Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 28

M.Schilleris išvykai į Prancūziją ruošiasi užrištomis akimis: „Nežinome, kas žais“

Pirmą nesėkmę Eurolygoje patyręs, bet vietiniame fronte prieš Vilniaus „Rytą“ nuotaiką pasigerinęs Kauno „Žalgiris“ rengiasi kelionei į Prancūziją, kur jų laukia šį sezoną dvi dvejas rungtynes stipriausiame žemyno turnyre sužaidęs Vilerbano ASVEL klubas.

COVID-19 išretinta Prancūzijos komanda pralaimėjo pirmuosius du sezono mačus prieš „Valencia“ ir Milano „Olimpia“ komandas, o vėlesni trys jų susitikimai buvo nukelti dėl viruso, kuris nustatytas bent dvylikai komandos narių.

Nuo pastarųjų ASVEL rungtynių iki rytojaus akistatos su „Žalgiriu“ bus praėję net 20 dienų, o tai, kaip pripažįsta žalgiriečių strategas Martinas Schilleris, turėtų tapti kauniečių privalumu.

„Tai tikrai turėtų būti mūsų pranašumas“, – prieš skrydį į Lioną, kurio priemiestis ir yra Vilerbanas, sakė M.Schilleris.

Likus vos parai iki rungtynių net nėra aišku, kurie ASVEL žaidėjai bus pasirengę rungtyniauti.

Euroleague.net nuotr./Vilerbano ASVEL
Euroleague.net nuotr./Vilerbano ASVEL

Vis dėlto „Žalgiriui“ tokia situacija jau pažįstama, nes panašiai Lietuvos čempionai turėjo ruoštis ir antrojo turo mačui su Maskvos srities „Chimki“, kai šis klubas taip pat buvo praretintas koronaviruso ir traumų.

„Nežinome, kurie žaidėjai rungtyniaus. Ruošiamės taip, lyg rungtyniauti galėtų visi krepšininkai – tai vienintelis būdas, kaip galime pasiruošti. Panašią situaciją turėjome prieš rungtynes su „Chimki“. Tikrai nežinome, kas žais, o kas ne“, – tikino „Žalgirio“ treneris.

Paklaustas, kokių sunkumų sukelia toks pasiruošimas, M.Schilleris dar sykį neturintis kitos išeities.

„Galime ruoštis tik visai varžovų komandai. Dėl to procesas nėra toks sudėtingas, nors, žinoma, kuo labiau artėja rungtynės ir kuo daugiau sužinai apie tai, kas žais ir kas ne, pradedi mąstyti, kaip atrodys jų penketai, kas žais kurioje pozicijoje ir t.t. Gali būti, kad jie žais netradiciniais penketais.

Pavyzdžiui, „Chimki“ žaidė su Jonu Jerebko vidurio puolėjo pozicijoje, kas visiškai pakeitė tos komandos veidą.

Tokie dalykai gali pakeisti rungtynių tėkmę, bet kol kas mes ruošiamės visiems varžovų žaidėjams ir tikimės netrukus išgirsti daugiau informacijos“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Kol kas mes ruošiamės visiems varžovų žaidėjams.

Analizuodamas pirmuosius du Vilerbano klubo sezono mačus, po kurių prancūzai dar neturi pergalių, M.Schilleris įžvelgė ASVEL atletiškumą ir kitas pagrindines stiprybes.

„ASVEL yra labai atletiška komanda, galinti žaisti greitai ir siekianti patekti į baudos aikštelę prasiveržimais ir žaidimu nugara į krepšį net ir ankstyvosiose atakos stadijose. Mūsų pagrindiniai uždaviniai bus kontroliuoti varžovų greitą puolimą ir neįsileisti jų į baudos aikštelę“, – aiškino M.Schilleris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martinas Schilleris

Nors „Žalgiryje“, neskaitant klaidingo Joffrey Lauvergne'o testo rezultato, koronavirusas dar neužfiksuotas, M.Schilleris pripažįsta, jog dabartinė situacija, kai jau ir Lietuvoje kasdien fiksuojama po daugiau nei 700 naujų COVID-19 atvejų, jį ir komandą kiek neramina.

„Žinoma, yra nerimo. Bet to nerimo nėra daugiau, negu buvo iki šiol. Tai tiesiog bendras nerimo jausmas“, – sakė M.Schilleris.

Bet to nerimo nėra daugiau, negu buvo iki šiol.

Prieš pat jo spaudos konferenciją buvo paviešintas ir Vyriausybės sprendimas nuo šiol krepšinio arenose leisti iki 300 žiūrovų.

Nors tai nė iš tolo neprilygsta tiems daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų skaičiams, kuriuos „Žalgiris“ Eurolygoje fiksavo iki šiol, M.Schilleris džiaugiasi, kad Kauno arenoje galės susirinkti bent jau tiek aistruolių.

„Mes labai laimingi, kad tokiais laikais leidžiami bus bent 300 sirgalių. Geras dalykas, kad 300 „Žalgirio“ aistruolių arenoje prilygsta šešiems šimtams ar net tūkstančiui. Bent jau toks jausmas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žalgirio“ sirgalių emocijos
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žalgirio“ sirgalių emocijos

Žinoma, norėtųsi turėti daugiau žiūrovų, bet turime gerbti šią situaciją ir dėkoti, kad galime turėti bent jau 300 žiūrovų“, – sakė M.Schilleris.

„Žalgirio“ ir ASVEL mačas ketvirtadienį prasidės 19 val. Jame turėtų dalyvauti ir pastarąsias kelias rungtynes praleidęs Martinas Gebenas, kuris jau sėda į lėktuvą ir vyksta kartu su komanda į Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius