-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 15

Nuolaidų „Žalgiriui“ nežadanti „Olympiakos“ žvaigždė: „100 proc. rungtynės mūsų“

Trimis pralaimėjimais Eurolygoje startavusio bei rokiruotę vyriausiojo trenerio kėdėje atlikusio Kauno „Žalgirio“ kelyje – dar kietesnis riešutėlis. Puikiai namų darbus tarpsezonio metu atlikusi Pirėjo „Olympiakos“ užsibrėžė tikslą sugrįžti į finalinį ketvertą, o dvikovą su Lietuvos čempionais klubo žvaigždė graikas Kostas Sloukas regi, kaip privalomą laimėti.

Penktadienio vakarą išbalansuoto ir nukraujavusio Kauno „Žalgirio“ laukia maksimaliai sudėtinga užduotis.

Pirėjo „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas atsisveikino su komandos inkaru tapusia legenda Vassiliu Spanouliu, išsaugojo esminį praėjusio sezono žaidėjų branduolį, kurį aplipdė Thomasu Walkupu, Tyleriu Dorsey ir 218 cm ūgio bokštu Moustapha Fallu.

Galinga ant popieriaus sudėtis atsispindi ir klubo keliamuose sezono tiksluose – iškovoti abu titulus Graikijoje bei sugrįžti į Eurolygos finalo ketvertą, kuriame „Olympiakos“ pastarąjį kartą buvo 2017-aisiais.

Sezono startas atitinka Pirėjo komandos sirgalių lūkesčius – atidarymo mače 75:50 pervažiuota lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“, 74:68 buvo nugriautas ir karališkasis Madrido „Real“.

Raudonai baltą traukinį trečiajame ture sustabdė Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“, bet tam „Palau Blaugrana“ arenoje prireikė 45 minučių kovos ir tikro nervų karo – 79:78.

„Žinoma, kad mūsų žaidimas turi dar daug vietos tobulėjimui. Tai bandysime įgyvendinti per treniruotes ir rungtynes. Taip tobulėja geros komandos, tikiu, kad esame teisingame kelyje. Mes vis geriname ir geriname žaidimą. Mes neturėjome daug laiko analizuoti rungtynes su „Barcelona“, – prieš mačą su „Žalgiriu“ kalbėjo „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas. – Rytoj sutiksime komandą, kuri praėjusį sezoną mus įveikė abu kartus. „Žalgiris“ įprastai mūsų aikštelėje žaidžia su dideliu pasitikėjimu. Žinoma, jų sudėtis pasikeitė, naujas yra ir vyriausiasis treneris. Vasarą „Žalgiris“ prarado keturis starto penketo žaidėjus, bet pasirašė tokius didelę patirtį turinčius krepšininkus kaip Strelniekas, Kalnietis ir Giffey. Žinau, kad jie dėl traumos prarado Lauvergne'ą, kuris komandai reiškė daug, bet tai vis tiek yra klasikinė Lietuvos komanda, žinanti, kaip reikia žaisti krepšinį. „Žalgiris“ žaidžia intensyviai ir greitai. Lekavičius ir Mudiay laiko kamuolį savo rankose ir vis atakuoja varžovus. Jiedu žino, kaip užbaigti tokias atakas. Šios rungtynės pareikalaus daug jėgų, turime būti tam pasiruošę.“

„Olympiakos“ pasižymi elitine gynyba bei nesavanaudiškais veiksmais paremtu puolimu.

Komandos lyderis – bulgaras Saša Vezenkovas, renkantis po 14,7 taško ir 6 atkovotus kamuolius. Jam puikiai talkina pikenrolo karalius Kostas Sloukas, kurio sąskaitoje – 11 taškų ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkiai.

Būtent pastarasis graikas yra pasiruošęs penktadienio vakarą nuimti „Žalgirio“ skalpą, kitų variantų, kaip iškovoti pergalę prieš duobėje esantį Kauno klubą, jis nemato.

„Išsivalėme galvas po dvikovos su „Barcelona“ ir judame į priekį, kadangi laukia mačas su „Žalgiriu“. Tai rungtynės, kurios parodys, kiek toli galime šį sezoną žengti. Mes privalome laimėti. Žinoma, lengva nebus. Mes žaisime po varginančio mačo Barselonoje ir sudėtingos kelionės namo, bet pasiteisinimų negali būti. Šios rungtynės 100 proc. yra mūsų, mes privalome laimėti“, – teigė K.Sloukas.

Dvikovos Taikos ir draugystės stadione tarp vietos „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ komandų – penktadienį 21 val. Lietuvos laiku.

VIDEO: Staigus „Žalgirio“ kritimas į dugną, J.Zdovco įspėjimas ir Šaro nuostaba | „Eurolygos diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius