Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Neįprastą kėdę išbandęs Šaras pamalonintas, bet žaidėjams turi prašymą

Berlyno ALBA krito į ankstyvą nokdauną, bet pirmoje „Žalgirio“ arenos žiūrovų eilėje įsitaisęs latvis Kasparas Kambala neturėjo nieko su tuo bendra. Tai Kauno „Žalgirio“ žaidimas nokautavo Vokietijos vicečempionus, kurie revanšo kovoje neturėjo jokių šansų žaliai baltų ringe 104:80.

Rokas Jokubaitis įraitė antrą savo tritaškį į ALBA krepšį ir patenkintas rodė tritaškę pirštų kombinaciją savo bičiuliams ir žiūrovams tribūnose.

Šaras dar bandė sudrausminti jaunąjį įžaidėją, reikalaudamas kuo greičiau atsigręžti į aikštę ir spaudimu nuo galinės linijos pasitikti varžovus. Bet net Šarūnas Jasikevičius negalėjo suvaldyti šio įsisiūbavusio vakarėlio.

„Žalgiris“ žaidė praktiškai tobulą krepšinį.

Nuo pirmos minutės palindę po ALBA žaidėjų oda, žalgiriečiai sutraukė Berlyno krepšininkų puolimo raumenis.

Žaliai balti pirmajame kėlinyje svečiams leido įmesti vos 9 taškus, kai ALBA buvo įpratusi mesti vid. po 20, ir pakartojo geriausią sezono rezultatą.

Kitoje aikštės pusėje visi Berlyne pro šalį skrieję metimai šį kartą sukrito į „Žalgirio“ arenos krepšius. Žalgiriečiai rekordiniu tempu laidė tritaškius ir daužė ALBA gynybą kaip bejėgę bokso kriaušę.

Net Rokas Jokubaitis skrajojo virš parketo, dar per pirmą pusę išpyškinęs tris taiklius tritaškius.

Kai pasileidęs nuo grandinės 19-metis pametė galvą abejose aikštės pusėse, Šaras jaunuoliui išrašė paskaitą griežčiau nei chemijos mokytojas būtų baudęs už dvejetą.

Tačiau šis rekordus vaikęs „Žalgiris“ nusipelnė pakvailioti.

„Malonu taip laimėti. Ko gero, taip laimėti nesitikėjome. Žaidėjai po tų dvejų rungtynių su „Šiauliais“ neturėjo daug treniruočių, todėl bandėme išlikti kuo šviežesni ir ramesni. Tikrai pavyko tiek per rungtynes su „Šiauliais“, tiek prieš viską pasiruošti ALBA mačui.

Galime daug ką kalbėti, filosofuoti, bet 14 tritaškių yra 14 tritaškių – krepšinis visai kitoks. Atrodome žymiai gražiau. Labai psichologiškai sunkūs dūriai ir varžovams.

Pirmoje pusėje kažkiek ir pasisekė, nes ALBA prametė tokių metimų, pagal kuriuos jie pirmi Europoje – stovint iš vietos. Labai labai geras vakaras mums.

Kaip jauna komanda, neturime sustoti. Kai tik padarome geresnę atkarpą ar rungtynes, visada apie save pasijaučiame labai gerai. Norėtųsi, kad būtų kažkoks postūmis, nes žaidžiame geriau“, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Geros nuotaikos Šaro komentarai po įspūdingos pergalės prieš Alba

– Pirmajame kėlinyje praleidote vos 9 taškus. Tai tik gražūs skaičiai, ar kokybiškos gynybos atspindys?

– Buvo, buvo. Pirmoje pusėje ta kokybė buvo tikrai nebloga – praleidome tik 27 taškus. Aišku, jie prametė 4-5 metimus visai laisvi. Bandėme labiau išprovokuoti dvitaškį po driblingo nei tritaškį.

Bet viskas susidėjo: mūsų, fanų energija uždavė didelį toną. Prie to prisidėjo ir faktas, kad mes labai pataikėme, o jie kažkiek prametė.

– Pastaruoju metu „Žalgiris“ demonstruoja gerokai rezultatyvesnį krepšinį. Ar tai tik pataikymo pasekmė?

– Kaip kalbėjome prieš rungtynes, jaučiasi įžaidėjų ramybė. Kažkokių išskirtinių kūrėjų neturime, bet jie įveda komandą į situacijas. Lukas žaidžia labai gerą atkarpą ir tai verčia varžovus dar labiau kreipti dėmesį į jį. Atsiveria visiems kitiems.

Šita komanda, kaip kalbėjome Atėnuose, lėčiausiai įsisavina daugelį dalykų, todėl nelabai gali žengti žingsnius į priekį su dar daugiau sistemų. Bet tas pataikymas šiandien tikrai... Jis ir yra pagrindinis faktorius, mano nuomone. Kartu su ta Luko atkarpa.

– Puolime vis užtikrintesnis atrodo KC Riversas. Kiek jo metimai atpalaiduoja komandą?

– Žinome, koks jis metikas. Visada kalbėjome, kad jam bus sėdimo laikotarpis su žymiai didesniu rungtynių ir treniruočių ritmu. Jis jau aibę mačų gerai žaidžia. Ir prieš tai gerai žaisdavo – tik LKL pataikydavo, o Eurolygoje ne.

VIDEO: Fantastiškai metęs KC Riversas sulaukė replikų dėl batų

– Rokas Jokubaitis pelnė pirmuosius taškus Eurolygoje šį sezoną. Kiek likote patenkintas jo sugrįžimu į ritmą?

– Jis labai gerai atrodė treniruotėse. Jis turėjo traumą ir buvo kelis kartus pabandytas, kai iškrito Marius. Bet truputį sudegė.

Jeigu Rokas pataiko tris tritaškius, tai jau iš viso fantastika. Taip pat norėjome turėti po du įžaidėjus prieš jų dvigubinimus ir spaudimus. Bet kai žmogus taip pataiko... Aišku, po to truputį susisuka protas. Kai pradeda rodyti pirštus į tribūnas, žiūri, kvėpavimo nėra. Bet, OK – viską imam (juokiasi.). Manau, jam tai fantastinis vakaras.

VIDEO: Kaune skrajojęs R.Jokubaitis labai laukė šių taškų

– Likus 7 minutėms išleidote visą jaunimą. Ar buvo sunku žiūrėti likusį mačą?

– Momentais buvo sunku, tikrai. Bet daugiau dėl Roko. Nes Rokas tada žaidžia kaip vienintelis įžaidėjas. Širdis tada jau kulnuose – tuo metu negali kvėpuoti (juokiasi.). Aišku, Karolis su Milu nėra dideli driblingo meistrai, todėl Rokui reikėjo viską paimti.

Sekmadienį turime sunkias rungtynes ir nesitikėjome, kad galėsime taip paskirstyti minutes. Norime sekmadienį sužaisti dar vienas geras rungtynes.

VIDEO: Pakrikštytas K.Lukošiūnas žalgiriečiams pirks sušių

– Retai kada mačo pabaigą leidžiate ant kėdės. Ar patogi?

– Žiauriai patogi – tu neįsivaizduoji! Tik kaip joje atsirasti dažniau?

Malonumas, kai yra tokios rungtynės, tokia atmosfera, tokios spaudos konferencijos. Bet reikia grįžti į realybę ir suprasti, kas mes esame. Galbūt ryt sugrįšime.

Bet nugalėjome puikią komandą, kuri Eurolygoje rodo puikius rezultatus. Ne tik rodo puikius rezultatus, bet neturėdama savo visų žaidėjų. Jie dar tik grįžta į formą. Galbūt ALBA vardas nėra didžiulis lyginant su pirmo penketo komandomis, bet jie žaidžia puikų krepšinį ir puikią atkarpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius