-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Leo debiutu pasidžiaugęs Šaras: „Vaikiui reikia laiko, bet jis žino sistemą“

Leo Westermanno debiutas „Barcelona“ klube pažymėtas pergale prieš „Valencia“. Komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi ir rungtynėmis, ir įžaidėjo pasirodymu bei potencialu.
Leo Westermannas
Leo Westermannas / Euroleague.net nuotr.

„Barcelona“ nutraukė slogią trijų nesėkmių Eurolygoje atkarpą.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai, kurių gretose ketvirtadienio vakarą buvo ir trečią kartą su treneriu iš Lietuvos sąjungą sudaręs prancūzas Leo Westermannas, namuose 89:72 perlaužė „Valencia“.

Nuo pirmoje vietoje esančios Maskvos CSKA komandos katalonus skiria dvi pergalės.

„Sveikinimai mano žaidėjams. Pastangos šiandien buvo puikios. Nuo rungtynių pradžios iki pabaigos demonstravome puikią energiją. Daugelyje situacijų supratome, ką norime aukoti ir ko ne. Nors pirmojo ir antrojo kėlinio pabaigose mes atidavėme persvarą, tačiau nuoseklūs buvome visas 40 minučių“, – po pergalės džiaugėsi Šaras.

Pergalingame mače „Barcelona“ vertėsi be trijų aukštaūgių – naudingiausio Eurolygos žaidėjo Nikola Mirotičiaus, pagrindinio vidurio puolėjo Brandono Davieso bei ispano Victoro Clavero.

Raktu į pergalę tapo gynyba. Gruodžio pradžioje ACB pirmenybių dvikovoje Valensijoje „Barcelona“ krito 90:100. Šis mačas Šarui tapo motyvacija.

„Sakėme, kad negalime taip žaisti. Žinojome, kad be Niko, Brandono ir Victoro bus sunku surinkti 90 taškų. Tad privalėjome būti pastovūs gynyboje. Žaisdami gerai gynyboje ir mažindami klaidas, mes pasiekėme gerus puolimo skaičius. Apskritai, dominavome pagal fiziškumą ir atkovotus kamuolius. Visi treneriai šiuos dalykus labai mėgsta“, – teigė „Barcelona“ treneris iš Lietuvos.

Treneris įvertino ir komandos naujoko Leo Westermanno debiutą, su kuriuo 2016–2016 ir 2018–2019 metų sezonuose kartu dirbo Kauno „Žalgiryje“.

Pirmą kartą „Barcelona“ marškinėlius užsivilkęs įžaidėjas per 16 minučių pelnė 5 taškus (1/3 dvit., 1/2 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, dukart prasižengė ir surinko 5 naudingumo balus.

„Tikiu, kad Leo mums gali duoti daugybę dalykų. Kaip ir šio vakaro rungtynėse, – kalbėjo Šaras. – Manau, kad jam dar reikia pajusti ritmą, bet jis puikiai žino sistemą, nes praleido dvejus metus kartu su mumis Kaune. Skaičiai nepasako, ką Leo davė komandai. Jis visada buvo tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku, gelbėdamas ir kalbėdamas. Jis davė taip reikalingos patirties, kurios mums ir reikėjo. Leo debiutas buvo solidus. Tokio ir tikėjomės. Akivaizdu, kad vaikiui dar trūksta laiko, nes daugiau nei dvi savaites nežaidė. Jis dar tobulės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius