-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

M.Schilleris – apie kosminę antrą mačo pusę ir J.Lauvergne'o keliones po Lietuvą

300 kartoninių sirgalių gyvai penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje stebėjo neįtikėtiną Kauno „Žalgirio“ (11-7) žaidimą po ilgosios pertraukos bei šeštąją pergalę Eurolygoje iš eilės. Net 39 taškus per trečią ketvirtį surinkę Martino Schillerio auklėtiniai namuose 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14) sutraiškė Maskvos srities „Chimki“ (2-16) ekipą, kuriai tai buvo jau 10-oji nesėkmė iš eilės.

Martinas Schilleris 2:0 Rimas Kurtinaitis.

Patrankų mėsa šį sezoną Eurolygoje esanti Maskvos srities „Chimki“ per pirmąją sezono dalį laimėjo vos du kartus, o Nemuno saloje Rimas Kurtinaitis vertėsi be keturių žaidėjų – ant lagaminų sėdinčio Grego Monroe, Jono Jerebko, Janio Timmos ir Sergejaus Monios.

Pirmoji rungtynių pusė Kaune svečiams iš Pamaskvės blogų ženklų nerodė. Priešingai, „Chimki“ išjungė „Žalgirio“ tolimus metimus (1 iš 5 tritaškių), tuo metu Aleksejus Švedus skraidino sau įprastus kosminius metimus, o Stefanas Jovičius pridėjo metimą nuo „Žalgirio“ logotipo aikštelės centre.

Iki ilgosios pertraukos šeimininkai gyveno iš super efektyviai veikusio „du prieš du“ žaidimo su Joffrey Lauvergne'u, kuris nuo pat mačo pradžios buvo maitinamas kamuoliais.

Ne vienas iš rekordinių aštuonių Mariaus Grigonio perdavimų virto parašiutu prancūzui virš lanko, pasibaigusiu pastarojo dėjimu.

Šoklusis J.Lauvergne'as vien per pirmuosius du kėlinius įmetė 18 taškų ir užfiksavo geriausią asmeninį sezono rezultatą, o trečiojo kėlinio pradžioje jis pasiekė tiek taškų, tiek naudingumo balų karjeros rekordus.

23 minutes ant parketo praleidęs brangiausias „Žalgirio“ krepšininkas pelnė 29 taškus (13/14 dvit., 3/3 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, triskart prasižengė ir surinko 38 naudingumo balus, pateikęs rimtą paraišką kovoje dėl savaitės MVP apdovanojimo.

VIDEO: „Žalgirio“ bokšto karjeros rungtynės: skrajojančio prancūzo dėjimų šou

Po dviejų kėlinių „Žalgiris“ buvo atsiliekančiųjų vaidmeny – 39:48, tačiau per trečiąjį kėlinį kaip iš natų žaidę M.Schillerio auklėtiniai įmetė net 39 taškus, Rimo Kurtinaičio kariauna – 13.

„Chimki“ trenerio minutės pertraukėlės nedavė vaisių, baudos aikštelėje ką norėjęs daręs „Žalgiris“ buvo nebesustabdomas.

26 taškų skirtumas per ketvirtį – antras pagal dydį Eurolygos istorijoje. Didesniu pranašumu 10 minučių atkarpą laimėjusi yra tik legendinė Bolonijos „Kinder“, kuri 2001-aisiais dvikovoje su Madrido „Estudiantes“ kėlinį laimėjo net 39:12.

VIDEO: Stebuklingas trečiasis kėlinys ir monstriška „Žalgirio“ pergalė

Likęs laikas tebuvo formalumas, kuriame „Žalgirio“ pranašumas augo, o pasižaisti gavo visi komandos žaidėjai.

„Sužaidėme dvi skirtingas puses gynyboje, – po pergalės sakė M.Schilleris. – Mes buvome susikoncentravę, bet negalėjome komandiškai apsiginti. Supratome, kas vyksta aikštelėje, bet negalėjome sustabdyti varžovų. Tokia buvo keista pirmoji mačo pusė. Žaidėjai po ilgosios pertraukos parodė neįtikėtinas pastangas ir valią savoje aikštelės pusėje. Žaidžiant geriau gynyboje, mums atsivėrė keliai puolime. Krepšinyje tai yra dažnas dalykas. Esu labai laimingas, sveikinu vaikinus, kurie antroje pusėje atliko puikų darbą.“

Šešios žalgiriečių pergalės iš eilės – pakartotas visų laikų Kauno komandos rekordas Eurolygoje, fiksuotas ir pasakiškame 2019-ųjų metų reguliaraus sezono pabaigoje.

Kita savaitė Lietuvos čempionams žada dvigubą egzaminą Rusijoje – trečiadienį žaliai balti kovos Maskvoje prieš CSKA, penktadienį – „Zenit“ iššūkis Sankt Peterburge.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

– Ką sakėte žaidėjams per ilgąją pertrauką, jog jie į aikštelę grįžo tokie užsidegę?

– Tai puiki proga man pasakyti kažką herojiško, jog dėsčiau tinkamus dalykus rūbinėje, bet nepasakiau nieko ypatingo. Kalbėjome apie keletą taktinių dalykų. Svarbiausia, kad žaidėjai su pasididžiavimu grįžo į aikštelę, suprasdami, kad gali žaisti geriau. Jie taip ir padarė. Tai nepriklausė nuo mano žodžių.

– Kas lėmė neįtikėtiną Joffrey Lauvergne‘o pasirodymą?

– Joffrey, kaip ir kiti žaidėjai, po ilgosios pertraukos rodė kur kas geresnį žaidimą gynyboje. Antras dalykas, jis buvo puikus puolime nuo pat mačo pradžios. Noriu pasakyti vieną dalyką – Joffrey nuo pirmos dienos Kaune dirba labai sunkiai. Jis labai investuoja į save, ruošia save ir savo kūną, dirba kiekvieną dieną papildomai su asistentu Arne Woltmannu. Jis nusipelnė tokių rungtynių.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Kurtinaičio bėdos, (ne)matoma P.Jankūno nauda ir balai žalgiriečiams

– Ką sakėte Joffrey Lauvergne‘ui vasarą, kai „Žalgiris“ jį įsigijo, norėdamas pakelti jo pasitikėjimą?

– Pirmiausia, tai Joffrey į „Žalgirį“ atgabeno Paulius (Paulius Motiejūnas – „Žalgirio“ vadovas).

Kai gavau darbą „Žalgiryje“, Joffrey jau buvo čia. Aš buvau laimingas dėl jo, žinojau jį nuo seniai. Buvome susidūrę rinktinių kovose. Aš rinkau informaciją, bandžiau suprasti, koks tai žaidėjas. Mes kalbėjome su juo, kad jis bus vienas kertinių komandos žaidėjų, jei sugebės duoti atitinkamus dalykus. Nuo pirmos dienos jis dirba labai profesionaliai, atliekamos papildomos treniruotės kasdien su Arne. Jis prižiūri save.

Kitas dalykas, ką sakė Jankūnas apie „Žalgirio“ naujokus, Joffrey, kaip ir kiti žaidėjai, puikiai pritapo komandoje ir Lietuvoje. Jis susipažino su šalimi, prieš apribojimus buvo nuvažiavęs į Palangą ir Trakus. Tai svarbu, jis adaptavosi, o rūbinėje jį visi šiltai priėmė. Džiaugiuosi dėl jo pasirodymo ir dėl jo buvimo komandoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne

– Pirmoje mačo dalyje turėjote problemų gynyboje, kaip tai galėtumėte paaiškinti?

– „Chimki“ labai talentinga puolimo komanda. Tai rodo skaičiai. Jie dažnai ir taikliai atakuoja iš toli, dažnai eina prie baudų metimų linijos, pagal rezultatyvius perdavimus užima trečią vietą visoje Eurolygoje.

Mes kalbame apie įspūdingo lygio puolimo komandą. Net jei jie neturėjo kelių žaidėjų, vis tiek žaidė gerai. Žinojome, kad mūsų laukia didelis iššūkis gynyboje. Vyrukai žinojo, kas jų laukia, bet gynyboje nebuvo kantrūs iki pat varžovų atakos pabaigos. Viena yra žinoti, kita – išpildyti planą ir stabdyti varžovus. Bet antroje pusėje mes atlikome nuostabų darbą.

– „Žalgiris“ iškovojo šešias pergales iš eilės ir pakartojo klubo rekordą. Kiek arti esate to, kokią komandą norėtumėte matyti?

– Sakiau prieš rungtynes, kad puolime mes esame stabilūs. Bet mes ir toliau norime gerinti gynybą. Tikiu, kad pastaruoju metu stipriai ją geriname, bet niekada nebus tobulumo. Mes dirbame ties tuo. Viskas vyksta iš rungtynių į rungtynes. Žinau, tai skamba nuobodžiai, jūs nenorite to girdėti, bet tai yra teisybė. Nėra kito kelio tokiame ilgame sezone, kaip tik tęsti darbus ir ruoštis kitam varžovui.

VIDEO: M.Schilleris – apie skambutį Šarui, aštrų M.Grigonį ir nuobodžią sėkmės istoriją

– Antrajame kėlinyje, kai turėjote dviženklį deficitą, kiek sunku buvo išlikti kartu?

– Žiūrint bendrai, tai nebuvo sunku. Bet tai buvo iššūkis, nes atkarpomis žaidėme prastai. „Chimki“ žaidė puikiai, pataikė sunkius metimus paskutinėmis atakų sekundėmis. Tai mus žalojo stipriai. Mes per daug klydome, prasižengėme tuomet, kai nereikia. Norėjome tai sumažinti, todėl turėjome toliau žaisti išvien.

– Ties kuriais aspektais pasitikite savimi labiausiai prieš dvigubą savaitę Rusijoje?

– Jei atvirai, dar apie tai nesu pagalvojęs. Kitos rungtynės yra prieš „Pieno žvaigždes“. Mes fokusuojamės į tai. Paulius Jankūnas susilaukė naujagimio, kurį greit parsiveš į namus. Tai gražu. Džiaugiuosi dėl laiko, kad tai įvyko ne mūsų išvykos Rusijoje metu. Tai svarbu Jankiui, o apie kitus dalykus negalvoju, nes laukia mačas su „Pieno žvaigždėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius