Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 19

Galimybę Atėnuose gavęs Lukas Lekavičius: „Aš – pasirengęs“

Atėnų „Panathinaikos“ klube šį sezoną žaidžiantis Lukas Lekavičius paatviravo oficialiai Eurolygos svetainei. Kauno „Žalgirio“ išaugintas talentas neslepia, kad jam istoriniame Europos klube rungtyniauti yra didelė garbė.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pateikiame L.Lekavičiaus įrašo vertimą:

„Man tai buvo puiki sezono pradžia pirmą kartą žaidžiant užsienyje. Atėnų ekipoje turime daug naujų žaidėjų. Treneris turėjo daug taktinių užduočių, kurias naujokams įvykti nebuvo labai lengva. Manau, kad dėl to mes ir patyrėme pralaimėjimų. Tačiau po to supratome, ko treneris iš mūsų nori. Pradėjome žaisti daug geriau, tačiau dar ne 100 proc. Galime žaisti daug geriau. Tikiuosi, kad žaisime vis geriau ir geriau bei laimėsime. Esu laimingas.

Pastarąjį mėnesį mūsų vienintelis pralaimėjimas buvo Lietuvoje, prieš mano buvusią komandą „Žalgirį“. Ten žaisti man buvo labai keista, ilgai laukiau tų rungtynių. Man tai buvo labai svarbios rungtynės ir mes pralaimėjome. Buvau dėl to labai piktas. Tačiau sirgaliai mane palaikė. Buvau laimingas. Jaučiu „Žalgirio“ sirgalių meilę. Tikiuosi, kad nugalėsime juos Atėnuose.

Buvo keista eiti į svečių rūbinę. Man tai nauja patirtis. Tačiau į Kauną atvažiavau žaisti krepšinio. Apie tai ir galvojau. Susitikau su savo šeima, tačiau turėjau vos kelias valandas, nes turėjome grįžti į Atėnus.

Nesu pagrindinis žaidėjas Atėnuose, todėl nejaučiu didelio spaudimo. Svarbiausi žaidėjai čia jaučia didesnį spaudimą. Visi iš mūsų tikisi, kad pateksime į finalo ketvertą. Sirgaliai to tikisi. Privalai laimėti kiekvienas Eurolygos rungtynes, todėl tai kitoks jausmas nei Kaune. Ten pralaimėti nebuvo taip blogai. Čia tu visada privalai laimėti. Tačiau šis spaudimas yra dalis mūsų darbo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Išmokau labai daug žaisdamas šalia Nicko Calatheso. Manau, kad šiandien jis yra geriausias įžaidėjas Europoje. Jis yra nuostabus, nors mes esame skirtingi žaidėjai, galiu iš jo pasimokyti, kaip kontroliuoti žaidimą ir komandą. Jis aikštėje tikras bosas. Aš galėčiau patobulėti ir skirstydamas kamuolius. Nickas puikiai perduoda kamuolį aukštaūgiams. Aš dar jaunas ir galiu to iš jo išmokti. Mūsų komanda labai atletiška, todėl žaisti su aukštaūgiais nėra taip sunku.

Manau, kad Nickas praleis rungtynes su „Maccabi“, tačiau jo trauma nėra labai rimta. Jeigu jo nebus, aš turėsiu pasitempti. Manau, kad man tai svarbi galimybė. Jeigu kažkas nežaidžia, aš žaidžiu daugiau. Visi turime dirbti daugiau, nes neturėsime vieno iš geriausių vyrukų. Turėsiu būti bosas aikštėje, kad pakeisčiau Calathesą. Pirmiausia turiu užtikrinti, kad laimėtume tas rungtynes. Manau, kad galime tai padaryti. Tai gero įžaidėjo darbas. Aš tam pasirengęs.

Man labai patinka Atėnai. Aš dabar net nepasiilgstu Lietuvos. Pasiilgstu tik savo draugų ir šeimos. Atėnai yra nuostabus miestas. Tai labai didelis miestas. Kiekvieną dieną gali nueiti į vis kitą vietą pavalgyti ar ką nors nuveikti. Kiekvieną dieną atrandu kažką naujo. Ir, be abejo, oras čia nuostabus. Net žiemą plius 17 ar 18. Man tai neįprasta, nes Lietuvoje dabar nulinė temperatūra ir sninga.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Mano agentas Marius Rutkauskas pirmąją savaitę čia praleido su manimi, kad prisitaikyčiau. Jis puikiai pažįsta Atėnus. Man taip pat padėjo komandos draugai Chrisas Singletonas ir Thanasis Antetokounmpo. Nesijaučiu vienišas, nes manęs atvyksta aplankyti draugai. Juokinga, kad dar neaplankiau Akropolio ir kitų istorinių vietų. Buvau tik restoranuose ir miesto centre. Tačiau tam turiu visą sezoną.

Sirgaliai čia yra geriausi Europoje. Tai labai padeda. Jie mums duoda daug energijos aikštėje, todėl dar namuose ir nepralaimėjome. Daug lengviau žaisti, kai tave palaiko. Šią savaitę žaisime Belgrade, kur sirgaliai taip pat labai pašėlę, man tai patinka. Visi tavęs nekenčia, o tu nori tik žaisti geriau ir pataikyti daugiau. Taip buvo ir rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“. Sirgaliai buvo beprotiški ir aš gerai sužaidžiau. Tikiuosi, kad laimėsime paskutines rungtynes prieš Kalėdas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius