Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 17

L.Westermannas – apie chaotiškas derybas su „Žalgiriu“ ir Šarą jam sunkią akimirką

„Kauno „Žalgiris“ ieško kitokio žaidėjo nei aš“, – pradėjęs sportuoti pilna jėga penkiese prieš penkis, Prancūzijos žiniasklaidai ištarė Leo Westermannas. Po savaitės „Žalgiris“ oficialiai pranešė apie 26 metų įžaidėjo kontraktą. Tai buvo chaotiškas, bet malonus Leo sugrįžimas į Kauną.
Leo Westermannas
Leo Westermannas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Trečiadienis | Eurolyga | „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ | 20:00 | Stambulas

Liepą susitaręs su „Žalgirio“ atstovais L.Westermannas atvyko į Kauną. Jis nesusitiko su trenerių štabo nariais ir svarbiausiu jo žmogumi – vyr. treneriu-komandos generaliniu vadybininku Šarūnu Jasikevičiumi, bet prižiūrimas „Žalgirio“ žmonių, perėjo medicininę patikrą.

Tik skrisdamas atgal namo į Prancūziją Leo pro lėktuvo langą į Kauną žvelgė nežinodamas, ar greitu metu ten sugrįš.

Nežinomybė jį kiek nustebino. Nors medicininės patikros rezultatai buvo geri, „Žalgiris“ nepasiūlė jam kontrakto.

Laikas bėgo, „Žalgiris“ komplektavosi, bet iki treniruočių stovyklos pradžios žaliai balti taip ir nesurado atsarginio dublerio Nate'ui Woltersui.

Leo didelių šansų tapti tuo žmogumi vis tiek nedėjo. Įvertinęs „Žalgirio“ komplektaciją, atakų organizatorius vėliau pasakodamas prancūzų žurnalistui apie vizitą į Kauną konstatavo: kauniečiams reikia kitokio stiliaus krepšininko.

Gal kiek mažesnio ir aštresnio, kaip kad po žiniasklaidai atviros pirmosios „Žalgirio“ treniruotės juokavo Šarūnas Jasikevičius.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kuriems žaidėjams buvo skirta Šaro kritika? (1/5)

Bet nuo to interviu nepraėjo nė savaitė, kai L.Westermannas jau dėjo parašą po sutartimi su „Žalgiriu“.

„Kai pamačiau jų komplektaciją, maniau, kad viskas baigta, – 24sek Stambule atviravo L.Westermannas. – Bet vėliau jau nebenorėjau klausinėti vadovų, kodėl viskas taip užtruko. Svarbiausia, kad aš grįžau į „Žalgirį“ ir dabar esu laimingas.“

Apie netikėtą sėkmingą derybų pabaigą Leo pirmiausia norėjo papasakoti savo artimiausiems bičiuliams „Žalgiryje“ – Pauliui Jankūnui ir Antanui Kavaliauskui.

Jis iškrėtė jiems pokštą ir tampė už ūsų.

„Negali būti, tikrai?!“ – dėl L.Westermanno sugrįžimo negalėjo patikėti „Žalgirio“ rūbinės Rodo kolosai.

„Na, aišku, dar ten buvo daug keiksmažodžių, – prunkštė prancūzas, per tuos metus Kaune prisimokęs įvairiausių lietuviškų žodelių, kuriais vėliau labai aktyviai komentavo žalgiriečių instagramo įrašus. – Bet buvo labai gera matyti, kaip jiems patiko ta žinia. Man tas momentas buvo ypatingas. Šiltas jų sutikimas mane labai pradžiugino.“

View this post on Instagram

BACK TO THE FUTURE... #žaliabalta #manokomanda

A post shared by Westermann Léo (@leowestermann9) on

„Žalgiris“ būtų tiek ilgai nesvarstęs, o ir pats Leo nesidairęs naujos komandos, jei ne išbandymų sezonas Maskvoje, toks intensyvus ir įtemptas, kokios Rusijos sostinės gatvės piko metu.

Leo buvo sudaręs sutartį su CSKA pagal formulę 1+1, bet sezono metu tarp krepšininko ir klubo kilo nesutarimų dėl gydymo, tad abi pusės vasarą nusprendė pasukti skirtingais keliais.

Dar prieš pat pirmąją 2017-2018 m. sezono akistatą su „Žalgiriu“ Maskvoje L.Westermannas buvo skubiai paguldytas į ligoninę, kur jam atliko klubo operaciją.

Leo krovėsi lagaminus į Eurolygos finalo ketvertą Belgrade, tačiau medikai jam nurodė dar sykį gultis ant operacinės stalo. Vienoje Vokietijos klinikų prancūzui buvo atlikta nugaros disko operacija.

Jau tik iš ligoninės palatos buvęs žalgirietis stebėjo, kaip buvusi jo komanda iškaršė Maskvos CSKA kailį ir paliko vienus favoritų laimėti Eurolygą be pergalių ketvirtoje vietoje.

„Pusfinalis buvo labai skausmingas. Abiem komandoms. O rungtynėse dėl trečios vietos... Buvau nusivylęs dėl pralaimėjimo, bet tuo pačiu labai džiaugiausi už „Žalgirį“, Kauną ir visus fanus. Jie to nusipelnė. Jie turėjo nuostabų sezoną. Dar dabar Kauno gatvėse jaučiu tą džiaugsmą.

Tai buvo neįtikėtini metai ir aš buvau nuoširdžiai laimingas dėl „Žalgirio“ sėkmės.“

Prieš klausimą apie tai, koks jausmas matyti buvusią savo komandą spardant užpakalius dabartiniam jo klubui CSKA, kurį jis 2017-ųjų vasarą pasirinko dėl geresnių finansinių sąlygų ir didesnių galimybių triumfuoti Eurolygoje, interviu metu pro šalį praeidamas „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas tyčia švystelėjo ant suoliuko sėdinčiam prancūzui perdavimą per nugarą.

„Žinote, Maskvoje labiausiai pasiilgau rūbinės žaidėjų: Jankūno, Kavaliausko, Milaknio, – šypsojosi L.Westermannas. – Kaune žaidėjams buvo suteiktos visos sąlygos žaisti krepšinį. Patikėkite, šiame versle tai labai svarbu.

Maskvoje irgi turėjau gerą laiką, bet situacija labai skyrėsi. „Žalgiryje“ visus metus buvau sveikas, žaidžiau visai neblogai, komandoje buvo gera atmosfera. O CSKA aš buvau ne geriausios formos dėl visų tų traumų.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgiriui“ – baisesnė nei atrodo turkiška grėsmė (2/5)

Sunkiomis akimirkomis Leo „Žalgiryje“ visada turėjo tvirtą užnugarį.

Kai stebėjo krepšinį per planšetės ekraną ligoninės palatoje, tomis dienomis jam skambino ir Šarūnas Jasikevičius.

„Sunkiomis praėjusio sezono akimirkomis Šarūnas visada buvo linkęs su manimi pasikalbėti. Man tai buvo labai svarbu. Visi tie jo žodžiai...“ – 24sek Stambule pasakojo L.Westermannas.

Tą trenerio palaikymą legionierius jaučia ir dabar.

Pikti liežuviai plaka, kad sunkios L.Westermanną kamavusios traumos turės skaudžių padarinių jo karjeros ilgaamžiškumui. Tačiau Šarūnas Jasikevičius patikėjo savo buvusiu aikštės generolu ir vėl atsivedė jį į aukščiausią Eurolygos lygį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius, Nate'as Woltersas, Leo Westermannas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius, Nate'as Woltersas, Leo Westermannas

Net kai pirmojoje Eurolygos dvikovoje su Vitorijos „Baskonia“ Leo kabindamas kamuolį virš lanko paleido jį į užribį, keisdamas įžaidėją Šaras davė jam penkis už sunkią metu neblogai suvaldytą komandą.

2016-2017 m. sezoną L.Westermannas buvo „Žalgirio“ žaidimo siela, Šaro akys ir rankos aikštėje. Tad treneris tiki, kad traumos nesugriaus krepšininko karjeros ir jis bus labai naudingas žaliai baltų komandai.

„Manau, mus sieja ypatingas ryšys, kurį mes susikūrėme per tą sezoną Kaune. Bet mes esame profesionalai – mus sieja normalūs žaidėjo ir trenerio santykiai, o aš tiesiog bandau daryti taip, kad galėčiau atsilyginti jam už viską“, – tikino L.Westermannas.

Plika akimi matyti, kad L.Westermannui dar reikia žaidimo praktikos.

Per 5 pirmąsias LKL sezono rungtynes L.Westermannas per 14,5 žaidimo minutės rinko vid. po 4 taškus ir atliko 2,2 rezultatyvaus perdavimo, bet klydo net 2,6 karto.

Momentais L.Westermannui pristinga greičio ginantis, o puolime – natūralaus žaidimo pojūčio, kurį iš jo kuriam laikui atėmė adatos ir skalpeliai.

Bet Eurolygos sezono atidarymo mūšyje su „Baskonia“ žalgirietis jau buvo solidesnis: prie 6 taškų pridėjo 4 rezultatyvius perdavimus ir 8 naudingumo balus.

„Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad Leo yra toks įžaidėjas, kokio mums labiausiai reikėjo“, – vienoje spaudos konferencijų tikino Š.Jasikevičius, nepaisant dar buksuojančio jo žaidimo.

VIDEO: Ginčas dėl „Žalgirio“: pavojus ar tiesiog geras sprigtas?

Šaras viena ranka gali paglostyti, o kita tvoti per sprandą. Kaip kad sekmadienio vakarą, kai „Žalgirio“ treneris po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“ 60:75 vyrams padarė improvizuotą vaizdo peržiūrą ir išleido namo tik prieš vidurnaktį.

Bet Leo skaito šias trenerio žinutes kaip gliaudo pistacijas.

„Kauno „Žalgiris“ visada bandė tobulėti. Dar išvykdamas iš Kauno pasakiau, kad šį klubą valdo geri žmonės – profesionalai. Ir „Žalgiris“ tik ir augo toliau. Jis paaugo tiek aikštėje, tiek už jos ribų, – 24sek sakė L.Westermannas, žvelgdamas į „Ahmet Comert“ salėje treniruotei besiruošiančius komandos draugus ir mintimis jau skubėdamas paskui juos čiupti kamuolį į rankas. – Komanda turi didelį potencialą, tik reikės laiko, nes Kevinas Pangosas buvo didžiulė tos pernykštės sėkmės dalis.

Turime žaidėjų, kuriems dar reikia perprasti sistemą. Bet privalome išlikti alkani ir pikti.

Nes tik tai daro „Žalgirį“ tokį gerą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius