Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 02

M.Schilleris – apie nuostabų „Žalgirio“ duetą, puikų P.Jankūną ir užkulisinius manevrus

Iš Martino Schillerio veido sunkiai išspausi emociją net ir po labai svarbių laimėtų rungtynių. Bet sukandęs dantis Kauno „Žalgiris“ iriasi per superintensyvų tvarkaraštį, tikėdamasis išnirti į paviršių Eurolygos atkrintamosios varžybose. „Kovo beprotybės“ pradžia puiki – žalgiriečiai atvėsino karščiausią Eurolygos komandą ir pažabojo Vilerbano ASVEL 85:75.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ per ketverias pastarąsias Eurolygos rungtynes rinko vid. vos 65,8 taško. Tačiau namų tvirtovėje kritiniu metu žalgiriečiai truktelėjo net per 20 taškų į priekį.

Marius Grigonis vėl šaudė iš patrankos net ir per 218 cm ūgio Moustapha Fallo bei jo ilgų rankų kliūtį.

Rokas Jokubaitis su Joffrey Lauvergne'u atvykėliams iš Prancūzijos pravedė du prieš du žaidimo seminarą.

VIDEO: Emocijų iškrova Kaune: galingi ir pergalingi žalgiriečių dueto epizodai

Lukas Lekavičius davė tą nuoširdžią minutę trečiojo kėlinio pabaigoje, Paulius Jankūnas kaip stumbras stumdėsi po krepšiu ir nuo varžovų galvų nuėmė 5 kamuolius, o kolektyvinėmis pastangomis „Žalgiris“ sutramdė ASVEL baudos aikštelės milžiną.

M.Schilleris po rungtynių galėjo didžiuotis savo auklėtiniais. Jie nutraukė prastą rungtynių seriją, supančiojo Eurolygos išsišokėlius ir su pareiškimu grįžta į atkrintamųjų varžybų lenktynių trasą.

„Sveikinimai vyrukams su pergale. Šios pergalės pamatas buvo gynyba, – spaudos konferencijoje pabrėžė M.Schilleris. – 21 kartą numušėme kamuolį nuo perdavimo linijos. Buvome labai aktyvūs ir perėmėme kamuolį 8 kartus. Tai nėra kertinis rodiklis, bet tai rodo mūsų aktyvumą. Mūsų spaudimas po visą aikštę buvo geras ir padėjo.

Dar labai gerai gynėmės baudos aikštelėje prieš Fallą. Mūsų aukštaūgiai – JoJo, Gebenas ir Augustine'as puikiai dirbo atkirsdami jį nuo krepšio. Ir mums buvo labai svarbu sulaikyti Howardą. Pastaruoju metu jis buvo karštas, todėl smarkiai akcentavome jo gynybą. Esame labai patenkinti šia pergale.“

– Joffrey Lauvergne'as antroje mačo dalyje pelnė 16 taškų ir jis puikiai dirbo duete su Roku Jokubaičiu. Kaip vertintumėte tą jungtį ir prancūzo žaidimą?

– Ta Roko ir JoJo jungtis du prieš du užkūrė Lauvergne'ą. Jie puikiai susijungė vienas su kitu. Manau, kad užsikūręs puolime, JoJo vėliau buvo labai aktyvus ir gynyboje. Jis nežaidė daug pirmoje mačo dalyje, nes Gebenas turėjo puikų mačą. Bet tas pikenrolo žaidimas buvo labai efektyvus.

– Madride Lauvergne'as kilo nuo suolo, bet nebuvo efektyvus. Pastaruoju metu jis turėjo sunkoką atkarpą. Ar teko apie tai su juo kalbėti?

– Aš visada kalbuosi su JoJo. Po mačo kalbuosi su visais žaidėjais.

– Pastaruoju metu „Žalgiris“ strigo puolime. Kaip pavyko pralaužti tuos ledus?

– Du vyrukai, apie kuriuos jau kalbėjome, buvo labai geri. Marius gerai atėjo į rungtynes. Jis puikiai žaidė ir Vilerbane. Jis jautė žaidimą, pataikė sunkius metimus – tokius, kokius ir moka pataikyti. O ypač po pertraukos Walkupas gerai kontroliavo žaidimą. Lukas įnešė greičio. Buvo trumpa atkarpa, kur jis buvo labai veržlus. Tai buvo komandinės pastangos.

– Paulius Jankūnas Madride sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias sezono rungtynes, šį kartą vėl sugriebė 9 kamuolius, 5 iš jų – puolime. Ar tai geriausia jo versija šį sezoną ir ką tokia duoda „Žalgiriui“?

– Paulius žaidė neįtikėtinai gerai. Jei pasižiūrėtume atgal, sakyčiau, šešerias pastarąsias rungtynes jis žaidžia labai gerai. Nežinau, kada tai prasidėjo, bet tą seriją jis žaidžia fantastiškai.

Jis sužibėjo KMT pusfinalyje su „Neptūnu“, kai ketvirtajame kėlinyje vedė mus į pergalę. Aš labai dėl jo laimingas. Jis žaidžia labai gerai ir įneša tą indėlį viso sezono metu.

Po truputį jis pagauna sistemos ritmą. Vienoje sistemoje jis žaidė 4-5 metus ir dabar žaidžia kiek kitokioje sistemoje. O tai užtrunka.

Niekas per daug nepasikeitė, bet jis jaučiasi vis užtikrinčiau. Paulius yra labai patyręs krepšininkas. Gerokai daugiau nei bet kas iš mūsų. Nebent Milas galėtų prilygti jam patirtimi. Ir ta patirtis leidžia jam nešti naudą. Nuovargis yra ne tik fizinis, bet ir psichologinis. Bet, manau, ta jo patirtis padeda jam eit į priekį.

VIDEO: Karjeros pabaiga? Nė velnio – P.Jankūno rekordų vakaras Madride

– Kalbant apie nuovargį, pradedate tikrą „Kovo beprotybę“, kai Eurolygoje ir LKL žaisite rungtynes kas 2,5 dienos. Ar strateguojate žaidėjų krūvį šiai sunkiai atkarpai ir kaip stengiatės tą daryti?

– Taip. Esate teisus. Bet jei ne krūvio skirstymas, dabar neturėtume penkiolikos pergalių.

Viskas prasidėjo prieš keturis mėnesius. Turime labai aiškią strategiją, kas turi žaisti kiek minučių. Ne visada tai išeina įgyvendinti, nes žaidžiame labai svarbias rungtynes. Bet taip – mes apie tai smarkiai galvojame.

Visi treneriai stebime situaciją ir vedame pokalbius. Pastarąsias keturias dienas didžiausia užduotis buvo Walkupo nuėjimas nuo krūvių. Po mačo Madride jis nesiruošė rungtynėms su „Neptūnu“, nežaidė to mačo, o šiandien rungtyniavo virš 30 minučių.

Prieš keturias dienas būčiau sakęs, kad jis nebūtų galėjęs to padaryti. Tai irgi yra didelė plano dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius