-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 17

M.Grigonis: apie visam Kaunui svarbią pergalę prieš „Real“ bei sušius pirksiantį Z.LeDay

Marius Grigonis ketvirtojo kėlinio viduryje perėmė kamuolį ir nurūkęs į greitą ataką pelnė dvitaškį bei užkūrė Kauno „Žalgirį“ pergalingam spurtui. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai susitikimą su Madrido „Real“ pabaigė atkarpa 19:6 bei iškovojo pirmąją pergalę šiame Eurolygos sezone.

„Žalgiris“ išvengė prasčiausio sezono starto nuo 2011-ųjų, kuomet Iliaso Zouros treniruojama ekipa startavo trimis nesėkmėmis iš eilės.

„Žiauriai svarbi pergalė (psichologiškai), – po dvikovos sakė „Žalgirio“ gynėjas. – Buvai arenoje, matei, kaip visiems žmonėms buvo svarbu, taip pat, kaip ir mums. To reikėjo visam Kaunui. Būtų buvę 0-3, tuomet būtų buvę sunkiau.“

Kauniečiai sustabdė „Real“ puolimo mašiną – iki tol po 83,5 taško pelnę ispanai ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje sukrapštė 73 taškus.

„Įklampinome juos į savo žaidimą, į tokį, kokį norėjome. Praleidome 73 taškus prieš geriausiai puolančią Europos komandą. Tai ir lėmė pergalę“, – įsitikinęs buvo M.Grigonis.

VIDEO: Marius Grigonis: „Šios pergalės reikėjo visam miestui“

Tai buvo jau trečiasis M.Grigonio mačas su dviženkliu pelnytų taškų skaičiumi. Gynėjas per 32 minutes pelnė 13 taškų (4/8 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 4 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo bei surinko 19 naudingumo balų.

Tačiau ryškiausiai ketvirtajame kėlinyje žibėjo Zacho LeDay žvaigždė. Amerikietis per lemiamas 10 dvikovos minučių surinko 16 taškų, daugiau nei visa „Real“ komanda. Iš viso jis pelnė 26 taškus, atkovojo 9 kamuolius bei surinko 35 naudingumo balus.

„Zachas patempė taip, kaip reikėjo. Jis galės visiems pirkti sušius, nes gal gaus turo MVP“, – šypsenos neslėpdamas sakė M.Grigonis.

Labai svarbus dvikovos pradžioje buvo ir kitas „Žalgirio“ legionierius, Nigelis Hayesas, kuris sėkmingai atakavo „Real“ centrą Walterį Tavaresą. Per pirmąjį ketvirtį puolėjas pelnė 12 taškų, o iš viso surinko 15.

„Jei jie negerbia Nigelio, tai mes tuo pasinaudojome. Šiandien nauji žaidėjai darė tai, ką reikėjo. Žaidėme kaip komanda. 73 praleisti taškai viską atspindi“, – sakė M.Grigonis.

VIDEO: „Karštom pėdom“: fantastiškas „Žalgiris“, nuostabus Šaro planas ir sugriautas „Real“
VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie pirmą pergalę: „Graži ir saldi“
VIDEO: Ispanų treneris po pralaimėjimo atsakinėjo į žurnalistų klausimus
VIDEO: P.Jankūnas: apie savo formą ir puikią pergalę
VIDEO: A.Perezas: pasiilgau to jausmo
VIDEO: Edgaras Ulanovas džiaugėsi pergale prieš ispanus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius