Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 18

Juoda serija nutraukta įspūdingai – Kauno „Žalgiris“ parbloškė „Panathinaikos“

Kauno „Žalgiris“ sausakimšoje namų arenoje nutraukė keturių pralaimėjimų seriją Eurolygoje. Šarūno Jasikevičiaus komanda po atkaklios kovos 82:69 (13:19, 20:18, 19:14, 30:18) parbloškė Atėnų „Panathinaikos“ su Luku Lekavičiumi. Efektingą pergalę nukalė per skausmus žaidęs Nate'as Woltersas ir dėjimais sirgalius apdovanojęs Aaronas White'as.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio“ atakų organizatorius Nate'as Woltersas patyrė traumą pirmojo kėlinio pabaigoje, bet parodė pasiaukojimą ir sugrįžo į aikštę po pertraukos.

Rezultatyviausiai žaidė 15 taškų surinkęs A.White'as, kuris kūrė asmeninį šou įspūdingais dėjimais.

Pergalę lėmė ir drausmingesnis žaidimas antroje rungtynių pusėje. „Žalgiris“ iš viso suklydo tik 9 kartus, „Panathinaikos“ – 14.

Tai buvo labai svarbi pergalė turnyrine prasme. Aštuntą pergalę iškovojęs „Žalgiris“ dalijasi 8-12 vietas.

Kaune apsilankęs L.Lekavičius per 10 minučių spėjo pataikyti tik vieną tritaškį.

Atėnų „Panathinaikos“ Kaune pačioje rungtynių pradžioje spurtavo 9:0. Kauno „Žalgiris“ greitai pabudo ir suaktyvino puolimą, bet pirmojo kėlinio pabaigoje trenkė Nate'o Wolterso trauma. Pagrindinis įžaidėjas iššlubavo iš arenos į rūbinę, o „Žalgiris“ atsiliko 13:19.

Antrojo kėlinio pradžioje „Panathinaikos“ buvo įgijęs dviženklę persvarą 26:16, bet šanso sulaukęs Derrickas Waltonas sužibėjo ir jo vadovaujamas „Žalgiris“ antrajame kėlinyje spurtavo 11:0 (29:28). Gerą atkarpą sužaidęs „Panathinaikos“ greitai susigrąžino, ką prarado, ir prieš didžiąją pertrauką pirmavo 37:33.

Žalgiriečiai dar įspūdingiau pradėjo trečiąjį kėlinį, kai spurtavo 13:0 ir pirmavo 46:37. Į aikštę sugrįžo ir N.Woltersas, kurio trauma nebuvo tokia rimta. Dėl nepriekaištingos „Žalgirio“ gynybos „Panathinaikos“ pirmuosius taškus pelnė tik šeštąją kėlinio minutę, tačiau kartojosi antrojo kėlinio scenarijus ir prieš lemiamą kėlinį „Žalgiris“ turėjo tik taško pranašumą 52:51.

Ketvirtą kėlinį pradėję serija 7:0 Kauno „Žalgiris“ išlaikė koncentraciją ir nebepaleido sukaupto pranašumo.

Kauno „Žalgiris“ kitą ketvirtadienį laukia išvykos rungtynės su Milano „Olimpia“ ekipa.

Atėnuose vykusiose rungtynėse šį sezoną „Žalgiris“ šventė pergalę po pratęsimo 87:83.

Rungtynių statistika: „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 79:64

Dvitaškiai: 21/44 (47,7%) – 22/41 (53,7%)

Tritaškiai: 7/15 (46,7%) – 7/23 (30,4%)

Baudų metimai: 19/21 (90,5%) – 4/6 (66,7%)

Atkovoti kamuoliai: 30 – 32

Rezultatyvūs perdavimai: 19 – 15

Perimti kamuoliai: 7 – 7

Klaidos: 9 – 14

„Žalgiris“: A.White‘as 15 (6/7 dvit.), M.Grigonis 13, B.Daviesas 10 (3 per. kam.), N.Woltersas 10, D.Waltonas 9 (4 rez. perd., 2 per. kam.), P.Jankūnas 9 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 7, T.Walkupas 5, D.Thompsonas 4, A.Milaknis 0, R.Jokubaitis 0.

„Panathinaikos“: D.Thomasas 14 (3/4 trit., 5 atk. kam.), S.Kilpatrickas 11, N.Calathesas 11 (6 rez. perd.).

VIDEO: N.Woltersas nuramino dėl traumos
VIDEO: A.White’as: mums buvo labai svarbu palaikyti įžaidėjus
VIDEO: Marius Grigonis: „Gerai, kad viskas gerai baigėsi“
VIDEO: Paulius Jankūnas: „Sveikata jau gera, dabar reikia būti naudingu komandai“

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 79:64

40 min. Įspūdinga rungtynių pabaiga. Sirgaliai jau švenčia pergalę.

38 min. Po M.Grigonio tritaškio „Žalgiris“ turėjo dviženklį pranašumą 76:61.

37 min. B.Daviesas pataikė du baudų metimus, o penktą pražangą gavęs J.Gistas sėdo ant suolo – 69:61.

36 min. Įspūdingas A.White'o dėjimas leido sirgaliams pasvajoti apie pergalę – 67:61.

35 min. D.Thomasas smeigė tritaškį – 65:59.

33 min. N.Calathesas pelnė pirmuosius „Panathinaikos“ taškus ketvirtajame kėlinyje. T.Walkupas prasiveržimas su pražanga sugrąžino 9 taškų pranašumą – 62:53.

32 min. Atgijęs N.Woltersas smeigė labai svarbų tritaškį – 59:51.

31 min. N.Woltersas ir A.White'as rezultatyviai pradėjo ketvirtąjį kėlinį – 56:51.

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 52:51

30 min. Atėnų klubas pirmuosius baudų metimus metė baigiantis trečiajam kėliniui. Tai padėjo sumažinti skirtumą iki taško. Laukia žūtbūtinis ketvirtasis kėlinys.

28 min. N.Woltersas pelnė pirmuosius, bet labai reikalingus taškus. P.Jankūnas realizavo du baudų metimus ir R.Pitino į aikštę sugrąžino L.Lekavičių – 52:46.

27 min. Po N.Calatheso tritaškio „Panathinaikos“ užsivedė ir sumažino skirtumą iki dviejų taškų. Šaras prašė pasitarimo – 48:46.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Tai bent atkarpa! „Panathinaikos“ pirmuosius taškus trečiajame kėlinyje pelnė 6-ąją minutę be galo sunkiu metimu. Pavyzdinė žalgiriečių gynyba buvo nepramušama, o puolime seniai matėme tokį „Žalgirį“: tokį aštrų, pataikantį iš toli, kovingą ir sėkmingą. Šaras beveik po kiekvienos atakos tiek puolime, tiek gynyboje, patenkintas mosuodavo kumščiu. Galingas spurtas 13:0 keičia rungtynių tėkmę.

26 min. S.Kilpatrickas pelnė pirmuosius svečių taškus trečiajame kėlinyje – 46:39.

25 min. Po A.White'o septynių taškų iš eilės tęsėsi „Žalgirio“ spurtas 13:0 – 46:37.

23 min. A.White'as pratęsė „Žalgirio“ spurtą 8:0 – 41:37.

22 min. M.Grigonio taškai iš po krepšio su pražanga persvėrė rezultatą 39:37.

21 min. N.Woltersas vėl galėjo žaisti, o E.Ulanovas smeigė tritaškį – 36:37.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Vau. „Panathinaikos“ statistika po dviejų kėlinių – 18 taškų po greitų atakų. „Žalgiriečiai“, anot oficialios Eurolygos svetainės, kontratakomis nesuraitė nė vieno.

Signalas merginoms, su antrosiomis pusėmis planuojančioms lankytis artimiausiose „Žalgirio“ Eurolygos rungtynėse. Antrame mače iš eilės Kaune įvyko piršlybos. Mergina pasakė „taip“. „Taip“ treneriui atsakė ir Nate'as Woltersas, paklaustas, ar galės padėti komandai. Amerikietis grįžęs iš rūbinės padarė apšilimą ir yra vėl pasiruošęs žaisti.

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 33:37

20 min. P.Jankūnas ir M.Grigonis sumažino skirtumą iki keturių taškų, o ant suolo sugrįžo ir N.Woltersas. Laukia įdomi antroji rungtynių pusė.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Šaras ne veltui vis teiraujasi „Žalgirio“ personalo, kaip rūbinėje sekasi Nate'ui Woltersui. Jam reikia atakų dirigento, kuris įvestų kamuolį po krepšiu, o dar tiksliau – ant kairiojo ūselio. Tą jis demonstratyviai parodė sušaukdamas minutės pertraukėlę, kai striksėjo priekaištingai ištiesęs rankas taško baudos aikštelėje link. Pasiutęs „Žalgiris“ įsismagino ir buvo sukarpęs skirtumą, bet dabar komandai reikia šalto proto ir gero vadovavimo.

N.Woltersas grįžo ant suolo! Pastabesni sirgaliai ploja įžaidėjui. M.Grigonis iškart teiraujasi, kaip jaučiasi amerikietis. Neatrodo, kad jis būtų pasiruošęs žaisti, bet sėdi ant suolo su žaidimo apranga. Per ilgąją pertrauką kiek šlubuodamas jis nužingsniavo į rūbinę.

18 min. Atėnų klubas išlygino kėlinio rezultatą 16:16 ir Šaras paprašė pasitarimo – 29:35.

17 min. D.Thomasas sugrąžino pranašumą graikams. Tritaškį smeigė ir N.Pappas. „Žalgirio“ arena aptilo – 29:33.

15 min. B.Daviesas kol kas pataiko viską (4/4 dvitašk.), o savo sąskaitą dėjimu atidarė ir D.Thompsonas. „Žalgiris“ spurtavo 11:0 ir persvėrė rezultatą 27:26.

14 min. Po B.Davieso dėjimo skirtumas buvo tik trys taškai – 23:26.

13 min. D.Waltonas smeigė tritaškį, P.Jankūnas pataikė iš po krepšio ir situacija jau buvo kur kas geresnė. Atėnų ekipos treneris R.Pitino prašė minutės pertraukėlės – 21:26.

11 min. Debiutinėse savo rungtynėse Eurolygoje „Panathinaikos“ naujokas S.Kilpatrickas pelnė tritaškį. M.Grigonis atsakė tuo pačiu – 16:22.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Nate'as Woltersas keliauja į rūbinę. Atrodo, kad čiurnos trauma rimtoka, nors šlubčiodamas amerikietis pats žingsniuoja į arenos užkulisius. Žalgiriečiai sunerimę žvilgčioja persisvėrę per atsarginių suolą. Jie supranta, kad norint įveikti Eurolygos ketvirtfinalio kalibro varžovą, „Žalgiriui“ reikia pagrindinio įžaidėjo. Rimtas pavojaus signalas šeimininkams.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 13:19

10 min. Košmariška kėlinio pabaiga. N.Woltersas patyrė traumą ir iššlubavo iš aikštės. Jį keitė D.Waltonas. P.Jankūnas pataikė vieną baudos metimą iš dviejų. Po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ turėjo 6 taškų deficitą.

9 min. T.Walkupas realizavo du baudų metimus, o P.Jankūnas pataikė iš po krepšio – 12:19.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Gražus gestas. Kai Rokas Jokubaitis prisėdo ant suolo ir jį aikštėje vėl pakeitė Nate'as Woltersas, 18-metis nusivylęs purtė galvą. Komandos draugai jam plojo ant suolo, o konkurentas dėl minučių Derrickas Waltonas vienintelis net atsistojęs guodė ir ragino saviškį.

8 min. „Panathinaikos“ didino persvarą, bet kelias minutes sužaidęs L.Lekavičius sėdo ant suolo. N.Calathesas sugrįžo į aikštę – 8:17.

7 min. „Panathinaikos“ ir toliau sėkmingai išnaudojo savo šansus. B.Daviesas padėjo žalgiriečiams vytis – 8:15.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Žaliai balti neužmiršo saviškio. PAO treneriui Pitino jis Skywalkeris, o kauniečiams – tiesiog Lukas. Pirmasis L.Lekavičiaus išėjimas ant parketo palydimas vietos aistruolių plojimais.

6 min. B.Daviesas atidarė savo sąskaitą, bet kitoje aikštės pusėje pasižymėjo J.Gistas – 6:13.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Šaras blokuoja kelią Edgarui Ulanovui taip, kaip žalgirietis neblokuoja „Panathinaikos“ žaidėjams. Treneris įsiutęs. Puolėjui išrašyti baudos taškai už prastą gynybą. Tuo tarpu N.Woltersas taip neužtikrintai vadovauja komandai, kad Šaras jau pirmojo kėlinio viduryje nuo suolo kelią Roką Jokubaitį. Šiaip sau pradžia.

4 min. A.White'as pataikė iš po krepšio, bet „Žalgiris“ ir vėl neapsigynė – 4:11.

3 min. „Panathinaikos“ spurtavo net 9:0, bet pirmuosius taškus kauniečiams pagaliau pelnė E.Ulanovas – 2:9.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Mantas Stonkus „Žalgirio“ arenos kube prieš rungtynes auklėjo aistruolius nesikeikti, bet Šaras negali sulaikyti keiksmų jau pirmą rungtynių minutę. Dėl dviejų greitų pražangų vos per 60 sekundžių iš žaidimo krenta Marius Grigonis. „Žalgirio“ planas jaukiasi.

1 min. Rungtynės prasidėjo M.Grigonio klaida. N.Calathesas pavogė kamuolį ir jį paserviravo D.Thomasui, kuris pataikė iš po krepšio. Po M.Grigonio pražangos Šaras neapsikentęs vos po minutės jį pakeitė T.Walkupu – 0:4.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune
Linkėjimai iš Kauno! Čia kol kas šeimininkauja „Panathinaikos“ sirgaliai. Dešimtys jų susibūrę arčiau aikštės palaikyti saviškių. Jie ploja žaidėjams, vaikštantiems iš rūbinės į aikštę ir atvirkščiai. Emocijų banga nuvilnija praeinant Nickui Calathesui. Graikai taip išreiškia palaikymą komandai jai sudėtingu metu. „Panathinaikos“ laviruoja ant nepatekimo į atkrintamąsias varžybas ribos. Graikijoje kalbama, kad šios rungtynės su „Žalgiriu“ PAO yra kaip mažasis finalas.

Startiniai penketai:

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas, Nate'as Woltersas, Aaronas White'as, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas.

„Panathinaikos“: Nickas Calathesas, Deshaunas Thomas, Jamesas Gistas, Seanas Kilpatrickas, Ioannis Papapetrou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius