Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 18

„Lietkabelį“ įveikęs Ž.Obradovičius: apie netradicinį ėjimą ir žinutę žaidėjams

Željko Obradovičius ir Belgrado „Partizan“ trečiadienio vakare po atkaklios kovos pranoko Panevėžio „Lietkabelį“, o po mačo kalbėjo apie netradicinius ėjimus – prieš mačą pakeistą kapitoną bei keturis ant suolo paliktus žaidėjus.
Nikola Radičevičius prieš Aleksa Avramovičius
Nikola Radičevičius prieš Aleksa Avramovičius / Euroleague.net

Prieš rungtynes šilto pasitikimo, ovacijų ir vardinių marškinėlių sulaukė du Panevėžio „Lietkabelio“ atstovai – serbai vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas ir vidurio puolėjas Džordže Gagičius, praeityje atstovavę garsiajam Belgrado „Partizan“ klubui.

Prasidėjus dvikovai emocijos buvo nustumtos į šalį. Aukštaitijos klubas vienoje didžiausių Europos arenų „Štark“ demonstravo pavyzdinį kovingumą ir mūšio pabaigoje turėjo galimybę išplėšti pratęsimą, bet Nikola Radičevičiaus tolimas metimas tikslo nepasiekė.

Željko Obradovičiaus kariauna namuose triumfavo 84:77.

„Sveikinimai „Partizan“ sirgaliams. Jei nori laimėti prieš tokią komandą kaip „Partizan“, negali turėti tuščių kėlinių ir juodų minučių, kaip mes turėjome keletą kartų. Esu patenkintas, jog nepasidavėme ir kovojome iki pabaigos. Nepataikėme metimų, bet toks yra krepšinis. Pirmą kartą šį sezoną Europos taurėje pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Varžovai atkovojo 10 kamuolių daugiau, o tai buvo esminis dvikovos momentas“, – po mačo sakė Nenadas Čanakas, pirmą kartą karjeroje stojęs į kovą prieš Ž.Obradovičių.

Emocijos žaidžiant namuose pakišo koją „Lietkabelio“ centrui Dž.Gagičiui, kuris per 15 minučių suklydo 5 kartus, prasižengė 4 kartus ir surinko net -9 naudingumo balus.

Nesėkme pažymėtame mače panevėžiečiai realizavo 14 tritaškių iš 34, bet nusileido kovoje dėl atšokusių kamuolių 28:38.

„Kai kuriuos kėlinius žaidėme puikiai. Lengvai susikrovėme 10 taškų persvarą, bet davėme progų varžovams sugrįžti į rungtynes. Ši dvikova pažymėta pakilimais ir nuopuoliais. Tai problema, kurią turime išspręsti. Galvoju, kad tai lemia koncentracija, bet mes dar nesuprantame, kaip norime žaisti gynyboje. Ruošėmės „Lietkabelio“ tritaškiams, žinojome, jog jie išmeta po 28, tačiau šį vakarą metė net 34. Vis dėlto tai yra svarbi pergalė. Sveikinimai žaidėjams ir sirgaliams, kurie atvyko mūsų palaikyti“, – po dvikovos kalbėjo Željko Obradovičius.

„Scanpix“ nuotr./Željko Obradovičius
„Scanpix“ nuotr./Željko Obradovičius

Tituluočiausias visų laikų treneris prieš rungtynes priėmė netradicinį sprendimą ir kapitono raištį Rade Zagoraco perleido Nemanja Dangubičiui.

„Nieko ypatingo neįvyko, tiesiog taip nusprendžiau. Tai sprendimas, kurį priėmiau. Šiame klube dalykus sprendžiu aš. Nežinau, ar jis kapitonu bus ir toliau, matysime“, – sakė Ž.Obradovičius.

Rungtynėse prieš „Lietkabelį“ serbas nuo atsarginių suolo nepakėlė keturių žaidėjų – Rodiono Kuruco, Rade Zagoraco, Dušano Miletičiaus ir Urošo Trifunovičiaus.

„Gyvenu ir dirbu su šiais žaidėjais 24 valandas per parą. Sprendimus priimu atsižvelgdamas į treniruotes ir žaidėjų elgesį. Tai nereiškia, jog jie nerungtyniaus ir kituose mačuose. Visi „Partizan“ marškinėlius vilkintys žaidėjai privalo suprasti, jog turi atiduoti 100 proc. aikštelėje. Kas taip elgsis, visada turės vietą rotacijoje“, – kalbėjo „Partizan“ strategas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Zachas LeDay
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Zachas LeDay

Pagrindiniu Belgrado pergalės kalviu tapo buvęs žalgirietis Zachas LeDay, pelnęs 19 taškų, atkovojęs 5 kamuolius ir surinkęs 24 naudingumo balus.

„Kiekvienas mačas negali būti lengvas. Ėjome į aikštelę nusiteikę kovingai, bet varžovai pataikė metimus. Tai jų stiprybė, jie puikiai pataiko metimus. Mes sugebėjome apsiginti, laimėti rungtynes, o tai ir yra svarbiausia. Kiekviena pergalė yra svarbi. Mes siekiame didžiojo tikslo, tad reikia žengti žingsnį po žingsnio bei gerinti žaidimą“, – sakė Z.LeDay.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius