo po ranka. Kas nespėjo, turėjo krapštytis tuos lapelius iš plaukų.

3 min. Puikia pradžia! Varžovai niekaip neužpuolė, o kauniečiai didino pranašumą – 0:6.

1 min. Nors rungtynės vėlavo, o „Žalgiris“ kurį laiką negalėjo apšilinėti, B.Daviesas po netaiklaus K.Pangoso tritaškio atidarė svečių taškų sąskaitą – 0:2.

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: K.Pangosas, A.Toupane'as, E.Ulanovas, P.Jankūnas, B.Daviesas.

„Valencia“: S.Van Rossomas, W.Thomasas, R.Martinezas, A.Doornekampas, B.Dubljevičius.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Valensijoje

Hjustone, turime problemą. Streikuoja „La Fonteta“ laikmatis. Du žmogeliai išsigandę darbuojasi nusileidę krepšį šalia „Žalgirio“ suolo. Atrodo, kad rungtynės vėluos. Rungtynių pradžią ir žalgiriečių skrydį namo jau, ko gero, galima iškart atidėti. Pagal numatytą laiką, „Žalgiris“ užsakomuoju reisu pakils į Kauną 0 val. 30 min. vietos laiku ir leisis 5 val. ryto.

Žalgiriečiai negalėjo normaliai baigti apšilimo. Sustreikavusi krepšio konstrukcija pakeista nauja. Per tą laiką Vasilije Micičius su kamuoliu demonstravo futbolo sugebėjimus, o komandos draugams beliko tik trypčioti vietoje. Tuo tarpu šeimininkai ramiai prasitęsė metimų seriją.

Vietoj 20 val. 45 min. vietos laiku, rungtynės startuos 21 val. 10 min.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Valensijoje

Įspūdinga! Valensijos arenoje susirinko visa tribūna Lietuvos sirgalių. Valensijoje gyvena didžiulė lietuvių bendruomenė. Per rungtynes su „Valencia“ žalgiriečius palaikys maždaug 150 tautiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius