Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 22

M.Schillerio atsiprašęs „Valencia“ treneris: „Laimėti Kaune daugeliui bus sudėtinga“

Kardinaliai dvi skirtingas rungtynių puses sužaidęs Kauno „Žalgiris“ (4-1) įsirašė pirmąjį šio sezono pralaimėjimą Eurolygoje. Devynis per pirmąją mačo dalį pataikytus tritaškius po ilgosios pertraukos pakeitė vos du, o 57 taškus per paskutinius du kėlinius pelniusi „Valencia“ pergalę iš Kauno išsivežė 94:82.

Į rungtynes su „Valencia“ susirinko 5131 sirgalius. Nors vizualiai atrodė gerokai daugiau, tačiau tai vos 120 daugiau nei praėjusios savaitės mače su Stambulo „Anadolu Efes“.

Kaip bebūtų, rekordinis šį sezoną turnyre skaičius žiūrovų gyvai stebėjo pirmąją „Žalgirio“ nesėkmę turnyre.

Nors prieš mačą „Valencia“ strategas Jaume Ponsarnau akcentavo nesąžiningą šeimininkų sirgalių pranašumą, tačiau po dvikovos jis toną švelnino.

„Aš ir mes visi esami labai laimingi galėdami žaisti tokioje atmosferoje. Krepšiniui tai yra labai geras dalykas. Aš esu atsakingas už tai, ką kalbu, o ne ką rašo žurnalistai. Problema yra, kad gyvename nelygiomis sąlygomis. Namuose negalime mėgautis tokia atmosfera. Gyvename sudėtingomis ir sunkiomis sąlygomis. Bet toks gyvenimas, turime prisitaikyti. Šiandien galėjome mėgautis šia atmosfera, kuri „Žalgiriui“ labai padeda. Daug kam bus sunku laimėti Kaune“, – po dvikovos kalbėjo J.Ponsarnau.

Likus 2 sekundėms iki rungtynių pabaigos „Valencia“ strategas paprašė minutės pertraukėlės, kai mačo baigtis buvo aiški, taip sukeldamas „Žalgirio“ sirgalių nepasitenkinimą. Po dvikovos J.Ponsarnau savo poelgį paaiškino Kauno ekipos treneriui Martinui Schilleriui.

VIDEO: Drama dėl minutės pertraukėlės: „Žalgirio“ sirgalių pyktis ir varžovų trenerio atsiprašymas

„Noriu atsiprašyti už paskutinę minutės pertraukėlę, bet ją paėmiau, nes labai gerbiame „Žalgirį“. Mes su „Žalgiriu“ kausimės dėl geresnės vietos lentelėje, tad kiekvienas taškas yra svarbus. Turėjome dvi sekundes, privalėjau jas išnaudoti“, – teigė Ispanijos komandos vairininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eurolyga Kaune: „Žalgiris“ – „Valencia“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eurolyga Kaune: „Žalgiris“ – „Valencia“

„Žalgirio“ startas buvo itin viltingas. Marius Grigonis ir Steve'as Vasturia paleido keturias pirmąsias taiklias strėles, o ilgosios pertraukos 9 tritaškius iš 16 (vid. 56,3 proc.) pataikę bei 3 kartus suklydę šeimininkai pirmavo 45:37.

Martino Schillerio auklėtinių taikiklis užstrigo antroje mačo dalyje, jie prametė 9 tritaškius, kol likus 3 minutėms iki mačo pabaigos tylą nutraukė Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis.

„Pirmąją mačo pusę „Žalgiris“ pradėjo labai aukštame lygyje, ypač pirmajame kėlinyje, – aiškino J.Ponsarnau. – Jie žaidė su dideliu pasitikėjimu savimi. Jie puikiai pataikė iš toli. Žinojome, kad nesiginame gerai, nors buvo ir neblogų momentų. Žinojome, kad turime pagerinti gynybą. Antroje pusėje tai pasikeitė. Buvo labai svarbu, kad mūsų gynyba nebuvo tokia nuspėjama. „Žalgiris“ pirmoje pusėje puikiai skaitė mūsų gynybą. Mes radome kelią, kaip užpulti. Tritaškiai dabartiniame krepšinyje yra labai svarbūs, o mes atakavome labai efektyviai.“

Tuo metu „Valencia“ buvo negailestinga. Vos 3 tolimus metimus iš 12 per pirmuosius du kėlinius pataikę svečiai po ilgosios pertraukos šaudė kaip iš patrankos – 11 iš 20, iš viso – 14 iš 32.

Kertiniu kėliniu tapo trečiasis, kai Jaume Ponsarnau kariai surinko net 30 taškų. Tiek daug šį sezoną „Žalgiris“ dar niekada nebuvo praleidęs.

„Norėjome gintis agresyviau ties varžovų užtvaromis su kamuoliu, – pokyčius po ilgosios pertraukos įvardino treneris. – Taip turėtume gintis visada, su didžiule energija. Mes truputį vėlavome ties kai kuriais metimais. Antroje pusėje buvome agresyvesni, labiau trukdėme „Žalgirio“ žaidėjams atakuoti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eurolyga Kaune: „Žalgiris“ – „Valencia“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eurolyga Kaune: „Žalgiris“ – „Valencia“

Dar labiau nei tolimi „Valencia“ metimai „Žalgirį“ baudė ispanų žaidimas baudos aikštelėje, kurios prieigose jie pelnė net 44 taškus (22 iš 30 – 73,3 proc.). Daugiausiai – iš nugara žaidžiančių puolėjų, kurie ir patys užbaigdavo atakas, ir kurdavo progas kitiems.

„Tai labai svarbu. Tikime, kad mūsų puolime žaidimas nugara ir iš to gimstančios atakos yra labai svarbus dalykas – Nikola Kaliničiaus, Derricko Williamso, Dubljevičiaus ar Fernando San Emeterio, – teigė J.Ponsarnau. – Pradžioje mūsų išsidėstymas buvo blogas. Mes norėjome tai išnaudoti. Sezone turėjome problemą dėl žaidėjų išsidėstymo aikštelėje. Bet per savaitę tai patobulinome labai ženkliai. Mes sugebėjome nubausti „Žalgirio“ gynybą ne tik dėl pataikymo, bet ir gero judėjimo.“

Kitą savaitę žalgiriečiai vyks į Vilerbaną, kur jų lauks su koronavirusu vis dar kovojančios ASVEL testas.

VIDEO: A.Milaknio atodūsis: puolimu Eurolygos nenušluosim
VIDEO: M.Grigonis bedė pirštu į didžiausią žalgiriečių problemą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius